Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Zināmi Latvijas bokseru pretinieki, Vilcāns – pret angli Viljamsu

Zināmi Latvijas bokseru pretinieki, Vilcāns – pret angli Viljamsu
Ralfs Vilcāns
Foto: figherelvis.lv

Šodien notika pasaules jauniešu boksa čempionāta pāru izloze, tādejādi savus pretiniekus uzzināja arī mūsu bokseri. Trīs no Latvijas bokseriem startus uzsāks parīt, savukārt vēl divi ringā izies sestdien. Pasaules čempionāts norisināsies Armēnijas galvaspilsētā Erevānā.

Pirmais no mūsu bokseriem ringā izies Elvja Mihaiļenko audzēknis Ralfs Vilcāns (svara kategorijā līdz 91 kilogramam), kurš 30.novembrī plkst. 11:00 cīnīsies pret britu bokseri Danielu Viljamsu. Pašu briti uz Viljamsu liek lielas cerības, bet Mihaiļenko uzskata, ka kopumā Vilcānam ar izlozi ir paveicies: "Vilcāna pretinieks ir gara auguma (ja var ticēt britu preses datiem , tad Viljamss ir 204cm garš, savukārt Vilcāna augums – 186cm) baltais anglis. Mēģināsim viņu salauzt fiziski. Kopumā svara kategorijā 27 bokseri, kas nozīmē, ka, lai tiktu līdz medaļai, jāuzvar trīs cīņas. Konkurenti ir spēcīgi – šeit ir kadetu čempions, spēcīgs krievu bokseris, kā arī austrālietis, kurš šogad piedalījās Londonas olimpiādē. Kopumā izloze bijusi veiksmīga, jo spēcīgākie ir otrā zarā, taču atcerēsimies, ka neviens uz pasaules čempionātu nebrauc pastaigāties pa parku..."

30.novembrī tiesa, vakara sesijā boksēsies arī Dmitrijs Zaharovs (svarā līdz 49 kilogramiem), kurš mērosies spēkiem ar filipīnieti Džeidu Bornea, kā arī Ņikita Ļifanovs (svarā līdz 81 kilogramiem), kuram trāpījies armēnis Mikola Alutjonovs. Mihaiļenko norādījis, ka Ļifanovam no mūsējiem visvairāk nepaveicies, jo "pat, ja cīņa būs līdzīga, uzvaru atdos mājiniekam".

1.decembrī cīnīsies Sergejs Marčenko (līdz 60 kilogramiem), kuram pretiniekos būs japānis Juta Akijama un Genādijs Merkulovs (līdz 64 kilogramiem), kuram pretī nāks Artjoma Lipko (Baltkrievija) un Džonatana Soaresa (Brazīlija) pāra uzvarētājs.

Mihaiļenko arī norādīja, ka pasaules jauniešu čempionāts boksā ir plaši izreklamēts visā Armēnijā. Uz turnīra atklāšanu bija ieradušies 8000 skatītāju, piedalījās Armēnijas Olimpiskās komitejas prezidents, Erevānas mērs, tāpat uzstājās armēņu mūzikas zvaigznes.




, 2012-11-28 21:45, pirms 11 gadiem
gan jau buus labi
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
81

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
164

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Top Rank
135

Šovakar grandu cīņa Usiks pret Fjūriju, kā arī Briedis pret Opetaiju

Saūda Arābijā norisināsies viena no 21. gadsimta gaidītākajām un lielākajām cīņām - par visiem pasaules čempiona tituliem smagsvaros cīnīsies Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks un britu bokseris Taisons Fjūrijs. Šīs cīņas sākums paredzēts ap plkst. 1.00 pēc Latvijas laika, un tiešraidi piedāvās DAZN platforma. Savukārt ap pusnakti šajā cīņu vakarā ringā dosies Mairis Briedis un Džeijs Opetaija cīņā par IBF čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā.