Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

"Spartans" saspringtā galotnē uzveic "Baronu"

Andrejs Siliņš

"Spartans" saspringtā galotnē uzveic "Baronu"
Edgars Antonevičs
Foto: MBL preses dienests

Aizvadītajā nedēļas nogalē Mateja Basketbola līgā (MBL) "Spartans" vienība saspringtā mača galotnē ar rezultātu 65:60 uzveica "Barons", savukārt ARX ar rezultātu 70:51 apspēlēja Cēsu "Hornets".

"Hornets" ilgi turās, ARX uzvar

Pirmajā šīs sestdienas mačā čempionvienība ARX eksaminēja debitantus "Hornets" - abas komandas līdz šim pie uzvarām jaunajā sezonā nebija tikušas. ARX jau no mača sākuma pielietoja zonas aizsardzību, un tas nesa rezultātu - pēc pirmās ceturtdaļas plus desmit (15:5). Otrajā gan cēsnieki atguvās un izlīdzinaja spēles gaitu, puslaikā ejot vien pie mīnus septiņi - 18:25. Arī trešajā ceturksnī mačs turpinājās līdzīgi, bet pēdējās astoņās spēles minūtēs ARX tomēr pierādīja savu pārākumu visās jomās, tādējādi izcīnot pirmo uzvaru šajā sezonā - 70:51.

Rezultatīvākais čempionvienības rindās bija Andrejs Siliņš, kuram 26 punkti, kā arī četras rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas. 12 punkti Kasparam Obertsam, bet Andis Grandāns izcēlās ar "double-double" - 12 punkti un desmit bumbas. "Hornets" labā Emīls Liepiņš guva 19 punktus un astoņas bumbas zem groziem savukārt Gustam Ādamsonam 16 punkti un četras bumbas.

"Spartans" sagādā "Baronam" pirmo zaudējumu

Gatis Upesleja atklāja spēles rezultātu precīzu trejaci, un "Spartans" sāka ar izrāvienu 7:2. Pateicoties precizitātei no tālās distances "Barons" gan spēja turēties līdzi - pēc pirmās ceturtdaļas 15:11 "Spartans" labā, bet līdz puslaika pārtraukumam vaību izdevās arī palilelināt - 28:22. Trešajā ceturtdaļā joprojām laukumā ritēja sīva cīņa, taču "Spartans" izdevās saglabāt vadību. Pēdējās astoņās minūtēs "baroniem" izdevās uz mirkli arī pārņemt vadību, pateicoties izcilai precizitātei no trīspunktu līnijas. Pāris minūtes līdz beigām vēl plus trīs "baroniem" (50:47) bet ar Jurjāna pūlēm zem groziem "Spartans" izdevās atgūt minimālu vadību. Pie plus viens "Spartans" (61:60) "baroni" saņēma nesportisko piezīmi pret Jurjānu, kuram arī izdevās ātrajā iemest divus punktus no apakšas. Soda metiens gan nebija precīzs, bet bumbu saglabāja "Spartans", un Upesleja, kurš atklāja spēli ar precīzu metienu, arī noslēdza to ar diviem soda metieniem - 65:60.

"Spartans" labā centrs Kristaps Jurjāns iemeta 27 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, Gatis Upesleja pievienoja 19 punktus, bet Edgara Antoneviča kontā desmit punkti un septiņas bumbas zem groziem. "Barons" labā ar 22 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kaspars Ceļmalnieks.

MBL 31. oktobrī

SpēleRezultāts
Hornets - ARX51:70
Barons - Spartans60:65

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests