Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vētras un Zībarta trenētais "Spartak" pārtrauks darbību

Vētras un Zībarta trenētais "Spartak" pārtrauks darbību
Mārtiņš Zībarts (pa kreisi) un Gundars Vētra. Foto: Romāns Kokšarovs, ''Sporta Avīze'', f64.

Latviešu treneru Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta šajā sezonā vadītais basketbola klubs Sanktpēterburgas "Spartak" ir bankrotējis un tuvāko mēnešu laikā oficiāli pārtrauks savu darbību, apstiprinājis kluba prezidents Aleksandrs Urickis.

Par "Spartak" finansiālajām problēmām tika runāts jau sezonas sākumā, taču klubs tomēr spēja piedalīties VTB Vienotās līgas sezonā, kurā arī iekļuva "play-off", tiesa, nācās izstāties pirmajā kārtā. "Spartak" šajā sezonā vadīja latviešu treneri - Gundars Vētra un viņa palīgs Mārtiņš Zībarts. Abi pievienojās tam pagājušās sezonas sākumā, un līgums tika noslēgts pēc principa "1+1", taču nu skaidrs, ka abiem būs jāmeklē jauna darba vieta.

"Kluba darbinieki tiks atlaisti nākamo divu mēnešu laikā," portālam Rsport.ru paziņojis kluba prezidents Aleksandrs Urickis. "Dažiem ir variantie karjeras turpināšanai, dažiem nav. Ir šoferi, ir grāmatveži, ir cilvēki, kuri šim klubam atdevuši daudzus gadus."

"Kluba "Spartak" darbības pārtraukšana gan nav vispārēja likvidācija. Vienkārši mēs apturēsim kluba procesus kā tādus, ieskaitot jauniešu un bērnu komandas," sala Urickis. "Varbūt pilsēta paņems bērnus savā paspārnē, nezinu. Lai nu kā, rīt būs preses konference, tad arī tiks prezentēti vajadzīgie dokumenti un vēstules VTB vadītājam un pilsētas mēram."

Šāds lēmums saistīts ar to, ka joprojām nav izdevies atrast finansējumu nākamajai sezonai, tiesa, Urickis norādījis, ka klubam nav parādu: "Rītdienas preses konferencē tiks paziņots, ka kluba īpašnieki ir gatavi par velti nodot to labās rokās - bez parādiem un uz ilgu laiku noslēgtiem līgumiem."

"Spartak" ir dibināts 1935. gadā un divreiz kļuvis par bijušās PSRS čempionu. Šosezon Gundara Vētras vadībā tas izcīnīja septiņas uzvaras VTB regulārās sezonas 18 spēlēs, taču ar to pietika vietai astotdaļfinālā, kurā gan tika ciests zaudējums pret "Triumf". Vētras dosjē ir arī darbs galvenā trenera amatā Latvijas klubos "Barons" un "Ventspils", viņš arī trenējis sieviešu komandas Krievijā (CSKA un Jekaterinburgas UMMC).

Izmantotie resursi:
БК "Спартак" прекратит существование в нынешнем...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-28 12:16, pirms 10 gadiem
Vetrovam vieta ir kada rus sadza Tiem, kas nezina vesturi nav nakotnes.
SportExpert rakstīja: Vētra brīvs ir, varbūt Jaunupam jācenšas uz VEF dabūt, lai vietējais profesionālis strādā?
, 2014-05-28 12:18, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vētra brīvs ir, varbūt Jaunupam jācenšas uz VEF dabūt, lai vietējais profesionālis strādā?
Tikpat labi arī Zībartam var piedāvāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-28 12:47, pirms 10 gadiem
Šos uz VEF!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-28 13:30, pirms 10 gadiem
kas, vai tad viņi vēl jo projām nav Tev zvanījuši, lai konsultētos par šo lietu????
SportExpert rakstīja: Vētra brīvs ir, varbūt Jaunupam jācenšas uz VEF dabūt, lai vietējais profesionālis strādā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-28 19:18, pirms 10 gadiem
Visi, kas kaut ko saprot basketbolā, grib konsultēties tikai ar Tevi!!!! Tāds eksperts!!!!! Tāds eksperts!!!!! Noņemu cepuri!!!!
SportExpert rakstīja: muļ.ķi kāds man tur sakars?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-29 08:16, pirms 10 gadiem
Lūdzu piedod, ja apvainoju! Es, kad izaugšu, gribu būt tāds, kā Tu! tik gudrs un viszinošs! protams, ka esmu muļķis, bet man ir mērķis - līdzināties Tev, visgudrākajam un erudītākajam! Starp citu, Vētru jau nokonsultēji? Ir viņam kādas šances?
SportExpert rakstīja: Ko tu tur muldi? Puikiņ cik tev gadu? Ej labāk pabeidz mācīties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.