Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

R.V.M. Latvijas Amatieru Kauss 2009 3. posms noslēdzies

Andrejs Siliņš

21. jūnijā Siguldas pusē, Turaidā ''Arājos'', RTPower RC trasē norisinājās trešais posms Offroad (Bezceļa) sacensībās: Radio Vadāmiem modeļiem (R.V.M.).

Kā jau iepriekš tika paredzēts sacensības bija ļoti azartiskas un cīņā par RTPower RC posma uzvaru 3 modeļu klasēs (1/8 bagiji, 1/8 Open un 1/5 Open) bija ieradušies 43 amatieri no Latvijas un Igaunijas.

1/8 Open klasē starp 12 pretendentiem uz uzvaru nepārspēts palika Dainis Bairs. Ļoti sīva cīņa izvērtās par otro vietu, kurā veiksmīgāks un ātrāks izrādījās Mārtiņš Šteins apsteidzot un atstājot trešajā vietā pieredzējušo braucēju 1/8 Open klasē Jāni Ankravu .

1/5 Open klasē uz starta izgāja 8 pretendenti uz uzvaru. Sākoties fināliem bija redzams, ka par uzvaru cīnīsies 5 dalībnieki un fināls būs intrigas pilns. Pirmais finiša līniju pēc 30 minūtēm sasniedza Žanis Helmuts nobraukdams 35 apļus, otrais atpaliekot tikai par 27 sekundēm finišēja Aivars Naglis. Cīņā par trešo vietu veiksmīgāks izrādījās pieredzējošais Agris Caune kurš nobraucot 34 apļus par 17 un 35 sekundēm apsteidza sekojoši Rūdolfu Rupaini un Kristapu Ābolu.

1/8 Bagiju klasē bija pieteikušies 23 pretendenti uz uzvaru. Pateicoties pusfināliem tika noskaidroti 12 ātrākie dalībnieki, kuri finālā cīnījās par uzvaru. Pēc 30 minūšu brauciena finālā lieliskus pilotēšanas rezultātus uzrādija Igauņu braucēji, kuri aizņēma visu goda pjedestālu atstājot Latviešu bāleliņus bez medaļām.
1. Kuldar Ilus 2. Margus Hanvere 3. Ahti Jarvet

Beidzoties visiem fināliem tika organizēts 1/8 Bagiju klases Gandarījumu brauciens, kurā varēja piedalīties dalībnieki, kuri nekvalificējās finālam.
Šajā 15 minūšu braucienā ātrākais bija Uģis Tinte ,kurš spēja apsteigt gan Igauņu braucēju, gan pašmāju braucēju Oskaru Drengeru.

Šī posma organizators RTPower offroad trase saka lielu paldies visiem dalībniekiem, tiesnesim Kristapam Kubuliņam, palīgam Jānim Orlovskim, kā arī šī gada galvenam „amatierim” Oskaram Drengenam par perfektu gaisotni visas dienas garumā. Īpašs prieks par to, ka dalībniekiem patika jaunā trases konfigurācija, kā arī priecēja neredzēti lielais skaits skatītāju, paldies Jums visiem.

Kopvērtējums pēc 3 posmiem – rcinfo.lv
Info par R.V.M. – rcinfo.lv
Diskusijas par Latvijas Amatieru Kausu - rtpower.eu: RTPower forums - Apskatīt tematu - Latvijas...