Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

"Utenai" dubultriumfs Pierobežu basketbola līgā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Utenai" dubultriumfs Pierobežu basketbola līgā
"Daugavpils" un "Utena" spēlētājas
Foto: Viktors Sarvuta

Noslēgusies kārtējā Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgas sezona. Arī šoreiz gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē spēcīgākās bija Utenas komandas, kuras finālos diezgan pārliecinoši nodemonstrēja savu pārāku pār citām komandām.

Nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Utenā tika aizvadītas Pierobežu līgas finālturnīra spēles. Uzreiz jāuzslavē sacensību rīkotāji, kuri parūpējās, lai sacensību dalībniekiem nekā netrūktu (visas dalībkomandas tika nodrošinātas ar naktsmītnēm, tikai sarīkots bankets tikai sacensību dalībniekiem, tika rīkoti arī dažādi konkursi). Tāpat īpaši jāizceļ Utenas sporta arēna, kurā norisinājās praktiski visas finālturnīra spēles (tikai viena no 13 tika spēlēm aizvadīta citā sporta hallē), jo, pateicoties tam, ka šajā arēnā ir divas lielas sporta zāles, turnīrs risinājās bez aizķeršanām.

Vīriešu turnīrs

Vīriešu turnīrā piedalījās četras labākās pamatturnīra komandas ar galveno favorīti "Utena" priekšgalā. Pusfinālā mājiniekiem pretī stājās "RH Būve Krāslava" spēlētāji. Ja spēles pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņa, alikušajās spēles 20 minūtēs šaubu par šīs spēles uzvarētāju vairs nebija, jo "Utena" nospēlēja krietni vien pārliecinošāk - 84:59.

Otrajā pusfinālā savā starpā tikās "Daugavpils rajons" un "Rēzekne 1" komandas. Regulārajā čempionātā pārāki bija daugavpilieši, kuri arī šoreiz diezgan ātri izrāvās vadībā, taču tad uzbrukumā praktiski apstājās, ļaujot rēzekniešiem pārņemt vadību. Spēles otrajā puslaikā "Rēzekne" sāka spēlēt vēl pārliecinošāk, droši soļojot pretī lielajam finālam. Spēles galarezultāts 75:56 par labu "Rēzekne 1".

Ļoti sīvā cīņā par trešo vietu labāki izrādījās "RH Būve Krāslava" spēlētāji, kuri pašā spēles galotnē ar 78:75 uzvarēja "Daugavpils rajons" komandu. Diemžēl ne tuvu par sīvu nevarētu nosaukt finālspēli starp Utenas un Rēzeknes komandām, jo lietuvieši ļoti ātri izvirzījās vadībā pat ar 20 punktiem. Lai arī "Rēzekne" turpinājumā neizskatījās sliktāk par pretiniekiem, izredžu atspēlēties viņiem praktiski nebija, jo mājinieki spēlēja droši, nepieļaujot daudz kļūdu. "Utena" izcīnīja uzvaru gan šajā spēlē, gan arī visā turnīrā - 90:67.

Sieviešu turnīrā "Utena" izrādās pārāka par "Daugavpils" komandu

Sieviešu turnīrā piedalījās sešas komandas, kuras tika sadalītas divās grupās pa trīs komandām katrā. Jau pirmajās spēlēs savu pārākumu pār citām turnīra komandām nodemonstrēja Utenas un Daugavpils meitenes, kuras ļoti pārliecinoši izrēķinājās ar savām konkurentēm. "Utena" ar 120:43 uzvarēja "Alūksne" spēlētājas, kā arī ar 118:43 sagrāva "Jēkabpili". "Daugavpils" ar 127:33 uzvarēja "Rēzekne", kā arī ar 100:38 "Roķišķis" spēlētājas.

Tieši šīs divas komandas savā starpā tikās arī finālā. "Daugavpils" sastāvā spēlēja praktiski visas "DU/Swedbank" spēlētājas (trūka tikai Zīles un Mauriņas), bet "Utena" papildinājās ar vairākām Lietuvas sieviešu basketbola līgas spēlētājām. Pirmās minūtes aizritēja ļoti līdzīgā spēlē, bet pamazām "Utena" sāka atrauties, puslaika izskaņā sasniedzot pat vairāk kā 20 punktu pārsvaru. Izcilu precizitāti no tālās distances demonstrēja Kristīna Egle, taču ar to bija par maz, lai spētu pacīnīties par uzvaru. Beigās "Utena" uzvarēja ar 105:81, nodrošinot sev uzvaru arī visā turnīrā.

Krietni sīvākas izvērtās spēles par trešo un piekto vietu. Cīņā par bronzu "Roķišķis" pašā galotnē pieveica "Jēkabpils" spēlētājas (76:67), bet "Rēzekne" ar 84:59 uzvarēja "Alūksni". Jāsaka, ka vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija ļoti līdzīgs, bet spēles beigās rēzeknietes nospēlēja krietni veiksmīgāk.

Vīriešu turnīra rezultāti:

Pusfināli vīriešiem:
Utena - RH Būve Krāslava 84:59
Rēzekne 1 - Daugavpils rajons 75:56

Spēle par 3. vietu:
Krāslava - Daugavpils rajons 78:75

Fināls
Utena - Rēzekne 90:67

Sieviešu turnīra rezultāti:

Grupu turnīrs:
Alūksne - Jēkabpils 39:46
Utena - Alūksne 120:43
Daugavpils - Rēzekne 127:33
Rēzekne - Roķišķis 61:77
Daugavpils - Roķišķis 100:38
Utena - Jēkabpils 118:34

Spēle par 5. vietu:
Alūksne - Rēzekne 59:84

Spēle par 3. vietu:
Jēkabpils - Roķišķis 67:76

Fināls:
Utena - Daugavpils 105:81

Saistītie raksti:

Rīt sākas Pierobežu basketbola līgas finālturnīrs
Noslēdzies Pierobežu basketbola līgas pamatturnīrs
Pierobežu basketbola līgā zināmi visi pusfinālisti
Pierobežu basketbola līgā arī sieviešu turnīrs
Pierobežu basketbola līgā aizvadītas pārceltās...
"Utena" turpina uzvarēt Pierobežu basketbola līgā
Rīt kārtējās Pierobežu basketbola līgas spēles
Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgas...

Izmantotie resursi:
ballborderbasket.net

     [+] [-]

, 2009-04-27 19:03, pirms 15 gadiem
Uzreiz jāuzslavē sacensību rīkotāji, kuri parūpējās, lai sacensību dalībniekiem nekā netrūktu (visas dalībkomandas tika nodrošinātas ar naktsmītnēm, tikai sarīkots banket.

Par naktsmītnēm bija jāmaksā normāla summa, uz banketu jāiet ar saviem groziņiem. Papildiniet lūdzu.

     [+] [-]

, 2009-04-27 22:46, pirms 15 gadiem
Pirmās 5 minūtes finālā lietuviešu tiesneši tiešām svilpa nesaprotami...

     [+] [-]

, 2009-04-28 09:33, pirms 15 gadiem
zalgiris rakstīja: Uzreiz jāuzslavē sacensību rīkotāji, kuri parūpējās, lai sacensību dalībniekiem nekā netrūktu (visas dalībkomandas tika nodrošinātas ar naktsmītnēm, tikai sarīkots banket.


Par naktsmītnēm bija jāmaksā normāla summa, uz banketu jāiet ar saviem groziņiem. Papildiniet lūdzu.
nemaz jau tik dārgi nebija....un uz banketu nebija jāiet ar saviem groziņiem....vienīgi, ja uzskatīji, ka tev par īsu.....