Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Rīgas čempionātā triumfē "Kurbads"

Par 2007./2008. gada sezonas Rīgas atklātā čempionāta uzvarētājiem ir kļuvuši "Kurbads" hokejisti, kas sezonas pēdējā spēlē ar 5:3 savā laukumā uzvarēja "RD Electronics" vienību. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Jānis Vegners, Harijam Vītoliņam trīs rezultatīvas piespēles.

Pirms izšķirošās cīņas gan HK "Kurbads", gan HK "Concept" pretendēja uz pirmo vietu turnīra tabulā. "Kurbada" un "RD Electronics" spēlē pirmajiem pietika ar neizšķirtu, lai izcīnītu kausu, bet "Concept" vīriem vajadzēja gaidīt tikai un vienīgi "Kurbada" zaudējumu. "Kurbada" ceļu uz zeltu atvieglotu "Concept" zaudējums "Monarchs/Vilki O.P" vienībai, bet no visiem iespējamiem variantiem sanāca tā, ka "Kurbads" visu vēlējās nokārtot pats un uz blakus apstākļiem cerības nelika.

"Concept" un "Monarchs/Vilki O.P." paredzētā spēle no nedēļas nogales tika pārcelta uz 23. aprīli, tādejādi "Concept" spēlētāji varēja cīņā pirmos sūtīt "kurbadiešus", sakot, lai jau viņi pirmie izspēlē un tad mēs redzēsim, vai pret "Vilkiem" ir vērts griezt ledu. Arī šāds pavērsiens "Kurbadu" nenobaidīja un laukuma saimnieki koncentrējās tikai un vienīgi savai spēlei.

Fakts, ka spēle ir svarīga un izšķiroša liecināja arī tas, ka uz Piņķiem tika nozīmēti divi galvenie tiesneši Eduards Odiņš un Aleksandrs Borisovs. Nez vai šāda prakse bija saistīta ar gaidāmo pasaules čempionātu Kanādā, kur arī tiesās divi galvenie arbitri, drīzāk atbildīgās amatpersonas vēlējās laikus pasargāties no iespējamās kritikas soģu virzienā, tādēļ laukumā sūtot divus svītrainos. Eksperiments izdevās. Rupju spēli tiesneši nepieļāva un noraidījumus dalīja uz abām pusēm. Jau no paša mača sākuma tika ievērota godīgas spēles konsekvence un par katru sīkāko (pareizāk būtu teikt acīmredzamāko) pārkāpumu hokejisti viens pēc otra tika sēdināti uz sodīto spēlētāju soliņa.

Laukuma saimnieki spēli iesāka ar bīstamiem uzbrukumiem un jau pirmās trešdaļas 3. minūtē Edgars Rozentāls atklāja spēles rezultātu. Viesiem galvenais uzbrucējs kā allaž bija Tomans, kurš visiem skrēja pa priekšu, bet nebija īsti neviena, kas viņam piespēlētu. "RD Electronics" savās rindās ir ieguvusi lielisku spēlētāju, bet viens nav cīnītājs. Viesi pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem nebija īsti atguvušies un saņēma vēl vienu augstu dušu no Mārtiņa Roštoka. Perioda vidū Kuzņecovam jau nācās izņemt otro ripu no saviem vārtiem.

Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki darbojās vieglprātīgi un viesi viņus sodīja ar zaudētiem vārtiem. Pie tam tas notika tad, kad Ginta Bisenieka vīri spēlēja vairākumā. Vītoliņš uzbrukumā riskanti nospēlēja uz zilās līnijas un veiklais Aleksandrs Sirotkins izmantoja "Kurbada" pozicionālo kļūdu- 2:1. Nākamos divus vārtus "Kurbadam" uzdāvināja viesi, kas vispirms tika sodīti par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet neilgi pēc tam par pretinieka turēšanu. Jānis Vegners izmantoja gan divu vīru pārsvaru, panākdams 3:1 un paspēja arī izmantot viena spēlētāja pārsvaru gūstot ceturtos vārtus.

Uz spēles pēdējām divdesmit minūtēm viesi iznāca noskaņojušies vairāk kā laukuma saimnieki. Spēles 46.minūtē "RD Electronics" pēc Rinalda Dzirvinska un Denisa Dubko (vairākumā) gūtajiem vārtiem jau bija atspēlējuši divus vārtus un rezultāts 4:3 sanervozēja "kurbadiešus" vēl vairāk. Viesiem lielākas iespējas bija izlīdzināt rezultātu, nekā laukuma saimniekiem gūt piektos vārtus. "Kurbadam" neizšķirts arī atnestu zeltu, taču tobrīd par kaut ko tamlīdzīgu neviens pat nedrīkstēja domāt. Savu izdevību garām palaida Ņikita Krilovs, kurš izgājienā pret Andi Znatnaju Znatnaju trāpīja viņam pa ķiveri. Lai kaut ko radikāli mainītu, viesi ņēma minūtes pārtraukumu un noņēma vārtsargu. Minūti pirms spēles beigām Guntars Pāls raidīja ripu tukšos vārtos.

Par spēli un aizvadīto sezonu komentāru sniedza "Kurbads" uzbrucējs Jānis Vegners: "Protams, ir patīkami uzvarēt izšķirošā spēle par pirmo vietu čempionātā. Sezonas gaitā pret vājākām komandām neatdevām punktus, zaudējām tikai līderiem un summējot visu kopā esam kļuvuši pirmie. Jā, "Samsung" Premjerlīgā līmenis ir augstāks, bet es negribu teikt, ka Rīgas atklātajā čempionātā tas ir zems. Uzskatu, ja no top 3 komandām uztaisītu vienu spēcīgu komandu, tā "Samsung" Premjerlīgā varētu startēt samērā sekmīgi. Labu spēlētāju šeit netrūkst."

21.04.2008. „Inbox” ledus arēna. HK „Kurbads”- HK „RD Electronics” 5:3 (2:0; 2:1; 1:2)
Soda minūtes- 12:22.
Tiesneši- E.Odiņš, A.Borisovs, E.Briedis, A.Ansons.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Lācis

  +3 [+] [-]

, 2008-04-23 14:28, pirms 16 gadiem
Jā, spēlētāju uzvārdi tiešām tādi, kas mierīgi varētu spēlēt SPL, ja tur būtu vairāk profesionālu vai pusprofesionālu komandu.

  -1 [+] [-]

, 2008-04-23 15:07, pirms 16 gadiem
Komanda jau kaut cik normāla varēja vēl piedalīties šitajā čempī "Rīga 2000" un "LSPA Rīga"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-04-24 20:12, pirms 16 gadiem
vajag uztaisiit vienu komandu!

  -1 [+] [-]

, 2008-04-24 21:04, pirms 16 gadiem
Harijs Vītoliņš ?

     [+] [-]

, 2008-04-25 11:54, pirms 16 gadiem
Volx rakstīja: Nu katra ziņa sis čempis ir interiģējošāks par SPL jo līdz pēdejam momentam nebija zināmi uzvaretaji.Piemēram nevar salīdzinat Ogres un LM spekošanos ar Kurbada un RD Electronics sāncensību.


par intrigu kā tādu var tikai piekrist.Protams, ka līmenis cits bet kādas diskusijas reizēm izceļas par amatieru sacensībām!Piemēram liepajniekiem.lv daudz dzīvīgāk diskutē par Liepājas čempi nekā par Samsunglīgu.