Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

3x3 izlase uz PK brauc bez OS zelta medaļnieka Krūmiņa

3x3 izlase uz PK brauc bez OS zelta medaļnieka Krūmiņa
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Šodien Latvijas Basketbola savienība (LBS) informējusi, ka ir paziņots 3x3 basketbola izlases sastāvs gaidāmajam Pasaules kausam, kas no 30. maija līdz 4. jūnijam notiks Vīnē. Uz to spēlēt dosies Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un Francis Lācis, bet treniņu procesā palīdzēs Kārlis Apsītis un Kristaps Gludītis.

Jau rīt Austrijas pilsētā Vīnē sāksies 3x3 Pasaules kauss, kurā piedalīsies Latvijas izlase. Basketbola savienība informējusi, ka Raimonds Feldmanis izvēlējies tos spēlētājus, kuri pārstāvēs valsti. Tie būs Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars, Nauris Miezis un Francis Lācis, tikmēr Kārlis Apsītis un Kristaps Gludītis dosies līdz uz turnīra norises vietu, lai palīdzētu treniņu procesā.

“Treniņi parādīja, ka labā formā ir gan mūsu pieredzējušie cīnītāji, gan arī spēlētāji, kuriem vēl nav tik lielas pieredzes 3×3 basketbolā. Izsverot visus argumentus, izšķīros veikt vienu izmaiņu tradicionālajā četriniekā. Francis Lācis pērn ieguva labu pieredzi U23 Nāciju līgas turnīrā, tikko aizvadījis labu sezonu savā klubā klasiskajā basketbolā. Kustīgs, fiziski spēcīgs spēlētājs ar labu metienu un prasmi darboties aizsardzībā. Protams, viņam pagaidām nav ne tuvu tādas pieredzes, kāda ir snaiperim Edgaram Krūmiņam. Tomēr Lācis var pievienot komandai papildus vērtību.

3×3 basketbolā ļoti svarīgi, lai spēlētāji paši notic saviem partneriem, komandas kopējai ķīmijai. Tāpēc bija svarīgi šo situāciju izrunāt ar basketbolistiem, lai nepaliktu neizpratne vai šaubas. Gan Nauris, Kārlis un Agnis, gan Edgars trenera lēmumu uztvēra kā profesionāļi, novērtējot Franča kvalitātes. Krūmiņš paliek izlases dalībnieks – gatavs turpināt strādāt, lai ar savu pieredzi palīdzētu progresēt jaunajiem spēlētājiem un pats pierādītu tiesības spēlēt kādā no nākamajiem turnīriem,'' par sastāva izvēli LBS teica treneris Feldmanis.

Tas nozīmē, ka izjaukts olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvušo spēlētāju četrinieks, jo sastāvā nav iekļauts pieredzējušais Edgars Krūmiņš. Pasaules kausu Latvija sāks B grupā, spēlējot pret mājinieci Austriju (rangā devītā vieta), ASV (rangā otrā), Slovēniju (rangā 15. vieta), kā arī Austrāliju (rangā 17. vieta). Latvija pirms turnīra rangā atrodas septītajā pozīcijā.

Pasaules kausa izspēles formāts paredz, ka pēc grupu turnīra katras apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, kamēr otrās un trešās vietas īpašnieces izslēgšanas turnīra fāzi sāks no astotdaļfināla. 2022. gada Pasaules kausa izcīņā Latvija ierindojās sestajā vietā, ceturtdaļfinālā zaudējot nākamajai čempionei Serbijai, kas finālā pārspēja Lietuvu.


, 2023-05-29 15:41, pirms gada
Tas bija gaidāms. Nevar saprast, kur pazuduši Krūmiņa mest grozā talanti, pat sodiņus nevarēja iemest. Es viņa vietā dienā pa divām stundām trenētos tikai bumbas mešanu, ja grib palikt izlasē.
, 2023-05-29 17:00, pirms gada
Krūmiņš ir 3x3 LV izlases pamats, absolūtais līderis, neatņemama pamatsastāva elements, šobrīd lieliskā formā (apliecināja BK Jelgava sastāvā). Viņa nolikšana malā ir lielākā kļūda Latvijas 3x3 basketa vēsturē. Uzskatu, ka šim lēmumam ir jāuzliek veto, bet trenerim u.c. lēmumā iesaistītajiem jāatrodas turpat, kur Steļmahs šobrīd, t.i. malā.
, 2023-05-29 21:24, pirms gada
Varbūt treneri Feldmani vajadzēja pamainīt?!
, 2023-05-29 23:50, pirms gada
bakstas rakstīja: Varbūt treneri Feldmani vajadzēja pamainīt?!
Pēdējā laikā velk un liek visur tikai savējos ''jaunos"
Kristaps Čavars. Foto: FIBA

Latvieši nesavāc vajadzīgo punktu skaitu un netiek "Masters" ceturtdaļfinālā

Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā noslēdzies Latvijas komandai "Ādaži". Pēc uzvaras pirmajā spēlē latvieši graujoši zaudēja Serbijas komandai "Liman", kas liedza iekļūt ceturtdaļfinālā.
Mārcis Osis. Foto: FIBA

Osis izrauj "Ādažiem" uzvaru "Masters" turnīra ievadā pār ASV vadošo komandu

Francijas pilsētā Marseļā sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Tā ievadā pārsteigumu sagādāja Latvijas komanda "Ādaži", izraujot uzvaru pār vieniem no favorītiem, ASV vadošo komandu "Miami", ar 21:20.
Mārcis Osis. Foto: FIBA

"Restaurators" Paņevežā izcīna ceļazīmi uz "Challenger" 3x3 turnīru Francijā

LETA. "Restaurators" komanda ar Ernestu Ločmeli, Markusu Mamaju, Kristeru Mauru un Mārtiņu Evartu Zviedri sastāvā sestdien Lietuvā izcīnīja uzvaru Paņevežā 3x3 basketbola turnīrā un ieguva ceļazīmi uz "Challenger" turnīru Francijas pilsētā Puatjē.