Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Alonso piespriež astoņu vietu sodu - no septītās atkāpjas uz 15. vietu

Alonso piespriež astoņu vietu sodu - no septītās atkāpjas uz 15. vietu
Fernando Alonso. Foto: Motorsport.com

Pēc ''Haas'' protesta astoņu vietu sods par braukšanu ar nedrošu formulu piespriests ''Alpine'' pilotam Fernando Alonso, kurš ASV ''Grand Prix'' noslēdza septītajā vietā. Pēc 30 sekunžu soda saņemšanas pieredzējušais pilots atkāpies uz 15. pozīciju.

ASV Formula 1 posmā sākotnēji septīto vietu izcīnīja ''Alpine'' pilots Fernando Alonso, taču pēc ''Haas'' protesta apmierināšanas viņam piespriests astoņu vietu sods. Rezultātā Alonso ASV ''Grand Prix'' noslēgs 15. vietā, kas izmaina arī sacensību rezultātus no septītās līdz desmitajai pozīcijai. Septīto vietu ieguvis Sebastians Fetels, astoto ''Haas'' pilots Kevins Magnusens, devīto ''AlphaTauri'' braucējs Juki Cunoda, bet desmito Alonso komandas biedrs Estebans Okons.

Sacensību laikā Alonso sadūrās ar ''Aston Martin'' pilotu Lensu Strolu, kā rezultātā viņa vadītajai formulai bija cietis labais spogulis. Pēc ''Haas'' protesta tika lemts, ka šajā gadījumā formula bijusi nedrošā stāvoklī un tādējādi Alonso tika piespriests 30 sekunžu sods, kas viņam lika atkāpties par astoņām pozīcijām kopvērtējumā.

Pagaidām nav zināms, vai ''Alpine'' iesniegs protestu šim lēmumam. Līdz čempionāta beigām atlikuši vēl trīs posmi - Meksikā, Brazīlijā un Abū Dabī. Konstruktoru kausā pirmo vietu jau nodrošinājusi ''Red Bull'', kamēr ''Alpine'' vēl cīnās par ceturto vietu pret ''McLaren'' - pagaidām tai ir sešu punktu pārsvars.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...


, 2022-10-24 10:18, pirms 2 gadiem
Alonso ar Botass nošķīlās, ar Strolu, pa trasi atlūzas izmētāja, brīnums, ka par dzelteni melno karogu neparādīja.
Cik sapratu, aiz cieņas pret Ditrihu, par soda piemērošanu neiet runa, FIA sarunas ar RedBull turpinās pēc trešdienas.
No RTL saprotams, ka McLaren un Mercedes, Haas un Aston Martin, pārsūdzēs jebkuru sodu, kas nebūs makša un RedBull diskvalifikācija, īsti nesapratu Ferrari, bet tie un Renault teica, ka ir jāsoda bargi. Iespējams, ka Ferrari klusē vai diplomātiski izsakās, jo paši ir druadzīgi šķīrušies ar FIA par 2019.gada pieķerto žuļicību ar motoru. Neesmu dzirdējis/lasījis komentārus no Williams.
Izskatās, ka tagad FIA domā, kā grozīt lēmumu un atzīt, ka RedBull nav pārkāpuši budžetu, jo sodu katalogā nav citi sodi kā braucēja un komandas diskvalifikācija un komandai naudas prēmiju atņemšana. Nu jau visas komandas ir informētas par RedBull 2019.gada draudiem citām komandām, ka budžeta pārkāpšana būs titula atņemšana.
, 2022-10-24 10:52, pirms 2 gadiem
Alonso piešķīra 30sek sodu , kas rezumējās kā 8vietu sods beigās ..
autoram tāds kauns , ka jau dzēš visus komentārus
, 2022-10-24 12:27, pirms 2 gadiem
Tupais_autors rakstīja: Alonso piešķīra 30sek sodu , kas rezumējās kā 8vietu sods beigās ..
autoram tāds kauns , ka jau dzēš visus komentārus
Tieši tā - virsraksts pilnīgi garām, jo sods bija 30 sekundes, nevis 8 pozīciju zaudēšana...
Diemžēl te ir tādi daži autori, kuriem tik lielas bailes (vai varbūt kauns) atzīt savas kļūdas, ka labāk dzēsīs komentārus, lai paši izskatītos tīri, nevis atzīs un izlabos savu kļūdu...
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.