Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklērs: "Šādām ir jābūt katrām sacīkstēm"

Leklērs: "Šādām ir jābūt katrām sacīkstēm"
Šarls Leklērs un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan Šarls Leklērs ir neapmierināts par zaudējumu Maksam Verstapenam Saūda Arābijā notikušajā "Formula 1" sezonas otrajā posmā, "Ferrari" pilots atzīst, ka visādi citādi sacensības bija ļoti aizraujošas.

Leklērs bija vadībā jau kopš drošības mašīnas perioda, kad neveiksmīgā laikā veikts pitstops cerības uz uzvaru atņēma sākotnējam līderim Serhio Peresam. Ilgu laiku Verstapens sekoja drošā atstatumā, bet pēc virtuālās drošības mašīnas perioda abi uzsāka izšķirošo cīņu par uzvaru. Pēc Verstapena uzbrukumiem 42. aplī, Leklērs vadību atguva, bet 47. aplī "Red Bull" pilots pielietoja viltīgāku stratēģiju, apdzenot konkurentu pirmajā līkumā, pēc kā bija daudz grūtāk izveidot pretuzbrukumus.

"Sacīkstes bija grūtas, bet smagas," atzina uzvarētājs Verstapens. "Izvēlējāmies spēlēt nogaidīšanas spēli, jo viņi bija ļoti ātri līkumos, bet mēs bijām ātri taisnēs. Riepas šeit dila strauji. Nebija viegli izspēlēt šos apķērīgos trikus pēdējā līkumā, bet mums tomēr izdevās nokļūt priekšā. Un pat pēc tam Šarls visu laiku bija DRS zonā."

Pēdējos apļos dēļ Aleksa Albona izstāšanās pirmajā sektorā bija dzeltenie karogi, kas nāca par labu Verstapenam. Leklērs atzina, ka šajās sacīkstēs daudz nācies "rēķināt uz priekšu", tomēr tas neglāba no zaudējuma. Kopumā viņš tomēr ir gandarīts par aizraujošo cīņu ar Verstapenu.

"Braucām ar aprēķinu, bet ar to šoreiz nepietika, lai uzvarētu," saka Leklērs. "Bet, ak, Dievs, kā es izbaudīju šīs sacīkstes! Tās notika ielu trasē, bet mēs braucām uz absolūtās riska robežas, kā nekad šeit iepriekš nebijām braukuši. Arī beigās uzņēmāmies risku, taču ar iznākumu neesmu apmierināts. Cīņas bija spraigas, bet godīgas – katrām sacīkstēm būtu jābūt šādām. Esmu sarūgtināts, ka neizdevās uzvarēt. Abu komandu mašīnas, šķiet, bija dažādās konfigurācijās. Mēs bijām ļoti ātri līkumos, bet lēni taisnēs, tāpēc tur bija ārkārtīgi grūti nosegt Maksu. Bet viņš savu darāmo paveica lieliski, un šīs bija aizraujošas sacensības."

F1 kopvērtējumā Leklērs saglabājis līderpozīciju, par 12 punktiem pārspējot komandas biedru Karlosu Saincu, bet Verstapens, kurš pirmajā posmā Bahreinā izstājās, šobrīd pakāpies uz trešo vietu, zaudējot līderim 20 punktus.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

Noriss: "Ja būtu vēl viens aplis, es uzvarētu"

Lando Noriss pēc Emīlijas-Romanjas GP sacensībām atzinis, ka, ja būtu dots vēl viens aplis, viņš tiktu Maksam Verstapenam garām un izcīnītu otro uzvaru pēc kārtas.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs: "Mums bija pavisam citāda jaudas stratēģija"

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs Emīlijas-Romanjas F1 posmā piekāpās Maksam Verstapenam un Lando Norisam. Viņš atzīst, ka "Red Bull" un "McLaren" komandas uz šo sacīksti ar saviem dzinējiem bija paveikušas kaut ko, pēc sportista vārdiem, savādu.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Verstapens: "Nevarēju atslābt ne mirkli"

Imolas trasē guvis piekto uzvaru septiņos aizvadītajos posmos, Makss Verstapens atzinis, ka šajā sacīkstē no starta līdz finišam nācies braukt "ar gāzi grīdā". Ja citkārt čempiona uzvaras nākušas vieglāk, šoreiz pēdējā aplī bija jāizdara viss, lai Lando Noriss netiktu garām.