Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

MBL "pavasaris" sācies ar pārsteigumiem

Andrejs Siliņš

MBL "pavasaris" sācies ar pārsteigumiem
Kaspars Kasakovskis
Foto: MBL preses dienests

Mateja Basketbola līgā (MBL) ar negaidītiem rezultātiem sākušās ceturtdaļfinālu spēles. Regulārās sezonas pastarīte "Amikus" ar 56:53 sestdien apspēlēja "Barons" vienību, bet "Stinger" pārliecinoši uzveica "No Fear" (77:43). Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

"Amikus" pārsteidz

Pirmajā ceturtdaļfināla pārī tiekas regulārās sezonas otro pusi teicami aizvadījusī un trešajā vietā ierindojusies "Barons" un pastarīte "Amikus", kas regulārajā sezonā piedzīvoja zaudējumus visās trijās tikšanās reizēs pret "baroniem", bet kopumā zaudēja 13 no 15 spēlēm. Pirmais puslaiks kopumā pagāja līdzīgā mačā un pēc tā plus viens "Amikus" (27:26). "Barons" īsti nespēja pārvarēt dzeltenajās formās tērpto spēlētāju zonas aizsardzību, pie tam "Amikus" uzbrukums bija krietni daudzveidīgāks. "Amikus" rindās teicami darbojās "groza apakša" Vilnis Salenieks un Kristaps Kapačs.

Trešajā ceturtdaļā "Amikus" labi darbojās savā laukuma pusē, ļaujot pretiniekam gūt tikai sešus punktus, kamēr paši sameta 18 un 45:32 "Amikus" labā pirms pēdējās ceturtdaļas. Tajā gan "Amikus" spēle nedaudz pajuka, pēc daudz garām aizmestiem tālmetieniem beidzot trāpīja Siļūtins, pat izlīdzinot rezultātu (53:53), tomēr pēc nesportiskās piezīmes Cābulis iemeta soda metienus, kas palīdzēja "Amikus" izcīnīt uzvaru. Vēl gan "Barons" izspēlēja pēdējo metienu no tālās distances uz Siļūtinu, bet tas nebija precīzs - 56:53 un negaidīti plus trīs "Amikus" pēc pirmās spēles.

Uzvarētāju komandā Pēteris Cābulis iemeta 18 punktus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, 12 punkti, četras bumbas un četras piespēles Kasparam Kasakovskim, bet desmit punkti un 12 atlēkušās bumbas Kristapam Kapačam. Vilnim Saleniekam deviņi punkti un 13 atlēkušās bumbas, kā arī četras rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Kaspars Ceļmalnieks guva 18 punktus, izcīn īja četras bumbas un atdeva četras piespēles, 12 punkti, septiņas bumbas un četras pārtvertas bumbas Ginta Skrodera rēķinā.

"Stinger" sakauj "No Fear" un ir tuvu četriniekam

Arī otra ceturtdaļfināla spēle sākās līdzīgi, bet pirmās ceturtdaļas beigās Niedrītis ar diviem soda metieniem panāca plus divi "Stinger" - 18:16. Otrajā ceturtdaļā "No Fear" uzbrukums apstājās, šķita, ka komandai pietrūkst mērķtiecības to noslēgšanai, savukārt "Stinger" rindās teicamas minūtes aizvadīja Frīde, no pirmajiem komandas 13 punktiem ceturtdaļā gūstot astoņus. Pēc nospēlētas pusspēles "Stinger" bija vadībā jau ar 41:29.

Trešajā ceturtdaļā spēles gaita atkal nedaudz izlīdzinājās, tomēr joprojām nedaudz veiksmīgāki bija "Stinger". Lai arī īsais spēlētāju soliņš neļāva ar sastāvu daudz variēt "No Fear" komandai, arī "Stinger" rindās līderi spēlēja praktiski bez maiņām un bija iezagušās paguruma pazīmes. "No Fear" ļāva pretiniekam daudz mest no tālienes, un "Stinger" to arī izmantoja. Pie mīnus 21 mača beigās "No Fear" salūza pavisam un ļāva "Stinger" iemest pēdējos 13 punktus pēc kārtas - 77:43 un plus 34 "Stinger" pēc pusceļa.

Uzvarētājiem 35 punkti, astoņas atlēkušās bumbas, piecas pārtvertas bumbas un četras rezultatīvas piespēles Svenam Niedrītim. Oskars Frīde un Lorands Lapāns pievienoja katrs pa 18, Oskaram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Lorandam sešas bumbas un septiņas piespēles. Zaudētāju rindās Jānis Skroderis iemeta 17 punktus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet Artūram Līmanim 12 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Atbildes spēles norisināsies 18. aprīlī "Turības" basketbola zālē. 18:00 tiksies "Stinger" un "No Fear", bet 19:30 spēlēs "Barons" un "Amikus".

MBL ceturtdaļfināli

Spēle1.rezultāts2.rezultātsSumma
Barons - Amikus53:56-+3 Amikus
No Fear - Stinger43:77-+34 Stinger

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests

  +3 [+] [-]

, 2009-04-06 14:08, pirms 15 gadiem
kasakovskis monstrs ()
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja