Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

CSKA atspēlējas sērijā no 0:2 un iekļūst VTB līgas pusfinālā

CSKA atspēlējas sērijā no 0:2 un iekļūst VTB līgas pusfinālā
Nenads Krstičs
Foto: vtb-league.com

Pēdējo divu gadu VTB līgas čempionvienība Maskavas CSKA spējusi pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, izšķirošajā piektajā spēlē apspēlējot Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" ar rezultātu 84:65. CSKA VTB līgas pusfinālā jau gaida Kazaņas "Unics".

VTB līgas ceturtdaļfinālā trīs no četrām sērijām noslēdzās ar rezultātu 3:0. Atšķirīga situācija bija sērijā starp Maskavas CSKA un Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban" komandām, kurā viss izšķīrās piektajā spēlē Maskavā, kur sērijas pirmajās divās spēlēs uzvaras svinēja "Lokomotiv-Kuban" (87:83 un 81:66). Krasnodaras komanda bija tuvu tam, lai izslēgtu CSKA no cīņas par čempiontitulu savā laukumā, bet abu spēļu galotnēs viesi tomēr izrādījās pārāki (76:73, 79:78).

Spēli ar izteiktu spēli uz groza apakšu sāka CSKA, kamēr "Lokomotiv-Kuban" basketbolisti īsā laikā realizēja trīs tālmetienus, izvirzoties vadībā ar 11:6. Ar aktīvu spēli aizsardzībā un ciešu segšanu mājiniekiem izdevās pārtraukt pretinieku rezultatīvo spēli, atjaunojot līdzsvaru uz rezultāta tablo. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā laukumā bija vērojams fizisks basketbols ar daudziem noteikumu pārkāpumiem. Labāki šādā cīņā bija CSKA basketbolisti. Ceturtdaļas izskaņā Mantas Kalnietis un Milošs Teodosičs apmainījās ar precīziem tālmetieniem, bet drošā vadībā atradās CSKA - 27:17.

Otro ceturtdaļu krietni labāk iesāka "Lokomotiv-Kuban", veicot 7:0 izrāvienu. CSKA savus pirmos punktus guva vien pēc četrām spēlētām minūtēm, bet tas neliedza saglabāt vadību. Līdzīgi kā pirmajā, tā arī otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieki iespēlējās ceturtdaļas otrajā pusē, ar labu spēli aizsardzībā spējot atjaunot deviņu punktu pārsvaru (33:24). Uz brīdi viesi samazināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem, bet lielajā pārtraukumā bija spiesti doties ar septiņu punktu deficītu - 33:40.

Uz otro puslaiku daudz labāk sagatavota iznāca CSKA komanda, kas spēja dominēt abos laukuma galos, bez lielām grūtībām palielinot savu pārsvaru līdz 13 punktiem (48:35). Pēc minūtes pārtraukuma spēle izlīdzinājās, bet Krasnodaras komandas spēlētāji nespēja lauzt šī mača gaitu. Trešās ceturtdaļas izskaņā rezultāta starpība pirmo reizi pārsniedza 20 punktus, kas jau lika domāt, ka mača liktenis ir izšķirts (65:44). Ceturtā ceturtdaļa izvērtās par formalitāti, CSKA svinot uzvaru ar rezultātu 84:65 un iekļūstot VTB līgas pusfinālā, kur to jau gaida Kazaņas "Unics".

Šajā mačā CSKA labā 18 punktus guva Nenads Krstičs, bet 15 punkti Andreja Voronceviča rēķinā. "Lokomotiv-Kuban" rindās ar 18 gūtiem punktiem atzīmējās Valērijs Lihodejs, realizējot četrus no pieciem tālmetieniem.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ


, 2014-05-27 10:03, pirms 10 gadiem
tomēr izglābās
Kosts Slukass. Foto: AFP/Scanpix
8

"Real" 36 un septiņu punktu ceturtdaļas, Eirolīgā triumfē "Panathinaikos"

Šovakar par ULEB Eirolīgas čempioni kronēta Atēnu "Panathinaikos", kas Berlīnē notikušajā finālā ar 95:80 pārspēja Madrides "Real". Atēnu komandai tas ir pirmais Eiropas tituls kopš 2011. gada.
Pirejas "Olympiacos" pret Stambulas "Fenerbahçe". Foto: Annegret Hilse/Reuters/Scanpix
2

Mierīgā gaisotnē "Fenerbahçe" nepagūst atspēlēties, Eirolīgas bronza Pirejai

Salīdzinoši klusā noskaņā Berlīnē noritēja ULEB Eirolīgas finālčetrinieka spēle par trešo vietu, Pirejas "Olympiacos" tajā ar 87:84 uzveicot Stambulas "Fenerbahçe".
Adrians Andževs. Foto: EuroLeague
2

Andževa ''Real'' dramatiskā spēlē otro gadu pēc kārtas triumfē jauniešu Eirolīgā

Šodien par jauniešu Eirolīgas čempioni otro sezonu pēc kārtas un piekto komandas vēsturē kļuvusi Adriana Andževa pārstāvētā Madrides ''Real'' U18, kas pamatlaika izskaņā atspēlējās un papildlaika galotnē nospēlēja aukstasinīgāk, ar 85:84 uzvarot Parīzes PFBB INSEP U18 komandu.