Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

Autors: HK Zemgale

Uzvara sīvā divcīņā atgriež cerības

2013. gada 25. septembrī, Jelgavas ledus hallē HK “Zemgale/LLU” kārtējā spēlē tikās ar HS “Rīga/Prizma”. Jelgavniekiem šī spēle ļoti svarīga pēc dramatiskiem zaudējumiem HK “Kurbads” un HK “Ozolnieki/Monarhs”. Svarīga arī tāpēc, lai novērtētu komandas vadības lēmumu atgriezt uz ledus galvenā trenera vietas izpildītāju Gunti Pujātu un nomainot to ar Jevgeņiju Ļinkeviču.

Pirmās trešdaļas minūte sanāca pavisam neveikla. HS “Rīga/Prizma” spēlētājs Sergejs Pečura griežoties no borta, negaidīti uzmet ripu uz vārtiem un Reinis Repšs nespēj to atvairīt – 0:1. Komanda tomēr nepaspēja iegrimt nolemtībā, kad minūti vēlāk spēles rezultātu izlīdzina Kristaps Millers (asistē Māris Miezis) – 1:1. Trešdaļas vidū ar metienu no zilās līnijas rīdzinieku vārtus pārsteidz Artjoms Ogorodnikovs – 2:1. Viesi neapmierināti ar spēles rezultātu aizvien biežāk pielieto fiziskos paņēmienus, kas pārvēršas garos noraidījumus un rezultātā rezultātu palielina Jānis Bullītis pēc Māra Mieža piespēles – 3:1.

 

Otrā trešdaļā HS “Rīga/Prizma” uzņēma spēles vadību, piespiežot ledus saimniekus spēlēt aizsardzībā. Jelgavnieki labi pacīnās savā zonā un lēnām pārņem iniciatīvu savās rokās. Ne visai precīza saspēle un daļēji arī veiksmes trūkums, neļauj komandām izmainīt spēles rezultātu šajā trešdaļā.

 

Trešā trešdaļā abas komandas pārgāja uz ātru un atklātu spēli ar ātriem pretuzbrukumiem. Veiksmīgāki šajā cīņā bija jelgavnieki, kuri izmantoja nelielu pretinieka vārtsarga aizķeršanos un ripu vārtos ieraida Viktors Jasionis (asistē Rihards Remiņš un Jānis Bullītis) – 4:1. HS “Rīga/Prizma” nepadodas un pēc sešām minūtēm ar Sergeja Pečuras un Vadima Adoņeva spēkiem atgūst vienu ripu – 4:2. Divas minūtes pirms trešdaļas beigām rīdzinieki nomaina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Mēģinājumu atspēlēties teicami izmanto laukuma saimnieki. Pēc Jāņa Bullīša un Gunta Pujāta piespēlēm ripu tukšos vārtos ieraida Olafs Aploks – 5:2. Spītīgie viesi pēdēja trešdaļas minūtē turpina spēcīgu ofensīvu un izveido pamatīgu burzmu pie jelgavnieku vārtiem, ko arī izmanto Kārlis Brants pēc Jāņa Šmita piespēles – 5:3.

 

Jelgavniekiem spēle padevusies veiksmīgi, kaut gan uz tablo gribētos redzēt pārliecinošāku rezultātu. Tomēr jāatzīmē, ka uzvara nesīs savu pozitīvo iespaidu pirms nākošām spēlēm un ļaus puišiem stiprināt pārliecību savos spēkos.


Izglāb Laumu!

2015. gada 23. decembrī, plkst. 19:30 Jelgavas ledus hallē HK „Zemgale/LLU” aizvadīs labdarības spēli ar HK „Astana” no Kazahstānas.

HK "Zemgale" pirmssezonas sapulce

Hokeja klubs "Zemgale/LLU" aicina potenciālos spēlētājus 3.augustā plkst.18:00 viesnīcā "Zemgale" (Skautu iela 2, Jelgava) uz pirmssezonas sapulci.
Reinis Demiters - februāra MVP.
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

Reinis Demiters – februāra vērtīgākais spēlētājs virslīgā

Par aizvadītā mēneša spēlētāju Latvijas hokeja virslīgā ir atzīts HK „Zemgale/LLU” aizsargs – Reinis Demiters. Viņš februārī sešās spēlēs sakrājis 16 rezultativitātes punktus (7+9). Demitera pārstāvētā HK „Zemgale/LLU” komanda februārī izcīnīja piecas uzvaras, kas deva otro vietu regulārajā turnīrā. Tādējādi jelgavnieki izslēgšanas spēles uzsāks no 1/2fināla.