Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Sestdien "Nike Rīgas izaicinājuma skrējiens"

Andrejs Siliņš

20. septembrī Rīgā, Mežaparkā tiek uzsākta ikgadējo skrējienu "Nike Rīgas izaicinājuma skrējiena" tradīcija. Šis skrējiens ir pieteikums uz ambīciju kļūt par vienu no profesionālākajiem un plašākajiem skrējieniem Latvijā.

Preses konferencē skrējiena organizators un “Nike” zīmola pārstāvis Latvijā SIA “VIVA Sport” vadītājs Vents Aperāns uzsvēra, ka skrējiena mērķis ir popularizēt veselīgu un sportisku dzīvesveidu pieaugušo un jauniešu vidū, piedāvājot pozitīvu atkarību. Ikdienas stress un aizņemtais dzīves veids nereti liedz iespēju pilnvērtīgi domāt par veselīgu dzīves veidu un sportisko formu. Skriešana, tas ir demokrātisks, pieejams risinājums.

Bieži, lai uzsāktu kādu aizraušanos ir nepieciešams parasts impulss. “Nike Rīgas izaicinājuma skrējiens” kalpo kā impulss un pozitīvs piemērs veselīga un sportiska dzīves veida uzsākšanai.

Zīmola “Nike” Baltijas mārketinga vadītājs Gerd Kiili uzsvēra, ka līdzīga veida skrējienus “Nike” organizēti arī citur pasaulē, tā piemēram Tallinas “Rudens skrējiens”, kas notiek šo svētdien ir kļuvis par plašāko skrējienu Baltijā.

Latvijas izcilie sportisti – Māris Štrombergs, Ivo Lakučs, Artūrs Matisons, Armands Šķēle, Jeļena Prokopčuka aicina katram aktīvajam Latvijas iedzīvotājam pieņemt izaicinājumu un pievienoties skrējienam pret negatīvajām atkarībām. Armands Šķēle uzsvēra, ka katrs sportists apzinās, ka skriešana ir veids kā sevi uzturēt formā un vislabāk atkopties no traumām. Artūrs Matisons vairāk atzīst īsās skrējiena distances, bet 7km startu 20.septembrī Mežaparkā viņš uzskata kā izaicinājumu sev un labprāt mestu izaicinājumu arī kādam no saviem draugiem un paziņām. Ivo Lakučs atzīmē, ka skriešana ir svarīgs elements veselīgā dzīvesveida piekritējiem, kā arī sportiskās formas sagatavošanai un uzturēšanai. 20.septembra Nike Rīgas izaicinājuma skrējiens būs kā starts jaunajam sezonas treniņu ciklam. Jānis Kuzmins piebilst, ka fiziskā sagatavotība un braukšanas tehnika ir komponenti, kas dod rezultātu skeitborda slalomā.

Lai skaidrotu skrējiena nozīmi un ietekmi uz profesionālo sportistu karjeru, trīs skolotāju pāri (BK Valmiera spēlētāji Sandis Amoliņš un Ingus Bankevics, BK Barons spēlētājs Armands Šķēle un skeitbordists Jānis Kuzimns, fitnesa eksperti Ralfs Upmanis un Kaspars Ozoliņš) apmeklēs Latvijas skolas un piedalīsies fizkultūras stundu vadīšanā. Lai interesējošās skolas iegūtu šādu iespēju, skolas izveidotajai komandai bez maksas jāpiedalās skrējienā un jānopelna šāda iespēja ar aktīvu darbību. Informācija pieejama Rīgas skolās pie fizkultūras skolotājiem. Dalību var pieteikt arī reģistrējoties vivasport.lv mājas lapā.

Skrējiena kopējā distance ir 7 km. Skrējienam var pieteikties gan individuāli gan komandās. Apbalvoti tiks gan ātrākie gan atraktīvākie skrējēji. “Nike Rīgas izaicinājuma skrējiens” tiek organizēti arī kā svētki visai ģimenei, jo paralēli lielajam skrējienam notiks bērnu skrējiens, kur balvas būs katram dalībniekam.

Pieteikties uz “Nike Rīgas izaicinājuma skrējienu” iespējams no 08.09. – 19.09. reģistrējoties Citysport un Sportland veikalos Rīgā vai internetā bezrindas.lv. Reģistrējoties dalībniekam jāaizpilda anketa un jāveic dalības maksa. 20.09. Mežaparkā no 9.00-11.00 anketas kopija un čeks jāapmaina pret skrējēja numuru. Skrējēju un komandu skaits nav ierobežots.

Sacensību balvu fonds – 5000 LVL

     [+] [-]

, 2008-09-11 19:59, pirms 16 gadiem
Pasākums patiešam izklausās labs
noteikti piedalīšos. *(:

     [+] [-]

, 2008-09-16 14:01, pirms 16 gadiem
Ja ņe odzinočka, Ja atļet.