Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Štelmahers: "20 kļūdas? Ja varam uzvarēt ar +30, es to pieņemu"

Štelmahers: "20 kļūdas? Ja varam uzvarēt ar +30, es to pieņemu"
Roberts Štelmahers un Folarins Kempbels
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc komandas pārliecinošās uzvaras pār rumāņu "Gaz Metan Medias" uzslavēja komandas aizsardzību un līdzjutēju, turklāt nebija pārāk saskumis arī par kļūdu lielo skaitu, ja jau tas nav traucējis tikt pie šāda panākuma.

"Gribu apsveikt visus Ventspils basketbola fanus ar pirmo uzvaru otrajā posmā. Mums tas ir liels notikums, uz kuru tik ilgi gājām. Paldies visiem, kas atnāca un atbalstīja, mēs jūs tiešām gaidām un ceram, ka jūs būs vēl vairāk. Ziniet, jūs dzeniet komandu uz priekšu vairāk, nekā es to spēju. Aizvadījām labu spēli. Protokolā redzams, ar cik augstu precizitāti uzbrukām, taču to visu mēs sarūpējām ar aizsardzību. Laba spēle aizsardzībā ļāva mums uzbrukt no labākām pozīcijām, arī no groza apakšas. Laikam jau "Gaz Metan" komanda tomēr ir vājāka par somiem, lai gan savās mājās uzvarēja. Somi tomēr ir mobilāka komanda, kas var sagādāt problēmas dažādākos veidos," pēc mača izteicās Roberts Štelmahers.

Viesu galvenais treneris Marcels Tenters uzsvēra savas komandas nespēju tikt galā ar ventspilnieku snaiperiem: "Ventspilnieki spēlēja ļoti labu basketbolu. Mūsu aizsardzība nespēja tikt galā ar viņu snaiperiem, kuri uzbruka ar ļoti augstu precizitāti. Tas viņiem ļāva vieglāk realizēt arī visu pārējo, jo viņi šovakar darīja. Otrajā puslaikā centāmies spēlēt agresīvāk, taču ventspilnieki allaž atrada kādu veidu, kā apspēlēt aizsardzību, trāpot arī pēdējās sekundēs. Ceru, ka mana komanda tagad saprot, ka bez labas aizsardzības, nekas nevar sanākt. Diemžēl jau kādu laiku nākas spēlēt bez trešā numuru, jo mūsu leģionārs Mičels iedzīvojies savainojumā. Sākumā domājām, ka tas ir muskuļa savainojums, bet pēc tam atklājās arī citas problēmas, tomēr ceram, ka viņš drīzumā būs atpakaļ."

"Prieks, ka uzvarējām, bet tajā pašā laikā mums bija ļoti daudz kļūdu. Tas nozīmē, ka jābūt uzmanīgākiem ar bumbu, jākoncentrējas katrā epizodē. Par to jāpiedomā. Pirmajā puslaikā ļoti labi varējām trāpīt tālmetienus, kas bija ļoti labi, jo tikām pie liela pārsvara. Treneris jau brīdināja, ka pēc pārtraukuma var arī metienos tā vairs neveikties, tāpēc centāmies kaut ko mainīt, vairāk uzspēlēt arī uz groza apakšu, kas arī izdevās," mača gaitu raksturo ventspilnieku centrs Mārtiņš Meiers.

Arī Rumānijas izlases un "Gaz Metan Medias" saspēles vadītājs Rareš Mandake atzina, ka lielākā kļūda bija vaļas ļaušana ventspilnieku tālmetienu speciālistiem: "Šajā spēlē Ventspils kontrolēja visu no sākuma līdz beigām. Trešajā ceturtdaļā centāmies kaut ko mainīt, taču ventspilnieku pārsvars bija pārāk liels. Apsveicu ventspilniekus ar uzvaru, kas viņiem bija ļoti nepieciešama, jo komanda bija piedzīvojusi divus zaudējumus. Lai vai kā, mēs zinājām, kā Ventspils komanda spēlē, par tās snaiperiem, kuri šovakar arī nodrošināja uzvaru."

Lai gan ventspilnieki šajā mačā pieļāva 20 kļūdas, šoreiz tas pārāk nesarūgtināja komandas galveno treneri: "Nezinu, vai tā bija nekoncentrēšanās. Dažkārt drīzāk pārcentāmies. Trīs reizes izkāpām autā, vēl kaut kas tamlīdzīgs. Nekas, ja ar 20 kļūdām varam uzvarēt ar 30 punktu pārsvaru, tad es varu to pieņemt. Ar "Karsiyaka" metām vāji soda metienus un zaudējām, bet, ja var ar kaut ko vāju tomēr vinnēt spēli, tad esmu ar mieru."

Štelmahers atzīst, ka pēc zaudējumiem pirmajās divās spēlēs turpināja treniņos strādāt pie lietām, kas ir aktuālākās mūsdienu basketbolā - pick'n'roll aizsardzība un spēli viens pret vienu: "Tās ir lietas, pie kurām jāstrādā katru dienu. Citādāk nekā īpaša nebija. Uzskatu, ka aizvadīja labu spēli arī ar "Karsiyaka", bet varbūt kaut kur nepaveicās, varbūt kādam bija interesanti, ka mēs neuzvarējām. Bija strīdīgas epizodes, beigās uzvarēja viņi nevis mēs, bet nevajag atgriezties pie tā, kas bijis. Zaudējām Somijā, bet somi parādīja, ka māk spēlēt. Tagad šie mači bija jāaizmirst, jāizmanto nākamā iespēja tikt pie uzvaras un to arī izdarījām. Tagad jākoncentrējas nākamajam mačam, pret Liepāju."


, 2013-01-29 23:24, pirms 11 gadiem
ja butu Ventspils limena komanda vareeja arii savadaks rezultats...
, 2013-01-29 23:30, pirms 11 gadiem
viss ir skaisti, bet kāds, pie velna, ir rezultāts?
Linards Jaunzems sniedzas pēc bumbas. Foto: Aivars Ķesteris/ventasbalss.lv
4

"Ventspils" pārbaudes spēlē Liepājā droši pārspēj Rumānijas klubu

Savā trešajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" Liepājā ar rezultātu 80:66 pieveica Rumānijas "Divizia A" līga komandu "CSU Sibiu".

Pirmā!

BK Ventspils FIBA Čempionu līgā izcīnījuši pirmo uzvaru savā laukumā pārspējot Polijas vicečempionu Rosa Radom. Nākamais mačs šajā turnīrā jāaizvada 2. novembrī izbraukumā pret Turcijas Muratbey ar Rolandu Freimani sastāvā, bet līdz tam sestdien arī spēle LBL čempionātā Rīgā pret Barons kvartāls.
Kādreiz BK Ventspils sastāvā spēlējušais Tairons Brazeltons tika atzīts par FIBA Čempionu līgas pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Pret pirmās kārtas MVP un bijušo ventspilnieku

Jau rītvakar BK Ventspils aizvadīs nākamo FIBA Čempionu līgas spēli savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas Ventspilī ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas PAOK un ar visa turnīra pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu priekšgalā.