Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pierobežu basketbola līgā arī sieviešu turnīrs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pierobežu basketbola līgā arī sieviešu turnīrs
Foto: ballborderbasket.net

Latvijas - Lietuvas pierobežu basketbola līgas finālturnīrā, kas no 25. līdz 26. aprīlim norisināsies Utenā piedalīsies arī sieviešu komandas no Līvāniem, Preiļiem, Utenas, Daugavpils, Rēzeknes, Jēkabpils, kā arī Rokišķiem.

Jau iepriekš rakstījām par Latvijas - Lietuvas pierobežu basketbola līgas turnīru vīriešu komandām, kur līdz regulārā čempionāta beigām atlikusi vairs tikai viena kārta, kura tiks aizvadīta šajā nedēļas nogalē. Tajā arī noskaidrosies trīs no četrām finālkomandām (Utenas basketbolisti jau nodrošinājuši sev pirmo vietu).

Finālturnīrā, kas no 25. līdz 26. aprīlim norisināsies Utenā varēs piedalīties arī sieviešu komandas. Turnīrā piedalīsies komandas no Utenas, Rokišķiem, Daugavpils, Līvāniem, Preiļiem, Jēkabpils un Rēzeknes. Turnīram var pieteikties komandas arī no citām pilsētām. Lai to izdarītu līdz 10. aprīlīm jānosūta savs pieteikums galvenajam tiesnesim Ivanam Andrijevskim (tel. +37126333204). Rakstiskie pieteikumi ar spēlētāju parakstiem jāuzrāda pirms pirmās spēles 25. aprīlī. Turnīra izspēles kārtība būs atkarīga no komandu skaita. Finālspēļu starplaikos tiks rīkoti konkursi skatītājiem, kā arī citu komandu dalībniekiem. Finālturnīra rīkotājpusei jānodrošina sacensības ar sekretariātu, divām gērbtuvēm (ar duškabīnēm), medpersonālu, kā arī atsevišķām ģērbtuvēm tiesnešiem un sekretariātam. Dalības maksa 100 eiro.

Visas sacensības tiks organizētas saskaņā ar FIBA noteikumiem, ņemot vērā visus to grozījumus un papildinājumus, kas stājas spēkā no 2008. gada 1. oktobra. Par katru uzvaru komanda saņems 2 punktus, par zaudējumu vienu punktu, bet par neierašanos bez brīdinājuma - 0 punktus. Spēlētājām, kuras vēl nebūs sasniegušas 18 gadu vecumu, būs jāuzrāda izziņa no ārsta, kurā tām tiek atļauts spēlēt basketbolu.

Mazliet par projektu

Par Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgu daudzi neko nav dzirdējuši, tādēļ mazliet sīkāk jāpastāsta par to, kas tā tāda ir. Šo projektu uzsāka realizēt ES, kas sponsorēja 75% no visiem tā izdevumiem. Galvenais projekta mērķis ir iedibināt tradīciju regulāri rīkot pierobežas pašvaldību basketbola komandu čempionātus un strītbola turnīrus, taču vēl svarīgāk, ka šī projekta ietvaros daudzās pilsētās tika uzlabota sporta zāļu infrastruktūra, daudzas sporta zāles tika pilnībā rekonstruētas. Plašāk ar projektu var iepazīties šeit: ballborderbasket.net .

Izmantotie resursi:
ballborderbasket.net