Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Polija Rīgā izcīna uzvaru pasaules čempionātā spiningošanā no laivām, Latvijai 6. vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Polija Rīgā izcīna uzvaru pasaules čempionātā spiningošanā no laivām, Latvijai 6. vieta
Foto: World Boat Angling World Championship 2023 Riga/Latvia.

Sestdien, 7.oktobrī, izaicinošos laikapstākļos tika aizvadīta trešā jeb noslēdzošā Pasaules čempionāta Spiningošanā no laivām sacensību diena, kas izradījās veiksmīga Polijas izlasei, no trešās vietas pārliecinoši pakāpjoties uz pirmo un izcīnot absolūtu uzvaru čempionātā.

Piekāpjoties par četriem punktiem Polijas izlasei, sudrabu izcīnīja Austrijas valstsvienība, savukārt pirmo trijnieku noslēdza Ungārija. Ceturtajā vietā ierindojās kaimiņi leiši, bet piekto vietu izcīnīja Ukrainas valstsvienība. Latvijas izlase visu čempionāta laiku noturēja stabilu sesto vietu, kas ir ļoti augstvērtīgs rezultāts šāda līmeņa sacensībām.

“Mūsu stāsts sākās jau pirms nedēļas, trenējāmies Rīgā, iepazinām ūdeņus, plānojām, ko un kā labāk varēsim noķert. Nolēmām, ka koncentrēsimies uz līdakām, jo tās ir uzticamākas nekā, piemēram, zandarti. Izpētījām, kur tās dzīvo, kā uzvedas, un izveidojām plānu, kuram sekojām. Jāatzīst, ka mums ļoti palīdzēja gids, 2012.gada Pasaules čempions ar savu sievu,” stāsta Polijas izlases pārstāvis Vojcehs Mierniks, “Šobrīd sajūtas ir vārdos neaprakstāmas, mūsu sapnis ir piepildījies. Mēs atbraucām šeit uzvarēt, klusībā par to domājām un galu galā arī izdarījām!” Polijas izlase visu čempionāta laiku rādīja virzību uz augšu. No pirmajā dienā izcīnītās ceturtās vietas, otrajā pakāpās uz trešo, apsteidzot Ungārijas izlasi, līdz noslēdzošajā dienā sakopoja spēkus un izcīnīja pirmo vietu.

Ungārijas izlasei pēdējā sacensību diena bija īsts pārbaudījums: “Mēs spiningojām Ķīšezerā, viļņi bija pusotru metru augsti, mūsu laiva tādiem nemaz nav piemērota, un laikapstākļi pamatīgi ierobežoja vietas, kur varējām ķert zivis. Četras stundas neveicās vispār – nevienas zivs, bet vēlāk izdevās uzlabot rezultātus. Noķērām 13 zemmēra līdakas, bet, veicot nelielas izmaiņas plānā, arī 5 mēra bija mūsu lomā.”

Visi dalībnieki kā viens atzīst, ka sacensības bija grūtas un tehniski sarežģītas tieši laikapstākļu dēļ. Spēcīgais vējš un lietus prasīja ne vien fizisku piepūli, lai noturētos laivā, bet arī sākotnējo plānu stratēģisku pielāgošanu. Tomēr, neskatoties uz grūtībām un nogurumu, vīri ir priecīgi un lepni par savu sniegumu, gūtajām emocijām un noķertajām zivīm. Uzvarētājs ir ikviens sacensību dalībnieks, jo uzkrātā pieredze ekstrēmajos apstākļos noderēs arī turpmāk un vairs nepārsteigs. Vairums sportistu stāsta, ka tik spēcīgā vējā nekad vēl neesot spiningojuši.

“Esam patiesi gandarīti dzirdēt labas atsauksmes par sacensību norisi no visiem čempionāta dalībniekiem, neskatoties uz to, ka bija grūti. Lepojamies ar Latvijas izlasi – lai gan neizdevās izcīnīt medaļas, visu čempionāta laiku spējām noturēt stabilu pozīciju, kas nebūt nenācās viegli. Komanda cīnījās godam, izmēģināja dažādas taktikas, guva svarīgus punktus. Analizēsim kļūdas, uzklausīsim citu valstu pārstāvju padomus un strādāsim, lai nākamajos čempionātos spētu sasniegt labākus rezultātus un iepriecināt atbalstītājus. Mūsu mērķis, nenoliedzami, kādu dienu ir izcīnīt čempionu titulu,” gandarīts par grandiozo čempionātu ir Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas ģenerālsekretārs Kristaps Kotāns.

“Ir liels prieks par līdzcilvēku un kolēģu atbalstu. Mēs ik dienu lasījām uzmundrinošus vārdus sociālajos medijos, kas palīdzēja nepadoties, cīnīties līdz pēdējai sekundei. Tas ir apbrīnojami, kā sports un kopīga aizraušanās spēj vienot cilvēkus. Daudzi dalībnieki uz čempionātu bija atveduši līdzi savus tuviniekus, kas iepazina Latviju kā valsti ar burvīgām vietām makšķerēšanai un atpūtai, un draudzīgiem cilvēkiem. Ceram, ka makšķerēšanas sportistu kopiena augs arvien lielāka un nākotnē redzēsim jaunus talantus, kas nesīs Latvijas vārdu pasaulē. Mums ir ar ko lepoties!” sajūsmu neslēpj Latvijas Makšķerēšanas sporta federācijas prezidents Māris Bremze.

Izmantotie resursi:
https://lmsf.lv/polija-izcina-uzvar...

     [+] [-]

, 2023-10-09 15:12, pirms 7 mēnešiem
Kādi bija lomi? Kur notika mači (rakstā pieminēts Ķīšezers)?

     [+] [-]

, 2023-10-09 18:22, pirms 7 mēnešiem
Tas nu gan ir sportists-makšķernieks Makšķerēšana ir hobijs, bet cik nopietni copmaņi stāsta par to,kādās sacensībās piedalījušies, kā izvēlas maču aprīkojumu utt.Nez, medības arī ir sports,vai uz siltasiņu zvēriem vārds "sports" neattiecas ?