Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Latvijas Drifta čempionāta 3. posmā uzvar Raivo Mužiks

Noslēdzies jau 3. Latvijas Drifta čempionāta posms, kas noritēja 4. jūlijā Biķernieku atjaunotajā stadionā. Organizatori, sadarbojoties ar atbalstītājiem un pašu Biķernieku kompleksās sporta bāzes vadību, ieguldīja milzīgu darbu gan nojaucot vecās tribīnes un sakopjot vidi, bet pat arī uzliekot klāt jaunu asfaltu.

Ieskrējiena zona nu jau bija ārpus vecā stadiona ietvariem un trases konfigurācijā arī bija ieviesušās izmaiņas, trase palikusi plašāka un līdz ar to arī ātrumi – lielāki.
Šīs sacensības tiesāja arī viesis no Somijas, kas Latvijā viesojas jau ne pirmo reizi – Jorma Olavi Tikkanens no X-treme.fi - kopā ar Ievu Stirni un Edgaru Krauzi tieši viņi rūpējās par to, lai vērtēšana notiktu maksimāli objektīvi un lai skatītājiem būtu pēc iespējas vairāk informācijas par vērtēšanas kritērijiem un rezultātiem. Gribētu pieminēt arī Robertu Rodi un Jāni Lambertu, kas palīdzēja komentēt pasākuma gaitu Ģirtam Timrotam – tas bija patiešām izzinoši un atsvaidzinoši, jo varēja pavēstīt daudzus sīkumus par sacensību gaitu, tehniskajām lietām un personālijām driftā. Jānis un Roberts ir komandas biedri un šinī posmā nepiedalījās tehnisku iemeslu dēļ.
Kārtējo reizi pierādījās fakts, ka mūsu sportistu līmenis aug ļoti strauji un TOP 16 iekļuvušie braucēji bija gan ātri, gan precīzi. Tandēmu cīņās gribētu pieminēt ārkārtīgi skaisto cīņu starp Ervinu Ērgli un Jāni Eglīti, kas abi brauc ar BMW E30 un abi izrādīja ļoti agresīvu un skaistu braukšanas stilu.
Vakara noslēgumā vietas uz pjedestāla sadalīja Raivo Mužiks (1.vieta un nu jau arī 1.vieta čempionāta kopvērtējumā), Ervins Ērglis (2.vieta) un Jānis Eglītis (3.vieta). Tieši aiz labākajiem 3 braucējiem palika Andris Rancāns. Pirmo 3 vietu ieguvējiem organizatori bija sarūpējuši arī naudas balvas.
Skatītājiem bija iespēja izbraukt ar Drift taxi - daudz labākā stilā kā savos kvalifikācijas braucienos trasi veica mūsu vienīgā dāma šinī autosporta veidā Kristena ar savu Nissan Skyline R33, Elvijs Ķezis no Sekkta Racing team un Raimonds Freimanis. Tāpat pēc apbalvošanas 2 laimīgie skatītāji tika pie jauniem Pocket baikiem un starplaikos pie jaukām balvām no daudz un dažādiem atbalstītājiem.
Pasākums noteikti ir ar „+” zīmi, paldies visiem atbalstītājiem, organizatoriem, īpašs paldies braucējiem un tiesnešu komandai par lielisko darbu un tiksimies nākamajā Latvijas Drifta čempionāta posmā Vaiņodes lidlaukā jau 25.jūlijā.