Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubene" un "Lekrings" turpina neklātienes dueli

"Rubene" un "Lekrings" turpina neklātienes dueli
Foto: floorball.lv

Šodien notiks piecas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles – Ulbrokā, Stalbē, Cēsīs, Rīgā un Ķekavā. Cīņu par līderes godu neklātienē turpinās Kocēnu "Rubene", kas viesosies pie "Ulbroka/FS Masters", un Cēsu "Lekrings", kas savā laukumā uzņems Liepājas "Kuršus". Divas spēles paredzētas sieviešu Virslīgā – Ķekavā un Rīgā.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.00 "Ulbroka/FS Masters" – "Rubene" (Ulbrokas sporta kompleksā)
"Ulbroka/FS Masters" (10.v.) aizvadījusi tikai četras spēles, kurās izcīnītas divas uzvaras. Savā pēdējā mačā ulbrokieši viesos ar 5:9 piekāpās Cēsu "Lekringam". Rezultatīvākais Ulbrokas komandas rindās ar 9 (8+1) punktiem ir Ainārs Juškēvičs, ar 8 (2+6) punktiem viņam seko Pēteris Freimanis. Vārtsargs Edgars Augstkalns atvairījis 78.67 % pretinieku metienu.
Kocēnu "Rubene" (2.v.) svinējusi uzvaru septiņās no astoņām spēlēm. Vakar kocēnieši savā laukumā ar 10:3 sakāva Liepājas "Kuršus". 15 (8+7) punktus komandas labā guvis Atis Stepāns, bet pa 14 – Reinis Mirkšs un Lauris Zaicevs. No vārtsargiem labāk veicies Ārim Ulmanim, kurš neitralizējis 86.54 % pretinieku metienu.

Pulksten 15.00 SK "Pārgauja" – FBK "Valmiera/ViA" (Stalbes sporta zālē)
Stalbes SK "Pārgauja" (11.v.) astoņās spēlēs izcīnījis divas uzvaras. Vakar stalbieši savā laukumā uzņēma "Bausku", kurai piekāpās ar 7:9. Rezultatīvākais starp Stalbes komandas spēlētājiem ar 26 (15+11) punktiem ir Lauris Ābols. Vārtsargs Ģirts Priedītis atvairījis 73.19 % pretinieku metienu.
FBK "Valmiera/ViA" (9.v.) arī ir divas uzvaras astoņās spēlēs, bet nu piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas. Vakar valmierieši savā laukumā ar 3:9 zaudēja Cēsu "Lekringam". 9 (2+7) punktus komandas labā guvis Gatis Liepiņš, bet pa astoņiem – Dāgs Rozenbahs un Mārtiņš Kājiņš. Vārtsargs Renārs Arājs ķēris 79.06 % pretinieku metienu.

Pulksten 17.00 "Lekrings" –"Kurši" (Cēsu sporta kompleksā)
Cēsu "Lekrings" (1.v.) astoņās spēlēs izcīnījusi septiņus panākumus. Cēsnieki svinējuši četras uzvaras pēc kārtas, pēdējā no tām bija vakar – viesos pār "Valmiera/ViA" (9:3). Rezultatīvākais Cēsu komandā ar 20 (11+9) punktiem ir Mārtiņš Rajeckis, Andris Rajeckis guvis 18 (10+8) punktus. Vārtsargs Normunds Krūmiņš neitralizējis 81.25 % metienu.
Liepājas "Kurši" (6.v.) septiņos mačos izcīnījusi piecas uzvaras. Vakar liepājnieki viesojās Kocēnos, kur piekāpās "Rubenei" ar 3:10. Rezultatīvākā spēlētāja godu joprojām saglabājis Gints Siliņš, kuram 14 (6+8) punkti. Vārtsargs Edgars Rimarenko atvairījis 77.99 % pretinieku metienu.

Pulksten 17.00 "RTU/Inspecta" – "Bauska" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
Rīgas "RTU/Inspecta" (7.v.) piecās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras. Savā iepriekšējā mačā rīdzinieki ar 13:1 sakāva "Ķekavas Bulldogus". Rezultatīvākais Rīgas komandas rindās ar 15 (9+6) punktiem ir Atis Blinds, bet vārtsargs Viesturs Kikors atvairījis 85.19 % metienu.
"Bauska" (5.v.) septiņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras. Vakar Baušķenieki viesos ar 9:7 pieveica Stalbes "Pārgauju". Rezultatīvākais starp baušķeniekiem ar 24 (15+9) punktiem ir Pēteris Zeltiņš.

Pulksten 19.00 "Ķekavas Bulldogi" – "Lielvārde" (Ķekavas sporta namā)
"Ķekavas Bulldogi" (13.v.) astoņās spēlēs izcīnījusi tikai vienu punktu. Savā iepriekšējā mačā ķekavieši viesos ar 1:13 atzina "RTU/Inspecta" pārākumu. Rezultatīvākais starp ķekaviešiem ir Matīss Jansons ar 12 (8+4) punktiem, ar 11 (8+3) punktiem viņam seko Klāvs Ozoliņš. Vārtsargs Edgars Gailītis atvairījis 76.76 % metienu.
"Lielvārde" (8.v.) nospēlējusi sešus mačus, kuros izcīnīja trīs uzvaras. Vakar savā laukumā lielvārdieši ar 17:3 sagrāva "Talsi/Triobet" florbolistus. Rezultatīvākais starp Lielvārdes komandas spēlētājiem ar 17 (7+10) punktiem ir Toms Akmeņlauks, bet vārtsargs Armands Puķītis neitralizējis 86.46 % pretinieku metienu.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 "Ķekavas Bulldogs" - "Rubene" (Ķekavas sporta namā)
"Ķekavas Bulldogs" (5.v.) aizvadījusi divas spēles, abās piedzīvojot zaudējumu. Pēdējais no tiem bija ar 5:6 pret FK "Ķekava". Rezultatīvākā ar 6 (5+1) punktiem ir Inga Ametere, bet vārtsardze Agnese Rekēviča atvairījusi 86.36 % pretinieču metienu.
"Rubene" (1.v.) uzvarējusi visās trijās spēlēs, pēdējais panākums svinēts savā laukumā pret FK "Ādaži" – 9:2. Rezultatīvākā ar 6 (2+4) punktiem ir Edīte Bankava, bet Lienei Adamanei 5 (3+2) punkti. Vārtsardze Ilga Jēkabsone neitralizējusi 90.77 % pretinieču metienu.

Pulksten 20.00 RSU – FK "Ķekava" (Rīgas Olimpiskajā sporta centrā)
Rīgas RSU (2.v.) trijās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru. Pēdējā mačā rīdzinieces savā laukumā ar 1:2 piekāpās FK "Ādaži" florbolistēm. Pa četriem punktiem Rīgas komandas labā guvušas Santa Torstere un Ilze Justamente. Vārtsardze Monta Čēma atvairījusi 85.42 % pretinieču metienu.
FK "Ķekava" (3.v.) nospēlējis divus mačus, pirmajā zaudējot, bet otrajā ar 6:5 tika pārspēta "Ķekavas Bulldogs". Divus vārtus ķekaviešu labā guvusi Laura Vancāne. Vārtsardze Jogita Gindra atvairījusi 95.24 % metienu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.