Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Paldies, Liepāja! Paldies, Ventspils! Paldies, Rīga!

Paldies, Liepāja! Paldies, Ventspils! Paldies, Rīga!
Latvijas U18 vīriešu basketbola valstsvienība Liepājā
Foto: Mārtiņš Sīlis, www.fibaeurope.com

Deviņpadsmitais Eiropas čempionāts basketbolā junioriem Liepājā, Ventspilī, Grobiņā un Rīgā atmiņā paliks ar augstvērtīgiem sportiskajiem rezultātiem, asu konkurenci, saliedētu rīkotāju komandu un atsaucīgiem brīvprātīgajiem.

Liepāja

Vēju pilsēta piekto gadu pēc kārtas pierādīja, ka spēj sarīkot augstākā līmeņa sacensības basketbolā. Prasmīgs personāls, attīstīta infrastruktūra, labs mārketings, pieredzējuši un motivēti brīvprātīgie – viss nosauktais raksturo Liepājas Olimpisko centru (LOC). Junioru turnīrā prasības nebija tik augstas kā EuroBasket Women 2009 vai FIBA U19 Pasaules čempionātā, taču visi pamatnosacījumi tika izpildīti. Spāņu un turku draugi LOC zāli sauc par brīnišķīgu, jo tajā nodrošināti nepieciešamie apstākļi pilnvērtīgam darbam.

Nopietnākais starpgadījums notika Latvijas un Spānijas spēlē, kad 33. minūtē zālē nodzisa daļa apgaismojuma, taču tas nenotika LOC vainas dēļ. “Liepājas metalurga” jauno krāšņu iedarbināšana regulāri izraisījusi traucējumus elektrības apgādē, bet minētajā gadījumā viss tika ātri atjaunots.

Par LOC efektivitāti labi liecina kompleksa noslogojums – pērn mājīgajās telpās notika 314 sporta un 214 kultūras pasākumi. Apgrozījums, salīdzinājumā ar 2011. gadu, tika dubultots, sasniedzot 785,7 tūkstošus latu. Piedāvājumu papildinājis baseins un SPA centrs. To novērtē arī čempionāta dalībnieki, piemēram, par regulāru baseina apmeklētāju kļuva Maikla Džordana treniņbiedrs, Anglijas izlases galvenais treneris Stīvs Baknels.

Latvijas izlases Liepājā spēlē veiksmīgi. Četros turnīros sasniegta bilance 18-6, turklāt visām komandām LOC biežāk izdevies izjust uzvaras prieku. Sieviešu valstsvienība no Liepājas aizbrauca bez zaudējumiem. Latvijas U20 sieviešu basketbola izlase kļuva par pirmo komandu, kura Latvijā notiekošā FIBA turnīrā spēja izcīnīt Eiropas medaļas. Junioru izlases divus gadus pēc kārtas iekļuva Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, šovasar sasniedzot “Top 4”.

Iegaumējiet šo spēlētāju: Kenans Sipahi, Eiropas U18 čempionāta MVP. Foto: Romāns Kokšarovs

Spānijas junioru izlase Latviju atstāja labā noskaņojumā

Rīga

Pašvaldības intereses un atbalsta ziņā galvaspilsēta zaudē Liepājai un Ventspilij. Pērn Rīgas neieinteresētības dēļ pilsēta palika bez Eiropas U16 čempionāta finālcīņām, “play-off” spēlēm pārceļoties uz Viļņu. Šogad radās citas problēmas, kuras nācās risināt ar nežēlīgas taupības palīdzību, piemēram, vairāk nekā parasti darba uzticot brīvprātīgajiem. Tieši rīkotāju komanda un brīvprātīgie ļāva čempionātam notikt bez sarežģījumiem.

Ne viss bija ideāli. Komandas ceļu no Liepājas un Ventspils uz Rīgu mēroja, divatā saspiedušās vienā autobusā. Video kuba darbība Rīgas arēnā nebija paredzēta vispār. Par reklāmas kampaņu varēja aizmirst (kas nav liels zaudējums, ņemot vērā mūsdienu informācijas izplatīšanas iespējas). Mediji tika nodrošināti ar elektrību, interneta pieslēgumu un ūdeni, kafiju Rīgā bija jāpērk pašiem.

Paldies par darbu!

Junioru čempionāta galvenais ieguvums bija Latvijas valstsvienības starts, pirmo reizi Rīgā iekļūstot Eiropas spēcīgāko komandu četriniekā.

Izlases sastāvā spēlēja Roberts Pāže, Klāvs Čavars, Kristaps Porziņģis, Armands Ginters, Ivars Žvīgurs, Kristaps Pļavnieks, Dāvis Geks, Kristaps Gludītis, Rihards Lomažs, Rolands Šmits, Ervīns Mežnieks un Anžejs Pasečņiks. Komandu trenēja Nikolajs Mazurs, Jānis Gailītis un Jānis Butāns, palīdzēja fizioterapeits Valters Brīkšis. Paldies pienākas spēlētāju vecākiem un pirmajiem treneriem.

Lieli nopelni čempionāta norisē bija brīvprātīgajiem un komandu atašejiem, kuri vārda tiešā nozīmē dzīvoja čempionātā. Trīs atašeju pārstāvētās komandas nopelnīja medaļas – Endija Rebāne (Turcija), Līva Kalniņa (Horvātija) un Signe Kļaviņa (Spānija). Visa čempionāta garumā ierindā bija Krista Kaštānova un Jānis Tauriņš, savukārt izšķirošajās spēlēs par kārtību laukumā rūpējas Daugavas sporta nama (DSN) bumbu puiši.

Īpašs paldies pienākas čempionāta direktoram Sandim Miltovičam, akreditācijas centra un brīvprātīgo vadītājai Zanei Jurjānei, TV un video vadītājam Kasparam Kārkliņam, transporta pavēlniekam Uldim Valteram, IT un kibadača guru Marekam Žukam, Liepājas menedžerim Mārtiņam Kozlovskim, liepājniekiem Mārtiņam Sīlim, Normundam Atvaram, Raivo Špakam un Artim Lagzdiņam, viesnīcu menedžerim Ralfam Pleinicam, Ventspils menedžerei Solvitai Pleinicai, skaņas pavēlniekam Jānim Olmanim, Raimondam Zepam, tiesnešu koordinatoriem Agnim Pērkonam, Oļegam Latiševam un daudziem citiem.

Rīkotāju komandu papildināja FIBA Europe sacensību menedžeris Valts Miltovičs, fotogrāfs Romāns Kokšarovs, video operators Rihards Olmanis, žurnālists Džareds Grelets (Jared Grellet) un Goranka Zloporuboviča. Par spēļu norisi rūpējās sekretariāti Liepājā, Ventspilī, Grobiņā un Rīgā.

Jaunatnes basketbola vasara ir pusē. Uz tikšanos nākamajos čempionātos!


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-31 20:43, pirms 11 gadiem
Paldies jau varēja pateikt visiem atašejiem! Jo varbūt ne tik redzami, bet daži tiešām rāvās melnās miesās

bet kopumā labi norādījumi/ieteikumi nākotnei visām pilsētām!

lai izdodas vēl daudzi šāda mēroga un lielāki sporta pasākumi Latvijā!
, 2013-07-31 21:03, pirms 11 gadiem
Pa šiem gadiem noteikti esmu iemācījies atšķirt virsrakstus kurus rakstījis Noviks un kurus ne. fenomenāli.
, 2013-07-31 21:04, pirms 11 gadiem
Novik, tiešām par tām LM krāsnīm domāji nopietni? dzīvo citā pasaulē?
, 2013-07-31 21:13, pirms 11 gadiem
"Spānijas junioru izlase Latviju atstāja labā noskaņojumā"

Šo frāzi var saprast divējādi - tā, kā tā ir domāta, un tā, ka visai Latvijai ir labs noskaņojums Spānijas junioru izlases dēļ
Slēpts komentārs: Juri$$$
, 2013-07-31 21:36, pirms 11 gadiem
Jā, tiešām paldies varēja pateikt katram atašejam (ja ne savādāk Rīgā to neizdarīja)- nebija jau viņu ļoti daudz! Un ne jau šo trīs medaļnieku atašeji būtu tie, kas aizveduši komandas līdz pjedestālam!

Bet pasākums izdevies un piekrītu par trūkumiem, ceru, ka laika gaitā attiecīgās institūcijas ņems vērā!
Veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-31 22:44, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: TUR TALANTI NEVAJAG
kursh teica kas ir talans pokemon?????????
, 2013-07-31 23:13, pirms 11 gadiem
nu ko nākamgad Liepājā un Rīgā gaidam U-20 Čempionātu?
, 2013-08-01 11:22, pirms 11 gadiem
Paldies par paldies, Māri, Liepājas vārdā. Jauki. Iesaku visiem tomēr ņemt vērā, ka gribot vai negribot Liepājā uzvaru ir vairāk nekā Rīgā, kas zin, varbūt nevajag tomēr finālus spēlēt Rīgā, bet gan jaukajā Kurzemes pilsētā draudzīgi paņemt medaļas! :-) To arī novēlu!
, 2013-08-01 14:34, pirms 11 gadiem
Cerams, ka šie talanti nonāks Štālberga rokās, un Mazurs netiks vairs klāt. Šī izlase mierīgi varēja zeltu paņemt ar citu treneri, talanta netrūka, garais gals labākais turnīrā.
, 2013-08-01 19:54, pirms 11 gadiem
''Īpašs'' paldies pienākas arī dažiem FIBA soģiem!
, 2013-08-01 23:02, pirms 11 gadiem
Paldies Latvijas U18 izlasei!!

https://www.youtube.com/watch?v=hYZ...
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.