Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

"Khimki" rīkos Eiropas kausa "Final Four"

"Khimki" rīkos Eiropas kausa "Final Four"
"Khimki" ģenerāldirektors Sergejs Bičkovs un Eirolīgas prezidents Žordi Bertomeu
Foto: bckhimki.ru

Krievijas basketbola klubs Maskavas apgabala "Khimki" ieguvis tiesības rīkot ULEB Eiropas kausa izcīņas "Final Four" sacensības, cerot vispirms iekļūt tajās un tad uzvarēt, kas ļautu atgriezties līmeni augstāk - Eirolīgā. Eiropas kausa finālspēles notiks nākamā gada aprīļa vidū.

Ceturtdien ULEB paziņoja, ka šīs sezonas Eiropas kausa ieguvējs tiks noskaidrots Krievijas basketbola kluba Maskavas apgabala "Khimki" mājvietā, kas rīkos "Final Four" turnīru. Divu dienu garās finālspēles, kuras sāksies ar pusfināliem un noslēgsies ar finālu, notiks nākamā gada 14. un 15. aprīlī. Kā jau ierasts, arī šogad Eiropas kausa ieguvējs iegūs garantētu vietu nākamā sezonas Eirolīgā. "Khimki" mājas spēļu zālē vietas ir pieciem tūkstošiem skatītāju, ko pirms dažām dienām neveiksmīgi iemēģināja arī Rīgas VEF, piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu.

Šosezon par Eiropas kausu bez tādiem vārdiem kā VEF un "Khimki" cīnās arī divu Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi - Jānis Strēlnieks ar Krievijas vienību Sanktpēterburgas "Spartak" un Rihards Kuksiks ar Spānijas klubu "Valencia Basket".

Turnīra pirmajos četros gados (2004. līdz 2007. gads), kad tas vēl saucās ULEB kauss, čempions tika noskaidrots vienā finālspēlē (pirms tam bija "play-off") un vienmēr fināls notika Beļģijas pilsētā Šarleruā. 2008. gadā tika pamainīts formāts un izšķirošās spēles notika pēc "Final Eight" principa. 2008. un 2009. gadā "Final Eight" notika Turīnā, bet gadu vēlāk - Spānijas pilsētā Vitorijā. Savukārt pagājušajā gadā Eiropas kausa ieguvējs atkal tika noskaidrots Itālijā, bet šoreiz Trevīzo pilsētā.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to Eurocup


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-11-25 17:06, pirms 12 gadiem
Lai jau vef tiek ārā no grupas !
vismaz vairāk basketbola būs, nevis tas debiilais Dinamo visur !
Artūrs Ausējs. Foto: Ģirts Gertsons

"Ventspilij" priekšā pēdējais solis bronzas godalgu iegūšanai

Ar izcīnītām bronzas godalgām šovakar iespēja noslēgt sezonu būs "Ventspils" basketbolistiem, kuri sērijas trešajā spēlē pulksten 19:00 uzņems "Liepāju". Spēles tiešraidi varēs vērot kanālā TV4.
Minesotas līderis Entonijs Edavrdss sestajā sērijas spēlē guva 27 punktus. Foto: AFP/Scanpix
13

"Timberwolves" sabradā "Nuggets", sērijā tiks izspēlēta septītā spēle

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta sestā sērijas spēle starp divām Rietumu konferences komandām. Minesotas "Timberwolves" izdevās sagraut čempioni Denveras "Nuggets" sērijas sestajā mačā (115:70), tādējādi Rietumu konferences fināliste tiks noskaidrota septītajā spēlē, kas tiks aizvadīta Denverā.
Artūrs Strautiņš. Foto: Derthona Tortona
1

Strautiņam un Šteinbergam 11 punktiem lielvalstīs, Tortona pārspēj Banki padotos

Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla sēriju vismaz vēl uz vienu kauju pagarināja Tortonas "Derthona", ar 91:81 apspēlējot Lukas Banki trenēto Boloņas "Virtus".