Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Startē 2012.gada raketlona sezona

Latvijas Raketlona federācija (LRF) ir sagatavojusi sacensību kalendāru 2012.gadam. Jau šo svētdien 11.martā Rīgā notiks Latvijas Raketlona Federācijas kausa izcīņas 1.posms.

Saskaņā ar LRF sacensību kalendāru, federācija šogad rīko kausa izcīņu trīs posmos: 1.posms notiks, kā jau pieminēts, 11.martā, 2.posms – 10.jūnijā, 3.posms – 16.septembrī, bet fināls tiek plānots 21.oktobrī. Uz šo brīdi federācijas mājas lapā nav pieejams aktuālais sacensību nolikums, kā arī nav zināms pieteikšanās termiņš un dalības maksas apmērs, bet ierasti jāpiesakās ne vēlāk kā trīs dienas iepriekš. Spēles notiek kungu, dāmu un junioru grupās un norit izslēgšanas spēļu formātā. Pērn kausa izcīņā piedalījās teju visa Latvijas raketlona elite - Uldis Dzirkalis, Nikolajs Ķenins, Artūrs Zaicevs, Andris Keisels, Zigmārs Puikevics, Mareks Nemme, u.c.

Šī brīža raketlona reitinga līderis ar 9320 punktiem ir Uldis Dzirkalis, kurš aktīvi piedalās arī ārvalstīs rīkotajos turnīros elites A grupā. U.Dzirkalis šobrīd arī pasaules rangā vīriešu vienspēlēs ieņem 57.vietu. Otrā vietā - Artūrs Zaicevs ar 6024 reitinga punktiem un pasaules rangā ierindojies 394.vietā, bet trešais – Nikolajs Ķenins ar 5808 punktiem, kuram 233.vieta vīriešu vienspēlēs pasaules rangā.

Šogad LRF pirmo reizi ir saņēmusi valsts budžeta finansējumu, ko federācija plāno izmantot Latvijas raketlona komandas dalības nodrošināšanai Pasaules komandu čempionātā, kas norisināsies jūlija mēnesī Bulgārijā.

Jau pavisam drīz informācija par šī gada pirmo sacensību uzvarētājiem un rezultātiem.

Izmantotie resursi:
http://www.racketlon.lv/
http://www.resultreporter.com/.