Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Pakjao sakauj Riosu, Fročs ar tiesneša palīdzību tiek galā ar Grovu

Pakjao sakauj Riosu, Fročs ar tiesneša palīdzību tiek galā ar Grovu
Brendons Rioss un Menijs Pakjao
Foto: AP/Scanpix

Šorīt Makao filipīniešu bokseris Menijs Pakjao (55-5-2, 38KO) veiksmīgi atgriezās ringā pēc gada pārtraukuma, pēc punktiem pārliecinoši pieveicot amerikāni Brendonu Riosu (31-2-1, 23KO).

Menija Pakjao un Brendona Riosa cīņas nedēļā par asumu parūpējās abu bokseru treneri, kas pamanījās izvicināt rokas (un kājas) un nolamāt viens otru treniņu zālē. Tas neapšaubāmi deva cīņai lielāku ažiotāžu, bet ringā Pakjao pārliecinoši apliecināja savu favorīta statusu.

Cīņa aizritēja ar izteiktu Pakjao pārsvaru, īsti nedodot Riosam iespējas izpausties. Filipīnietis dominēja visos cīņas komponentus, bet amerikānis reti kad spēja atbildēt ar veiksmīgām epizodēm. Cīņai noslēdzoties visi trīs tiesneši atdeva pārliecinošu uzvar Pakjao – 120:108, 119:109, 118:110.

Pakjao šī bija pirmā cīņa pēc gada pārtraukuma un pirmā uzvara pēc divu zaudējumu sērijas. Filipīnietis savā rēķinā ieguva WBO "International" čempiona jostu.

Turpat Makao savu IBF titulu svarā līdz 57.2 kilogramiem aizstāvēja krievs Jevgeņijs Gradovičs (18-0, 9KO), kas ar tehnisko nokautu devītajā raundā pieveica Billiju Dibu (36-3, 21KO). Sestajā raundā Dibs piedzīvoja nokdaunu, bet devītajā raundā viņa sekundanti atteicās no cīņas turpinājuma.

Fročs nosargā titulus

Mančestras arēnā 36 gadus vecais IBF un WBA pasaules čempions boksā līdz 76.2 kilogramiem Karls Fročs (32-2, 23KO) sagādāja pirmo zaudējumu karjerā savam tautietim Džordžam Grovam (19-1, 15KO). Jau pirmajā raundā Fročs tika aizsūtīts smagā nokdaunā, pēc kura ne bez grūtībām izturēja līdz raunda beigām. Arī turpmākajos raundos Grovs izskatījās pārliecinošāk par čempionu, tomēr cīņas vidū iniciatīva pārgāja Froča pusē, Grovs pagura, bet devītajā raundā sāka izlaist arī virkni sitienu un tiesnesis negaidīti apturēja cīņu, par uzvarētāju ar tehnisko nokautu atzīstot Froču. Tiesa, vairums boksa ekspertu uzskata, ka cīņa tikusi apturēta stipri par ātru.

Cīņā par WBA titulu svarā līdz 55.3 kilogramiem brits Skots Kvigs (27-0-2, 20KO) otrajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica argentīnieti Oskaru Djego Silvu (29-3-4, 15KO), nosargājot sev piederošo titulu. Silva otrajā raundā divreiz pabija nokdaunā.

Ernandess sakauj Aleksejevu, Boicovam pirmais zaudējums karjerā

Bambergā (Vācija) cīņā par IBF pasaules čempiona titulu svarā līdz 90.7 kilogramiem Kubā dzimušais Vācijas pilsonis Joans Pablo Ernandess (28-1, 14KO) desmitajā raundā nokautēja krievu Aleksandru Aleksejevu (24-3-1, 20KO), nosargājot sev piederošo titulu. Ernandess krievu aizsūtīja nokdaunā otrajā, piektajā un desmitajā raundā. Pēc pēdējā nokdauna cīņa tika apturēta.

Turpat Bambergā pirmo zaudējumu karjerā piedzīvoja cits krievs Deniss Boicovs (33-1, 26KO), kurš nespēja tikt galā ar austrālieti Aleksu Līpeju (30-4-3, 24KO). Boicovs piedzīvoja nokdaunus septītajā un devītajā raundā, bet cīņu tomēr zaudēja pēc punktiem – 92:98, 92:96 un 92:96.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records


, 2013-11-24 13:56, pirms 11 gadiem
Un bBoicovs vēl gribēja brāļus Kļičko haha
, 2013-11-24 14:07, pirms 11 gadiem
Froča un Grova ringa tiesnesis cerams vairs netiks pielaists pat sētas mačus tiesāt + ceru ka dabūs no kāda kārtīgi pa savu korumpēto purnu!
Menijs malacis - kārtīgi apstrādāja Riosu, visos cīņas elementos dominēja. Ļoti labs come back sanāca. Gaidu revanša cīņu ar Bredliju.
, 2013-11-24 14:32, pirms 11 gadiem
Labs raksts ! Ja kļičko būtu to Lipeju piesitis tad visi tie Boicovi un citi viņu nod*rstu, jo paņēmis vieglu pretinieku, bet tagad, kad pats padi*š, tad nekas īpašs. Kas attiecas uz Frocha un Grova cīņu, noskatījos ierakstu un nav jābūt KNAB expertam, lai saprastu uz kuru boxeri tiesnesis uzlika likmi..
nožēlojami.
, 2013-11-24 16:00, pirms 11 gadiem
Jā, nu tas tiesnesis ringā - Fosters(šķiet, tā viņu sauca) pilnīgs duriks Froča-Grouvza cīņā. Žēl, ka visu sabojāja. Lieliska cīņa bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Oleksandrs Usiks. Foto:  Mikey Williams / Top Rank
4

Usiks pakāpjas uz pirmo vietu "The Ring" pasaules rangā

Prestižākais boksa rangu izdevums ''The Ring'' publicējis jaunāko pasaules boksa rangu, neņemot vērā svara kategorijas (pound for pound). Tajā pirmajā vietā ierindots ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks.
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene
1

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
85

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.