Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1905, Did:0, useCase: 3

PVD brīdina par bīstamu uztura bagātinātāju

Kristaps Zālītis

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) brīdina - uztura bagātinātājs sportistiem "Jack3D" var apdraudēt patērētāju veselību, jo satur neatļautu sastāvdaļu - 1,3 dimetilamilamīnu (DMAA) - centrālās nervu sistēmas stimulatoru, kam ir līdzīga iedarbība kā amfetamīnam. "Jack 3D" var ietekmēt sirdsdarbību un radīt asiņošanu smadzenēs, ziņo PVD.

Uztura bagātinātājs "Jack3D" ražots ASV uzņēmumā "USP Labs" un tiek reklamēts kā pirmstreniņu kokteilis spēka un enerģijas palielināšanai, informē dienests.

Kā liecina PVD sniegtā informācija, šī gada aprīlī kāds Zviedrijas iedzīvotājs sporta treniņa laikā piedzīvojis sirdsdarbības apstāšanos. Vīrieša dzīvību mediķiem izdevās glābt, un vīrietis atzina, ka pirms sporta nodarbībām pārdozējis "Jack3D".

ASV Pārtikas un zāļu aģentūra ir informējusi ražotāju "USP Labs" par DMAA lietošanas aizliegumu, savukārt Zviedrijas un Dānijas uzraugošās institūcijas ir brīdinājušas citu ES dalībvalstu uzraudzības iestādes par šādu veselībai potenciāli bīstamu produktu.

PVD brīdina, ka uztura bagātinātājs "Jack3D" nav reģistrēts izplatīšanai Latvijā, taču ir atrodams arī Latvijas interneta resursos, kur to izplata PVD nereģistrēti uzņēmumi, tādēļ dienests aicina patērētājus rūpēties par savu veselību un šo neatļauto uztura bagātinātāju neiegādāties.

Tāpat PVD aicina pievērst uzmanību un neiegādāties šādus uztura bagātinātājus, kas var saturēt DMAA:
Exclusive Supplements Biorhythm SSIN Juice
Fahrenheit Nutrition Lean Efx
Gaspari Nutrition Spirodex
iSatori Global Technologies, LLC PWR
Muscle Warfare, Inc. Napalm
MuscleMeds Performance Technologies Code Red
Nutrex Research Hemo Rage Black Hemo Rage Black
Lipo-6 Black Ultra Concentrate
Lipo-6 Black
Lipo-6 Black Hers Ultra Concentrate
Lipo-6 Black Hers
SEI Pharmaceuticals MethylHex 4,2
SNI LLC Nitric Blast
USP Labs, LLC Oxy Elite Pro

Izmantotie resursi:
farmacija-mic.lv - viss par farmāciju

     [+] [-]

, 2012-07-31 17:54, pirms 12 gadiem
Nu i nafig šitos pre-workout produktus, labāk palikt pie klasiskām vērtībām - stipra kafija 30 min pirms treniņa un ir labi. Asinis tā pat "uzsitīs" - ko vēl vajag?

     [+] [-]

, 2012-07-31 19:08, pirms 12 gadiem
vīrietis atzina, ka pirms sporta nodarbībām pārdozējis "Jack3D"

Ne jau pa velti šiem pirmstreniņu stimulatoriem ir virsū dažādi brīdinājumi uzmanīties un nepārsniegt devas, šim pat ir vairāki brīdinājumi izceltā rakstā. Tik pat labi kafiju vai redbull ar var pārdozēt pirms treniņa un iedzīvoties problēmās.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-31 19:57, pirms 12 gadiem
Nekādas vainas Jack3d nav, tās kaut kādas vecu opju runas, redz, sabeigs sirdi utt., smieklīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-07-31 22:37, pirms 12 gadiem
M8archa rakstīja: Nekādas vainas Jack3d nav, tās kaut kādas vecu opju runas, redz, sabeigs sirdi utt., smieklīgi.
Opju vai ne opju, bet ne jau veltīgi uz burkām ir dažādi brīdinājumi par iespējamām sekām.

Īstenībā galvenā problēma ir nevis pulveros vai tabletēs, bet gan cilvēku galvās.
Vēl aizvien uztura bagātinātājus "parasts mirstīgais" uztver kā brīnumlīdzekli, lai pēc pāris treniņiem varētu iet ja ne uz Mr.Olympia, tad uz pludmali, lai visus pārsteigt ar superformu, noteikti. Un uz šī fona vēl visu situāciju pasliktina diletantiskais pieņēmums, ka "jo vairāk, jo labāk".

Cilvēki nesaprot, ka priekš normālas ikdienas formas pietiek ar parastu ēšanu (protams, ja ir laiks visas ēdienreizes arī ieturēt kārtīgi), bet priekš superformas nekādi UB nepalīdzēs. Uztura bagātinātāji ir BAGĀTINĀTĀJI un tikai.

P.S. Jack3d tāpat ir "kačalku" UB, jo sportisti, kas startē sacensībās to nevar lietot, jo DMAA ir aizliegto vielu sarakstā (nezinātāji gan uz to ļoti bieži iekrīt, arī Latvijā).

     [+] [-]

, 2012-08-01 09:48, pirms 12 gadiem
Īstenībā būtu labi, ja PVD kārtīgi paņemtu UB priekšā un sarakstītu, katram, visus riskus (kuriem ir).
Kā jau Juris Miņins minēja, ka diemžēl cilvēki nespēj saprast, ka UB ir tikai, lai atvieglotu vai nedaudz paātrinātu procesus. Tie paši cilvēki bieži vien mēdz jaukt arī UB ar steroīdiem, kas arī ir pilnīgas auzas.

     [+] [-]

, 2012-08-01 14:54, pirms 12 gadiem
Jūs nepareizi sapratāt manu domu, ko es gribēju pateikt, nu neticu, ka tas čalis ir pirms treniņa sabēris galonenē pusi no tās bundžas, un to visu izdzēris.. un tieši no tā viņam heart attack..

Tur visticamāk jau ir bijis kāds ģenētisks defekts. (Jack3d biju paņēmis tikai 1x paprovēt, nepatika man viņš īsti, sen kā nelietoju )

Kas attiecas uz UB kā tādiem, tad, protams, lielākajai daļai no parastās svaru zāles publikas tiešām nav nekāda jēga neko no tā lietot, diemžēl, es nepiederu pie lielākā vairākuma

     [+] [-]

, 2012-08-01 17:08, pirms 12 gadiem
M8archa rakstīja: Jūs nepareizi sapratāt manu domu, ko es gribēju pateikt, nu neticu, ka tas čalis ir pirms treniņa sabēris galonenē pusi no tās bundžas, un to visu izdzēris.. un tieši no tā viņam heart attack..

Tur visticamāk jau ir bijis kāds ģenētisks defekts. (Jack3d biju paņēmis tikai 1x paprovēt, nepatika man viņš īsti, sen kā nelietoju )

Kas attiecas uz UB kā tādiem, tad, protams, lielākajai daļai no parastās svaru zāles publikas tiešām nav nekāda jēga neko no tā lietot, diemžēl, es nepiederu pie lielākā vairākuma
Kāds tas defekts bija, lai domā un meklē ārsti, taču fakts paliek fakts - cilvēki, saskatījušis/salasījušies HARDCORE atlētu atziņas par to vai citu UB, sāk viņus kopēt, nedomājot + kā jau rakstīju klāt nāk personīgās ambīcijas.

Beigās arī sanāk, kad iesācējs, kurš uz zāli labi ja mēnesi staigā, nopērk Jack3d un uzreiz 3-4 kausiņus (nevajag pat pusi bundžas) rauj iekšā.

Par to vajadzēšanu vai nē, ir jau tā, ka "pamatpaku" (proteīns/geineris, kreatīns, vitamīni, zivju eļļa) nebūtu slikti iekļaut savā dienas ēdienkartē (jo, būsim reāli, ja ir darbs/skola, ir grūti nodrošināt organismu ar visu nepieciešamo dienas laikā no parastas pārtikas), bet nu tas ir jādara tikai tad, kad ir sakārtots uzturs un saprašana kāpēc tas ir vajadzīgs (šeit sākas melnie caurumi daudziem).