Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Lietuvos Rytas" zaudē pirmajā VTB līgas pusfinālspēlē

"Lietuvos Rytas" zaudē pirmajā VTB līgas pusfinālspēlē
Martins Gecevičs
Foto: AFP/Scanpix

Viļņas "Lietuvos Rytas" ar zaudējumu sāka VTB Vienotās līgas pusfināla sēriju, izbraukumā piekāpjoties šosezon jau vairākkārt uzvarētajai "Nizhny Novgorod" (81:87). Uzvarētājiem 17 punktus guva naturalizētais Melnkalnes spēlētājs Tailers Ročestijs, bet viesiem ar 23 punktiem izcēlās Martins Gecevičs.

"Nizhny Novgorod" spēli sāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas (7:0) un panāca arī astoņu punktu pārsvaru (10:2), bet ceturtajā minūtē Martins Gecevičs no tālās distances jau vadībā izvirzīja viesus (11:10). Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki vēlreiz bija atrāvušies (28:19), pārsvaru palielinot arī līdz 11 punktiem (37:26), bet Darjus Songaila 18. minūtē atjaunoja neizšķirtu (40:40).

Otrajā puslaikā turpinājās līdzīgs scenārijs - mājinieki ieguva nelielu vadību, bet "Lietuvos Rytas" pastāvīgi mina uz papēžiem. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar "Nizhny Novgorod" septiņu punktu pārsvaru (63:56), bet noslēdzošajā desmitminūtē mājiniekiem bija neliels, taču regulārs dažu punktu pārsvars, kas noslēdzās ar uzvaru - 87:81. Sērijas uzvarētāja tiks noskaidrota līdz trim uzvarām, un nākamā cīņa Ņižņijnovgorodā plānota jau rīt.

Regulārajā sezonā abas komandas spēlēja A grupā, un augstāk finišēja "Lietuvos Rytas" (13-5), kas ieņēma otro vietu, atpaliekot vienīgi no Kazaņas "Unics" (17-1). "Nizhny Novgorod" ar 11 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ierindojās ceturtajā pozīcijā. Abās savstarpējās spēlēs uzvarēja lietuvieši – 70:66 izbraukumā un 82:71 mājās.

Izslēgšanas spēles "Lietuvos Rytas" sāka ceturtdaļfinālā, trīs mačos uzvarot Ļubercu "Triumph" – 80:69, 96:94 un 97:87. Tikmēr "Nizhny Novgorod" astotdaļfinālā divos mačos pieveica Jāņa Blūma "Astana" (71:58 un 76:68) un pēc tam ar 3-0 sasita "Khimki", kas B grupā nebija cietuši nevienu zaudējumu – 78:76, 76:70 un 84:64.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-05-28 20:23, pirms 10 gadiem
bbol2 rakstīja: Virsraksts "Niznijnovgoroda uzvar pirmaja VTB ligas pusfinalspele" butu logiskaks un daudz patikamaks!
Man tāda štrunta Ņižnij- novgorod bijusi nebijusi, bet par leišiem gan ir interese, tā kā nevajag...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kosts Slukass. Foto: AFP/Scanpix
7

"Real" 36 un septiņu punktu ceturtdaļas, Eirolīgā triumfē "Panathinaikos"

Šovakar par ULEB Eirolīgas čempioni kronēta Atēnu "Panathinaikos", kas Berlīnē notikušajā finālā ar 95:80 pārspēja Madrides "Real". Atēnu komandai tas ir pirmais Eiropas tituls kopš 2011. gada.
Pirejas "Olympiacos" pret Stambulas "Fenerbahçe". Foto: Annegret Hilse/Reuters/Scanpix
2

Mierīgā gaisotnē "Fenerbahçe" nepagūst atspēlēties, Eirolīgas bronza Pirejai

Salīdzinoši klusā noskaņā Berlīnē noritēja ULEB Eirolīgas finālčetrinieka spēle par trešo vietu, Pirejas "Olympiacos" tajā ar 87:84 uzveicot Stambulas "Fenerbahçe".
Adrians Andževs. Foto: EuroLeague
2

Andževa ''Real'' dramatiskā spēlē otro gadu pēc kārtas triumfē jauniešu Eirolīgā

Šodien par jauniešu Eirolīgas čempioni otro sezonu pēc kārtas un piekto komandas vēsturē kļuvusi Adriana Andževa pārstāvētā Madrides ''Real'' U18, kas pamatlaika izskaņā atspēlējās un papildlaika galotnē nospēlēja aukstasinīgāk, ar 85:84 uzvarot Parīzes PFBB INSEP U18 komandu.