Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas sieviešu turnīrā noskaidros pusfinālistes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas sieviešu turnīrā noskaidros pusfinālistes
Marija Šarapova ir vienīgā no atlikušajām astoņām, kas kādreiz uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā notiks dāmu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu cīņas. No atlikušajām sportistēm tikai vienai – Marijai Šarapovai – agrāk ir izdevies uzvarēt „Grand Slam” turnīrā.

Vai pēc „trakās pirmdienas” sekos mierīgā otrdiena? Tā vismaz vajadzētu būt, taču ar sieviešu tenisu ir kā ar bitēm. Vakar turnīrs beidzās gan ranga līderei Karolīnai Vozņacki, gan arī abām māsām Viljamsām. Tādējādi astoņu palikušo tenisistu pulkā ir vairs tikai viena tenisiste, kurai iepriekš izdevies uzvarēt „Grand Slam” turnīrā.

Marija Šarapova 17 gadu vecumā 2004. gadā uzvarēja tieši Vimbldonā. Krievietes kontā ir arī pa vienai uzvarai „US Open” (2006. gads) un „Australian Open” (2009.). Viņa par turnīra galveno favorīti tika izraudzīta vēl pirms sacensību sākuma un tagad, pēc māsu Viljamsu izstāšanās, Mašas izredzes uz panākumu kļuvušas vēl lielākas.

Šodien ceturtdaļfinālā (ap plkst. 16:30) Šarapova Centrālajā kortā tiksies ar sīksto slovākieti Dominiku Cibulkovu. Viņa vakar izsita Vozņacki un arī pret Šarapovu cīnījusies labi. Cibulkova uzvarējusi divas no četrām spēlēm pret Šarapovu, pie tam panākumu guvusi abu pēdējās divās spēlēs. Pēdējo reizi Dominika ar Mariju tikās šogad Madridē uz māla, Cibulkova uzvarēja divos setos ar 7:5, 6:4. Visas četras savstarpējās spēles abām bijušas uz māla seguma, bet zāliens varētu būt ērtāks Šarapovai.

Šarapova turnīra nav zaudējusi ne seta, taču sīva spēle viņai bija pret Loru Robsoni, kura pirmo setu zaudēja no breika pārsvara. 6:2, 6:3 pret Klaru Zakopalovu arī īsti neataino spēles patieso gaitu. Cibulkova, kuru trenē bijušais Dinaras Safinas treneris Želko Krajans, nekautrējas spēlēt uzbrukuma tenisu, kas kombinācijā ar lielisku aizsardzību var ļaut cerēt uz vēl vienu uzvaru pret Šarapovu.

Pirms viņām gan vēl notiks Sabīnes Liziki un Marionas Bartoli spēle. Abas tenisistes pirms Vimbldonas uzvarēja turnīrā uz zāliena. Vāciete triumfēja Birmingemā, bet francūziete palika nepārspēta Īstbornā. Liziki uzvarējusi 10 mačus pēc kārtas, Bartoli – deviņus. Šodien viena sērija pārtrūks.

Liziki turnīrā pagaidām izskatījusies nedaudz pārliecinošāk, zaudējot tikai vienu setu. Tas notika 2. kārtā pret Na Lī. Tajā spēlē vāciete arī atspēlēja trīs mačbumbas. Pārējās uzvaras gūtas divos setos. Arī Bartoli turnīra gaitā atspēlējusi trīs mačbumbas. Arī viņai tas izdevās 2. kārtas spēlē - pret Lurdesu Domingesu-Lino. Vakar Bartoli izslēdza pērnā gada čempioni Serēnu Viljamsu, uzvarot divos setos, bet iepriekšējās divās spēlēs bija spiesta spēlēt trīs setus.

Bartoli šodien varētu būt iztukšota gan fiziski, gan garīgi. Uzvara Īstbornā bija tieši pirms Vimbldonas, kas rada pamatīgu nogurumu, tāds būs arī emocionālā ziņā, jo uzvarēt S. Viljamsu – tas nenotiek katru dienu. Liziki uzvarējusi divas no trim spēlēm pret Bartoli (pēdējā šogad divos setos Čarlstonā) un bukmeikeru vērtējumā ir neliela favorīte.

Divas spēles šodien notiks arī 1. kortā. Plkst. 15:00 tiksies divas tenisistes, kuras pirms gada spēlēja pusfinālā – Petra Kvitova un Cvetana Pironokova. Viena pusfinālā tiks arī šoreiz. Abas līdz šim spēlējušas graujoši, visas četras uzvaras gūstot divos setos. Kvitova nevienā no setiem nav zaudējusi vairāk par trim geimiem, bet Pironkova tikai vienā gadījumā zaudējusi četrus geimus. Kvitova uzvarējusi abas savstarpējās spēles pret bulgārieti un šodien viņai nāksies apliecināt favorītes statusu.

Pēc šī mača kortā dosies Viktorija Azarenka un Tamira Pašeka. Azarenka ir no turnīrā palikušajām ar visaugstāko izliktās tenisistes numuru (4.). Baltkrieviete pagaidām spējusi izvairīties no savainojumiem un četros mačos zaudējusi tikai vienu setu, kas notika 3. kārtā pret Danielu Hantuhovu. Pašeka trijos no četriem mačiem spēlējusi trīs setus, kas nozīmē vairāk iztērētu enerģiju.

Domājams, ka austriete bez cīņas nepadosies un kādu brīdi šajā mačā varētu būt intriga, taču vairums ekspertu uzvaru atvēl Azarenkai. Viņa bijusi pārāka arī abu vienīgajā savstarpējā spēlē, kas notika pirms trīs gadiem Monreālā. Toreiz uz „hard” seguma Vika uzvarēja ar 6:4, 7:5.

Vimbldona. Sieviešu vienspēles, ceturtdaļfināli

LaiksSpēleUnibet.com prognoze
15:00Sabīne Liziki – Mariona Bartoli1.86-1.90
15:00Petra Kvitova – Cvetana Pironkova1.28-3.55
16:30*Dominika Cibulkova – Marija Šarapova3.70-1.27
16:30**Tamira Pašeka – Viktorija Azarenka5.20-1.15

* - pēc Liziki un Bartoli spēles
** - pēc Kvitovas un Pironkovas spēles

  -2 [+] [-]

, 2011-06-28 10:47, pirms 13 gadiem
Par Marionu, Dominiku, Cvetī un Viku..

  -1 [+] [-]

, 2011-06-28 13:11, pirms 13 gadiem
Kvitova,Azarenka,Šarapova easyyyy....bet lisicki-bartoli hwz?!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-28 13:13, pirms 13 gadiem
Par Sabīni, Petru, Mariju un Viku

  -2 [+] [-]

, 2011-06-28 14:17, pirms 13 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Par Marionu...
Traks esi vai, liekas esi pirmais, kurš par to nemierīgo..

     [+] [-]

, 2011-06-28 14:29, pirms 13 gadiem
No blociņā pierakstītajām 4 finālistēm 3 vēl ir ierindā. Tā arī paliks. Neskumšu, ja kāda izlidos. Par jaunu čempioni!

     [+] [-]

, 2011-06-28 14:34, pirms 13 gadiem
Nereālais rakstīja: Traks esi vai, liekas esi pirmais, kurš par to nemierīgo..
tieshaam?
Mariona labs nemiera gariņš..

  -1 [+] [-]

, 2011-06-28 15:07, pirms 13 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: tieshaam?
Mariona labs nemiera gariņš..
Tracina viņas uzvedība kortā.. tas jau ir ārpus visām tenisa normām..

     [+] [-]

, 2011-06-28 16:44, pirms 13 gadiem
Par Dominiku !!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2011-06-28 17:58, pirms 13 gadiem
Ir laikam riktīgs lietus, notiek tikai spēles centrālajā kortā un tikko Lisicki vinnēja Bartolī.Marionai priekš 3.seta laikam nepietika pulvera, pat nelēkāja vairs nemitīgi starp izspēlēm (starp citu , drusku krīt uz nerviem Bet Sabīne - super!Labs sniegums, lielisks progress.

     [+] [-]

, 2011-06-30 10:09, pirms 13 gadiem
Man Mariona šķiet impozanta, katrā gadījuma teniss viņas izpildījumā ir baudāms! Priecājos, ka šoreiz Dominikai pietika pulvera izsist Vozņacki.
Vismaz nebojās turnīru ar savu pīļveidīgo nēsāšanos pa laukumu.