Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Šovakar MBL finālā ARX pret Bulls

Andrejs Siliņš

Šovakar MBL finālā ARX pret Bulls
ARX un "Bulls"
Foto: MBL preses dienests

Ar vēl nebijuši skaļu līdzjutēju atbalstu piektdien Mateja Basketbola līgas (MBL) "Final Four" turnīra pusfinālā regulārās sezonas uzvarētāji ARX ar rezultātu 54:52 uzveica "Stinger" vienību. Finālā ARX pretī stāsies čempionu titula aizstāvētāji "Bulls", kas piektdien ar rezultātu 50:40 apspēlēja "Amikus" basketbolistus.

"Amikus" pārsteigums apraujas

"Bulls" un "Amikus" mačs sākās līdzīgi, tomēr nelielu pārsvaru ieguva "Amikus". Pie rezultāta 6:8 "Bulls" līdz ceturtdaļas beigām veica izrāvienu 6:0, atkal pārņemot vadību. Otro ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu iesāka Kasakovskis, tādējādi samazinot "Bulls" pārsvaru līdz minimumam. Tieši uz Kasakovska pleciem "Amikus" iznesa lielāko otrās ceturtdaļas smagumu, neļaujot "buļļiem" atrauties tālāk par pieciem punktiem, bet pirmā puslaika beigu sirēnas brīdī rezultāts 25:22 čempiontitula aizstāvētāju labā.

Pēc lielā pārtraukuma "Bulls" atgriezās laukumā ar jaunu sparu un panāca pat 12 punktu pārsvaru, bet trešā ceturtdaļa noslēdzās ar plus desmit "buļļiem" (36:26). Pēdējās astoņās mača minūtēs "Amikus" mēģināja vēl saglābt maču, kas gandrīz arī izdevās - "amiki" ar izrāvienu 10:0 pietuvojās līdz pat pieciem punktiem, tomēr "Bulls" spēli neatdeva un aizveda to līdz sev veiksmīgam iznākumam - 50:40.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Ģirts Strikauskis, kuram 23 punkti, kā arī trīs pārtvertas bumbas. Edgars Antonevičs pievienoja astoņus punktus, piecas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Kaspars Kasakovskis iemeta 12 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet Pēterim Cābulim desmit punkti, četras atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

ARX smaga uzvara

Otru pusfināla cīņu lieliski uzsāka ARX, kuru rindās teicami darbojās Ojārs Siliņš, gūstot 13 no komandas pirmajiem 15 punktiem. Pie tam ciešā darbība aizsardzībā neļāva "Stinger" gūt punktus līdz pat pēdējam pirmās ceturtdaļas uzbrukumam. Otrajā ceturtdaļā ARX mačā iesaistīja rezervistus, ko teicami izmantoja "stingeri", kas pamazām ne tikai atguvās, bet arī pārņēma vadību (18:17). Puslaika izskaņā gan ARX izdevās atgūties un pēc pirmā cēliena 21:20 ARX labā.

Pēc lielā pārtraukuma otro puslaiku teicami uzsāka "Stinger", īsā laikā iemetot trīs tālmetienus un panākot astoņu punktu pārsvaru (31:23), taču trešās ceturtdaļas turpinājumā ARX uzlaboja darbību aizsardzībā un veica izrāvienu 12:0, vēlreiz pārņemot vadības grožus savās rokās. Pēc "Stinger" minūtes pārtraukuma nekas daudz nemainījās un pirms pēdējām astoņām minūtēm plus pieci ARX. Pēdējo ceturksni ar četriem punktiem pēc kārtas sāka "Stinger", pietuvojoties līdz minimumam, taču tad sekoja Ojāra Siliņa trīs soda metieni par pārkā;pumu trīspunktnieka veikšanā, kā arī vēl viens tālmetiens. Vēl divus metienus trīs punktu vērtībā pievienoja Kramiņš. "Stinger" tika iespēja pie mīnus divi izdarīt pēdējo uzbrukumu, tacu tālmetiens nebija precīz,s un ARX svinēja uzvaru - 54:52.

Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Ojārs Siliņš un Artūrs Kramiņš, kuri sameta pa 17 punktiem. Siliņam arī četras atlēkušās bumbas, bet Kaspars Reinholds izcēlās ar 13 punktiem un sešās bumbām. Zaudētāju labā Lorands Lapāns sameta 17, bet Svenam Niedrītim 15 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles.

Finālā čempiontitula aizstāvētāji pret regulārās sezonas uzvarētājiem

Jau šovakar noskaidrosies medaļu ieguvēji. 17:00 cīņu par trešo vietu uzsāks "Stinger" un "Amikus" komandas. Savukārt finālā 18:30, kurā noskaidrosies 2009. gada MBL čempions, spēlēs pagājušā gada titula ieguvēji "Bulls" un šīs regulārās sezonas uzvarētāji ARX, kuriem pusfinālā bija nepieredzēti skaļš līdzjutēju pulks ar plakātiem, bungām un skaļiem saukļiem, kas pieskandināja zāli. Arī šovakar mači "Turības" basketbola zālē.

MBL Final Four 2009

PusfinālsRezultāts
Bulls - Amikus50:40
ARX - Stinger54:52
SpēleKomandasLaiks
Par 3. vietuStinger - Amikus17:00
FinālsARX - Bulls18:30

MBL "Final Four" norisinās Biznesa augstskolas "Turība" basketbola zālē.

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests

  +3 [+] [-]

, 2009-05-02 14:43, pirms 15 gadiem
A....R....X....-Sarauj!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-05-02 14:47, pirms 15 gadiem
veelu veiksmi AMIKUS ciinjaa par 3.vietu!