Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Francijas policija pēc uzbrukuma "Lyon" autobusam aizturējusi deviņus cilvēkus

Francijas policija pēc uzbrukuma "Lyon" autobusam aizturējusi deviņus cilvēkus
Foto: AFP/Scanpix

Svētdienas vakarā nenorisinājās Francijas čempionāta futbolā spēle starp "Marseille" un "Lyon", jo mājinieku atbalstītāji uzbruka Lionas kluba autobusam, savainojot galveno treneri Fabio Groso. Francijas iekšlietu ministrs paziņojis par deviņu cilvēku aizturēšanu.

Laikā, kad Lionas "Olympique" autobuss atradās ceļā uz stadionu, Marseļas atbalstītāji veica uzbrukumu un izsita stiklus, tādējādi savainojot viesu komandas galveno treneri Fabio Groso. Cieta arī viņa palīgs Rafaels Longo. Uzbrukumi tika veikti arī pret Lionas atbalstītāju autobusiem.

2006. gada Pasaules kausa varoņa Groso seja tika sagriezta virs kreisās acs, un brūcei bija nepieciešamas šuves.

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanins paziņojis, ka nekārtību dēļ aizturēti deviņi cilvēki un tiek meklēti citi vainīgie. Notikušajā cietuši arī pieci policisti.

Incidentu nosodījis arī "Marseille" prezidents Pablo Longorija: "Saujiņas bezsmadzeņu cilvēku dēļ tika sabojāta ballīte 65 tūkstošiem līdzjutēju." Ņemot vērā, ka uzbrukums noticis ārpus stadiona teritorijas, nav sagaidāms, ka pret "Marseille" sekos soda sankcijas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/soccer/french-go...


, 2023-10-30 22:10, pirms 7 mēnešiem
"... uzbrukums noticis ārpus stadiona teritorijas, nav sagaidāms, ka pret "Marseille" sekos soda sankcijas"
nu tad tā arī turpināt sanāk, ja? neko nezinām, kas tie tur tādi bija.
no 1985. gada 29. maija, kad Briselē gāja bojā 39 cilvēki, daudzas lietas ir sakārtotas, bet tāpat maigi tiek uzraudzīti šādi "fani" un visādas ultras, no kuriem daudziem futbols ir pie "paka***", ka tik iespēja ārdīties
"Saint-Étienne" futbolisti. Foto: Mourad Allili/SIPA/Scanpix

Desmitkārtējā Francijas čempione Sentetjēna atgriežas augstākajā līgā

Francijas augstākās futbola līgas kvalifikācijas turnīrā uzvarējusi titulētā "Saint-Étienne", pēdējā kārtā divu spēļu summā ar 4:3 pieveicot "Metz".
PSG futbolisti. Foto: IMAGO/Scanpix

Parīzes ''Saint-Germain'' pirmajā puslaikā nokārto 15. Francijas kausa trofeju

Par 2024. gada ''Coupe de France'' jeb Francijas kausa ieguvēju kļuva Parīzes ''Saint-Germain'', kas šovakar Lilles ''Stade Pierre-Mauroy'' stadionā ar 2:1 pārspēja Lionas ''Olympique''.
Olivjē Žirū. Foto: imago/sportimage/Scanpix
3

Francijas rekordists Žirū pēc "Euro 2024" beigs karjeru izlasē

LETA--AP. Francijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs Olivjē Žirū pēc šī gada Eiropas čempionāta beigs karjeru valstsvienībā, laikrakstam "L'Equipe" ceturtdien paziņoja spēlētājs.