Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Pierobežu basketbola līgā aizvadītas pārceltās spēles

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pierobežu basketbola līgā aizvadītas pārceltās spēles
Foto: ballborderbasket.net

Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgā aizvadītas divas pārceltās spēles. "RH Būve Krāslava" savā laukumā ar lielām pūlēm pieveica "Rokišķis" (73:68), bet "Rēzekne 1" ar 100:64 sagrāva "Visaģinas".

Ļoti svarīga spēle cīņā par vietu labāko četriniekā tika aizvadīta Krāslavā, kur "RH Būve Krāslava" tikās ar "Rokišķis". Ļoti sīvā cīņā ar 73:68 pārāki bija krāslavieši, kuriem šī uzvara bija ļoti svarīga, bet "Rokišķis" izredzes tikt finālturnīrā ievērojami sarukušas. Vēl vienā spēlē "Rēzekne 1" ļoti pārliecinoši ar 100:64 sagrāva vienu no vājākajām turnīra komandām "Visaģinas".

Līdz regulārā čempionāta noslēgumam atlikusi vairs tikai viena kārta, kura tiks aizvadīta jau nākamajā nedēļas nogalē. Tieši tajā arī tiks noskaidrotas komandas, kuras iekļūs "Final Four". Jau tagad skaidrs, ka pirmo vietu pamatturnīrā iegūs "Utena", bet uz atlikušajām trijām vietām finālturnīrā kandidē veselas piecas komandas.

Vislabākajā pozīcijā ir "Daugavpils rajons" komanda, kura uzvarējusi savstarpējās spēlēs visus savus tuvākos sekotājus, pie tam pēdējā kārtā jātiekas ar pastarīti "Preiļi". Ļoti labas iespējas uzvarēt pēdējā kārtā "Zarasi" būs "Rēzekne 1" spēlētājiem, kam uzvara garantēs vietu labāko četriniekā. Visgrūtāk no vadošajām komandām klāsies "RH Būve Krāslava", kam pēdējā kārtā būs jātiekas ar "Utena".

Pārceltās spēles

RH Būve Krāslava - Roķišķis73:68
Rēzekne 1/Microlines - Visaģinas100:64

Mazliet par projektu

Par Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgu daudzi neko nav dzirdējuši, tādēļ mazliet sīkāk jāpastāsta par to, kas tā tāda ir. Šo projektu uzsāka realizēt ES, kas sponsorēja 75% no visiem tā izdevumiem. Galvenais projekta mērķis ir iedibināt tradīciju regulāri rīkot pierobežas pašvaldību basketbola komandu čempionātus un strītbola turnīrus, taču vēl svarīgāk, ka šī projekta ietvaros daudzās pilsētās tika uzlabota sporta zāļu infrastruktūra, daudzas sporta zāles tika pilnībā rekonstruētas. Plašāk ar projektu var iepazīties šeit: ballborderbasket.net .

Sacensību reglaments

Šogad turnīrā kopumā piedalās desmit komandas - četras no Lietuvas ("Utena", "Rokišķi", "Zarasi", "Visaģina"), kā arī sešas komandas no Latvijas - "Preiļi", "RH Būve Krāslava", "Daugavpils rajons", "Rēzekne 1/ Microlines", "Rēzekne 2/ Ezerzeme", "Jēkabpils". Komandas savā starpā aizvada viena apļa turnīru. Katra komanda var pieteikt līdz 15 spēlētājiem, taču tās sastāvā nevar spēlēt basketbolisti, kuri pieteikti dalībai LBL, LKL, NKL, tātad tikai amatieri. Uzņemošā puse nodrošina spēļu organizēšanu. Uzņemošai pusei jānodrošina ar sekretariātu (galdiņa sekretārs, laika ņēmējs), vismaz divām ģerbtuvēm un dušu sacensību dalībniekiem, atsevišķu ģērbtuvi tiesnešiem un sekretariātam, kā arī medicīniskā darbinieka klātbūtne. Laukuma tiesnešus katrai spēlei nozīmē galvenais tiesnesis Ivans Andrijevskis.

Pēc apļa turnīra beigām labākās četras vienības kvalificējas "Final Four", kas 25.-26. aprīlī norisināsies Utenā. Visas sacensības tiek organizētas saskaņā ar FIBA noteikumiem, ņemot vērā visus to grozījumus un papildinājumus, kas stājas spēkā no 2008. gada 1. oktobra. Par katru uzvaru komanda saņem 2 punktus, par zaudējumu vienu punktu, bet par neierašanos bez brīdinājuma - 0 punktus. Uz visām čempionāta spēlēm spēlētājiem jābūt līdzi licencēm.

Saistītie raksti:

Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgas...
"Utena" turpina uzvarēt Pierobežu basketbola līgā
Rīt kārtējās Pierobežu basketbola līgas spēles

Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līga

VietaKomandaSpēlesPunkti
1.Utena815
2.Daugavpils rajons813
3.Rēzekne 1/ Microlines813
4.RH Būve Krāslava813
5.Rokišķis812
6.Jēkabpils812
7.Zarasi811
8.Rēzekne 2/ Ezerzeme811
9.Visaģina810
10.Preiļi88

Izmantotie resursi:
ballborderbasket.net