Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Iecavā par titulu cīnīsies "Klondaika/Jumis A" un "Ozolu 15"

Jānis Pārums

Iecavā par titulu cīnīsies "Klondaika/Jumis A" un "Ozolu 15"
Vieni no "Klondaikas" līderiem Gundars Baldiņš un
Ivars Zemītis. Foto: Sandis Zīle

Strauji noslēgumam tuvojas 14. Iecavas čempionāts basketbolā. Jau zināmas komandas, kas sacentīsies par visaugstākā kaluma godalgām – titulētākā Iecavas čempionāta komanda "Ozolu 15" un perspektīvā "Klondaika/Jumis A".

Līdz šim čempionātā nav zaudējusi tikai "Klondaika/Jumis A", kas pērn bija trešajā vietā, bet aizpērn – piektajā. Divās spēlēs gan "klondaikiešiem" nācās pamatīgi pasvīst, lai tiktu pie panākuma.

Apakšgrupas spēlē pret jauno talantu komandu "Grīnvalde" vēl pāris minūtes pirms spēles beigām "Klondaika/Jumis A" bija iedzinēju lomā ar 48:58, bet atlikušajā laikā veica spurtu 15:0, izcīnot uzvaru ar 63:58.

Fināla ģenerālmēģinājums notika pagājušajā piektdienā, kad "Klondaika/Jumis A" pagarinājumā ar 96:92 pieveica "Ozolu 15". Spēles gaitā itin pārliecinoši notikumus laukumā kontrolēja "klondaikieši", taču ceturtajā ceturtdaļā, kad laukumā tika laisti rezervisti, "Ozolu 15" ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet arī izvirzījās vadībā. Pēdējā uzbrukumā, atrodoties jau triju punktu deficītā, devās "Klondaika", sekoja Roberta Tūmaņa tālmetiens pēdējā sekundē, kas nodrošināja pagarinājumu. Pagarinājumā jau notikumus laukumā kontrolēja "Ozolu 15", minūti uz 40 sekundes pirms tā beigām atrodoties vadībā ar +6, taču atkal pērnā gada bronzas medaļnieki izspruka cauri sveikā – izrāviens 10:0 un septītā uzvara čempionātā.

Tiesa, finālā "Klondaika/Jumis A" basketbolistiem nāksies nopietni pacīnīties, lai kārtu savā kaklā zelta medaļas. "Ozoliem" pēdējā spēlē nepiedalījās vairāki nozīmīgi spēlētāji, piemēram Uģis Kreicšteins, Dainis Čapkovskis un Edgars Kļava. Komandas pieteikumā ir arī savulaik Latvijas mērogā labi zināmie basketbolisti Edvīns Miezers un Māris Citskovskis, tiesa viņi nevienā spēlē nav piedalījušies un nespēlēs arī finālā, jo, lai tajā piedalītos, spēlētājam čempionātā jānospēlē vismaz 50% maču. "Ozolu 15" ir titulētākā komanda čempionātā – tā piedalījusies visos 14 čempionātos un uzvarējusi septiņas reizes. Vai šogad būs astotais tituls "Ozoliem" vai pirmais "Klondaikai"?

Par bronzu – pieredze pret jaunajiem talantiem

Piektdienā, kad spēkus mēroja divas augstākminētās komandas, sacentās arī vienības, kas spēlēs par trešo vietu – trīskārtējie čempioni "Iesācēji/IG" (savulaik vienu titulu izcīnīja SN "Dartija", ko pavisam droši var saukt par "Iesācēji/IG" priekšteci – aut.) un "Grīnvalde". Atšķirībā no "Ozolu" un "Klondaikas" spēkošanās, šai spēlei bija būtiska nozīme – ja uzvarētu "Iesācēji/IG", tad par bronzu viņi sacenstos ar "Ozo", ja "Iesācēji" zaudētu, tad nāktos vēlreiz spēkoties ar "Grīnvalde" komandu.

Īstenojās otrais variants – pārliecinošu panākumu ar rezultātu 81:64 izcīnīja "Grīnvalde", kurā spēlē pārsvarā 1992. gadā dzimušie puiši. Vecākais šīs komandas dalībnieks ir Gundars Brička, kurš ir arī "Grīnvalde" uzbrukuma līderis. Gados jaunākā čempionāta komanda ar katru gadu uzlabo savas pozīcijas, gūst pieredzi un, ļoti ticams, ka nākamgad jau varētu būt nopietna pretendente arī uz visaugstākajām vietām.

Pērnā gada čempioni – tikai sestie

2008. gadā Iecavas čempionātā uzvarēja komanda "Ozo", bet šogad jau pirmā spēle apliecināja, ka titulu aizstāvēt būs grūti – turnīra ievadā tika piedzīvots zaudējums pret "Pagastilius VIP" – 49:53, kas beigās daudz ko izšķīra. Turnīra gaitā sekoja vēl trīs zaudējumi, kas liedza cīnīties pat par trešo vietu. Vadošo komandu grupā piekto un sesto vietu sadalīja jau minētās vienības. Pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē "Pagastilius VIP" – piektie, bet "Ozo" – tikai sestie.

"Dāmītēm" pirmā uzvara komandas vēsturē

Joprojām turpinās cīņas par 7.-14. vietu un šeit vadošajās pozīcijās ir "Stelpe", "Liniverss", "Titāns" un "Torpedo". Pašlaik labākās pozīcijās atrodas "Stelpe" basketbolisti, tiesa, komandai vēl atlikušas divas spēles, kas var mainīt vietu izkārtojumu.

Pie pirmās uzvaras komandas vēsturē beidzot tikušas "Dāmītes" – vienīgā sieviešu komanda čempionātā. Šosezon nolikumā iekļauts punkts, ka "Dāmītēm" katrs precīzais divpunktu metiens ir trīs punktu vērtē, bet tālmetiens – četru punktu vērtē. Lai gan praktiski visās spēlēs dāmas tik un tā piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus, pie vienas uzvaras tomēr ir izdevies tikt – 62:54 pret "AJ Motors". Šis panākums, visticamāk, ļaus "Dāmītēm" čempionātu noslēgt augstāk par pēdējo vietu.

Iecavas basketbola čempionāta superfināli notiks 5. martā. Plkst. 20:00 "mazajā finālā" par trešo vietu spēkiem mērosies "Grīnvalde" un "Iesācēji/IG", bet plkst. 21:30 par čempiona titulu cīnīsies "Klondaika/Jumis A" un "Ozolu 15". Paredzams, ka sporta nama "Dartija" tribīnes, kā ierasts superfinālos, būs pārpildītas.

Vēl par Iecavas basketbola čempionātu - šeit

  -2 [+] [-]

, 2009-02-23 19:12, pirms 15 gadiem
aarpraats!

     [+] [-]

, 2009-02-23 19:19, pirms 15 gadiem
Kaads arpraats!
Viss kartibaa.Velviens sportisks novads Latvijaa

  -2 [+] [-]

, 2009-02-23 20:32, pirms 15 gadiem
izskatās, ka esportu arī nopietni skar krīze - galīgi nav par ko rakstīt !!

  +3 [+] [-]

, 2009-02-23 21:04, pirms 15 gadiem
floo rakstīja: izskatās, ka esportu arī nopietni skar krīze - galīgi nav par ko rakstīt !!
eSports atskiribaa no citiem ar par amatieru sportu rakstaa!
Taa kaa krize ir tikai tavaa plaanajaa praatinaa

     [+] [-]

, 2009-02-23 21:28, pirms 15 gadiem
Esmu spelejis iecava vairakus gadus un varu teikt tikai to labako, ja vien neskaita to ja spele komanda no rigas un no iecavas tad zu tiesneshu labvelibu ceret gruti bet ta jau tas notiek visur