Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

MBL čempioni - "Bulls"

Andrejs Siliņš

MBL čempioni - "Bulls"
"Bulls"
Foto: sports.matejs.lv

Par 2007./2008. gada sezonas Mateja Basketbola līgas (MBL) čempionvienību kļuvusi "Bulls" komanda, kas finālā ar rezultātu 72:66 pārspēja "Stinger" basketbolistus.

Pusfinālā tikai mača pēdējās četrās minūtēs pārvarējuši regulārā čempionāta uzvarētāju ARX barjeru, finālā "Bulls" sacentās ar "Stinger", kas finālā spēlēja jau otro gadu pēc kārtas. Diemžēl fināls neizvērtās tik saspringts kā līdzjutēji vēlētos, un "Bulls" jau no paša spēles sākuma ņēma iniciatīvu savās rokās. Mača beigu rezultāts 72:66, līdz ar to "Bulls" kļuvuši par MBL čempionvienību, bet "Stinger" jau otro gadu pēc kārtas jāsamierinās ar otro vietu.

Par rezultatīvāko jauno čempionu rindās kļuva Rolands Freimanis, kuram 29 punkti, kā arī desmit atlēkušās bumbas, Montis Rozenfelds pievienoja 14 punktus un desmit bumbas zem groziem, bet Edgaram Antonevičam 11 punkti, sešas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Artis Brīvulis un Lorands Lapāns katrs guva pa 17 punktiem.

Spēles protokols: Bulls - Stinger 72:66

Mačā par trešo vietu ARX sacentās ar "NoFear". Spēle solījās būt saspringta. Lai arī regulārajā sezonā ARX bija augstāk par "NoFear", pēdējā abu komandu tikšanās reizē "NoFear" bija sakāvuši ARX ar 40 punktu starpību. Mača sākums bija līdzīgs, tomēr ARX, spēlējot apdomīgi un precīzi, iekrāja nelielu pārsvaru, ko droši arī nosargāja līdz pat spēles beigām - 67:54.

Rezultatīvākais ARX rindās bija Kaspars Reinholds, kuram 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Andrejs Siliņš pievienoja 13 punktus un trīs rezultatīvas piespēles, bet Artūram Kramiņam 11 punkti, piecas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Džo Brūks izcēlās ar 25 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Spēles protokols: ARX - NoFear 67:54

Interesanti, ka pirms sezonas augustā notikušajā MBL Vasaras līgā vietu sadalījums bija teju identisks. Toreiz pirmie bija tikko izveidotā "Bulls" vienība, trešie bija ARX, bet ceturtie "NoFear". Vien otrā vieta toreiz pienācās "Amikus", kas šosezon izstājās no cīņas par čempiontitulu jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

31. maijā MBL noslēguma banketā tiks pasniegtas medaļas to ieguvējiem, čempionu kauss "Bulls" komandai, kā arī paziņoti individuālo balvu ieguvēji šādās nominācijās:

Labākais debitants, Labākais saspēles vadītājs, Labākais aizsardzības spēlētājs, Rezultatīvākais spēlētājs, Progresējušākais spēlētājs, Precīzākais metienu izpildītājs, Skatītāju simpātija, fināla vērtīgākais spēlētājs, spēles par trešo vietu vērtīgākais spēlētājs, kā arī pati prestižākā balva - MBL sezonas vērtīgākais spēlētājs.

MBL 2007./2008. gada sezonas Final Four vietu sadalījums

VietaKomanda
1.Bulls
2.Stinger
3.ARX
4.NoFear

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests

Slēpts komentārs: Andris Akmentiņš

     [+] [-]

, 2008-05-19 16:56, pirms 16 gadiem
Ja godīgi - Pilnīgi Paj**.
Vismaz logotips tīri sakarīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-19 17:19, pirms 16 gadiem
Es arī biju paskatīties, normāls basis, jaunie darās kā saka

     [+] [-]

, 2008-05-19 23:42, pirms 16 gadiem
Freimanim arii nav ko dariit !

  +1 [+] [-]

, 2008-05-19 23:43, pirms 16 gadiem
p.s. logo tieshaam labs, man skjiet forshaaks nekaa lbl...