Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Provodņikovs negrib cīnīties pret Pakjao, bet labprāt izietu ringā pret Riosu

Provodņikovs negrib cīnīties pret Pakjao, bet labprāt izietu ringā pret Riosu
Ruslans Provodņikovs
Foto: AFP/Scanpix

WBO pasaules čempions boksā svarā līdz 63.5 kilogramiem krievs Ruslans Provodņikovs (23-2, 16KO) nav ieinteresēts cīņā pret bijušo pasaules čempionu Meniju Pakjao (55-5-2, 38KO).

Jāatgādina, ka Provodņikovam un Pakjao ir viens treneris – Fredijs Roučs. Abi bokseri ir treniņu partneri un labi paziņas. Aizvadītajā nedēļas nogalē Pakjao pārliecinoši pēc punktiem uzvarēja Brendonu Riosu (31-2-1, 23KO).

"Ļoti uztraucos Pakjao – Riosa cīņas laikā," atzina Provodņikovs. "Man trīcēja rokas un bija sajūta, it kā es pats izietu ringā. Pēc katra Pakjao izlaistā sitiena es nervozēju. Taču labi, ka Menijs uzvarēja visus raundus. Negribu cīnīties pret Pakjao, un uzskatu, ka rīkojos pareizi. Menijs vairs nav tas bokseris, kas agrāk. Domāju, ka ikvienam ir skaidrs, ka gadījumā, ja šī cīņa notiktu vēl pirms cīņas pret Markesu (kurā Pakjao zaudēja ar nokautu sestajā raundā – aut.), Riosam nebūtu absolūti nekādu izredžu, viņš tiktu iznīcināts. "

Lai arī Pakjao pēc cīņas atzina, ka pēdējos raundos nevis pagura, bet vienkārši kļuva uzmanīgāks, Provodņikovs uzskata, ka Pakjao vairs nav tas bokseris, kas agrāk, tāpēc viņam ir vērts aizdomāties par karjeras beigām: "Domāju, ka Fredijam vajadzētu ar viņu aprunāties, jo iespējams pienācis laiks kārt boksa cimdus uz nagliņas. Varēja redzēt, ka Menijam vairs nebija tās uguntiņas, tās vēlmes, kas agrāk. Rioss izdarīja visu, ko spēja, Menijs vienkārši pārstāja cīnīties pēdējos raundos, mierīgi atboksējot atlikušo laiku. "

Rioss pēc cīņas paziņoja, ka gatavs iziet ringā pret ikvienu, tai skaitā ar Provodņikovu, kurš pret tādu cīņu neiebilstu: "Rioss paziņoja, ka negrib atgriezties svarā līdz 63.5 kilogramiem, bet palikt līdz 66.7. Esmu gatavs pāriet vienu svara kategoriju augstāk, tā nav problēma. Taču atkārtošos, ka negribu cīnīties pret Pakjao, man šī cīņa nav vajadzīga. Pakjao psiholoģiski nav atguvies, viņš ir noguris, un es negribētu būt tas, kas pieliek punktu Menija karjerai."

Izmantotie resursi:
AllBoxing.ru - Все новости бокса, MMA, бои на...


, 2013-11-26 12:38, pirms 10 gadiem
Ka tik Pakio nepieliek punktu tavai karjerai, Ruslan.

Bet principā abi ir no vienas nometnes ar vienu galveno treneri. Skaidrs, ka viņi labi zina ko katrs spēj.

Pēc Riosa cīņas Pakio starp citu vēl teica, ka atboksēja pēdējo raundu. Skaidrs, ka dominējot visu cīņu nav jēgas nejauši uzrauties uz ko. Līdzīgi kā Kļičko. Ja cīņas laikā var redzēt, ka izslēgt var tikai riskējot, tad kāpēc riskēt, ja tu tāpat sasit pretinieku bez variantiem. Boksā tāpēc uzvaras arī ir pēc punktiem, nevis tikai KO. (Kļičko-Heja cīņa paraugs. Hejs neko nespēja izdarīt, bet Kļičko lieki neriskēja, jo absolūti dominēja)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
66

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
151

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Foto: Top Rank
135

Šovakar grandu cīņa Usiks pret Fjūriju, kā arī Briedis pret Opetaiju

Saūda Arābijā norisināsies viena no 21. gadsimta gaidītākajām un lielākajām cīņām - par visiem pasaules čempiona tituliem smagsvaros cīnīsies Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks un britu bokseris Taisons Fjūrijs. Šīs cīņas sākums paredzēts ap plkst. 1.00 pēc Latvijas laika, un tiešraidi piedāvās DAZN platforma. Savukārt ap pusnakti šajā cīņu vakarā ringā dosies Mairis Briedis un Džeijs Opetaija cīņā par IBF čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā.