Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Kapitan" ar ceturto reizi pieveic "Rīgu"

"Kapitan" ar ceturto reizi pieveic "Rīgu"
Foto: hk-kapitan.com

Otro spēli izbraukumā pret Stupino "Kapitan" Krievijas Jaunatnes Hokeja līgas (MHL) regulārajā čempionātā aizvadījusi HK "Rīga" vienība. Pēc trīs uzvarām pār šo komandu rīdzinieki ceturtajā mačā bija spiesti piekāpties ar rezultātu 2:3.

Dienu iepriekš komandas aizvadīja savu trešo savstarpējo spēli šosezon, grūtā cīņā uzvaru gūstot šī mača favorītei, HK "Rīga" (4:2). Cīņā pret vienu no līgas vājākajām komandām, kura līdz šim izcīnījusi tikai astoņas uzvaras, divus vārtus guva Nikolajs Jeļisējevs.

Pēdējā abu komandu tikšanās šajā sezonā sākās ar "Kapitan" iespēju spēlēt vairākumā. Ar visiem mājinieku metieniem droši tika galā Rihards Cimermanis, neļaujot pretiniekam izvirzīties vadībā. Reāla vārtu gūšanas iespēja pēc deviņām nospēlētām minūtēm bija Jeļisējevam, kurš pēc ātrā pretuzbrukuma nespēja izdarīt precīzu metienu. Neilgi pēc tam "Kapitan" tika pie sava otrā vairākuma, kuru pēc lieliskas izspēles realizēja Staņislavs Kučkins. Ilgi rezultāts tāds nepalika, jo 16. minūtē, dažas sekundes pēc skaitliskā vairākuma ar vārtu guvumu izcēlās Kirils Galoha - 1:1.

Otrais periods iesākās ar muļķīgu Rinalda Rosinska noraidījumu, kas maksāja dārgi. "Kapitan" hokejistiem vajadzēja mazliet vairāk kā minūti, lai atgūtu vadību šajā mačā. Rīdzinieki uzreiz devās atspēlēties, tādējādi īsā laikā tiekot pie diviem skaitliskajiem vairākumiem. Mājinieki pietiekami labi aizsargājās, lai nedoto viesiem labas vārtu gūšanas iespējas. Līdz pat otrā perioda beigām "Rīga" kontrolēja notikumus laukumā un brīžiem izdarīja nopietnu spiedienu, bet savu nepanāca, paliekot iedzinējos ar rezultātu 1:2.

Trešā perioda ievadā rīdzinieki atkal tika pie diviem vairākumiem, turpinot būt tuvu vārtu guvumam, bet ar to bija par maz. Rīdzinieki izmisīgi meta pa vārtiem, bet pārspēt Alekseju Docenko otro reizi šajā mačā kā neizdevās, tā neizdevās. Spēles liktenis tika izšķirts trešā perioda vidū, kad "Kapitan" vienā no saviem retajiem uzbrukumiem guva trešos vārtus. Rīdzinieki vēl centās, ko darīt, lai izglābtos, bet ar pēdējā minūtē gūtajiem vārtiem bija par maz. "Kapitan" svinēja uzvaru spēlē ar rezultātu 3:2, pātraucot trīs zaudējumu sēriju un beidzot uzvarot Rīgas komandu.

MHL, 29.janvāris

"Kapitan" - HK "Rīga" 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Vārti: 11:03 Kučkins (Fekļistovs, Gončarenko) 1:0, 15:48 Galoha (Augstkalns, Ābols) 1:1, 21:20 Kuļikovs (Zaicevs, Kučkins) 2:1, 51:01 Feklistovs (Kuļešovs, Grušins) 3:1, 59:51 Augstkalns (Batņa, Jeļisējevs) 3:2
Vārtsargi: Aleksejs Docenko - Rihards Cimermanis

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


, 2014-01-29 19:45, pirms 10 gadiem
Dinamo, ui nē Latvijas hokeja sindroms, zaudēt pastarīšiem...
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.