Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC cīkstonis par pozitīvu dopinga analīžu izraisīšanu tiesā piedzen 27 miljonus

Rolands Eliņš

UFC cīkstonis par pozitīvu dopinga analīžu izraisīšanu tiesā piedzen 27 miljonus
Joels Romero. Foto: AFP/Scanpix

UFC cīkstonim Joelam Romero pirms trim gadiem tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes, kuru dēļ viņš saņēma sešu mēnešu diskvalifikāciju. Romero Ņūdžersijas tiesā izdevās pierādīt, ka aizliegtā viela ibutamorens viņa organismā nokļuva ar uztura bagātināju, kura ražotājs nebija norādīts šo vielu pie sastāvdaļām. Par šo rīcību ražotājam piespriests nomaksāt Romero sāpju naudu 27 miljonu ASV dolāru apmērā.

Joels Romero sagaidīja sev labvēlīgu lēmumu Ņūdžersijas tiesā, kas apmierināja viņa prasību pret „Gold Stars Performance Products”, atzīstot, ka šis uzņēmums nodarījis Romero karjerai vērā ņemamu kaitējumu. Romero tiesā bija iesniedzis prasību par deviņiem miljoniem dolāru (trīs miljoni par neiegūtajiem ienākumiem, trīs miljoni par kaitējumu reputācijai un vēl trīs par morālo kaitējumu). Saskaņā ar Ņūdžersijas štata likumiem, ja uzņēmums tiek atzīts par vainīgu klientu apkrāpšanā, prasītā summa tiek trīskāršota. Attiecīgi Romero tiesā ieguva kompensāciju 27 miljonu dolāru lielumā.

Protams, vēl ir atklāts jautājums, cik lielu daļu no šīs summas 42 gadus vecais kubiešu cīkstonis patiesībā saņems. Uzņēmums „Gold Stars Performance Products” nepieder pie industrijas līderiem un šī tiesas lēmuma dēļ, visticamāk, bankrotēs.

Romero pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas 2016. gada sākumā ārpuskārtas dopinga pārbaudēs. Viņam draudēja divu gadu diskvalifikācija, taču viņš pierādīja ASV antidopinga aģentūrai, ka ibutamorens (augšanas hormons) viņa organismā nonāca ar uztura bagātināju. USADA konstatēja, ka minētajā uztura bagātinātājā patiešām ir ibutamorens, kas nav norādīts sastāvdaļu sarakstā. Romero ar USADA vienojās par tikai sešu mēnešu ilgu diskvalifikāciju, bet pirms gada Romero jau vērsās tiesā pret uztura bagātināju ražotāju.

Par uzvaru tiesā paziņoja Romero aģents Abrahams Kava: „Joels man toreiz paskatījās acīs un teica, ka nav neko neatļautu lietojis. Apsolīju viņam, ka pastāvēšu par viņu līdz pašām beigām. Šodien mēs panācām taisnību un guvām lielu uzvaru. 27 miljoni ir liela nauda. Mēs negājām uz tiesu tikai naudas dēļ, bet, kā teicu Romero, Dievs vienmēr ir taisnīgs.”

Romero nākamā cīņa paredzēta UFC 242 cīņu šovā 17. augustā, sacenšoties ar Paulo Kostu. Romero savas karjeras 16 MMA cīņās izcīnījis 13 uzvaras.

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.com/2019/05/ufc-y...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-30 04:03, pirms 5 gadiem
Paskatoties uz Dieva Kareivi es skaidri redzu vīru,kurš ir tīrs kā bērna asara

     [+] [-]

, 2019-05-30 09:07, pirms 5 gadiem
Kā Bispings viņu nosauca- “Steroīdu kareivis”!😂