Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens uzvar žūstošajā Imolas trasē, Leklērs saslīd un finišē sestais

Verstapens uzvar žūstošajā Imolas trasē, Leklērs saslīd un finišē sestais
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

F1 pasaules čempionāta sezonas ceturto posmu Itālijā ar uzvaru noslēdzis Makss Verstapens, kurš bija pārliecinošs līderis kopš starta. Viņa pārstāvētā "Red Bull" vienība guvu dubultuzvaru, bet Šarls Leklērs neilgi pirms finiša saslīdēja un zaudēja iespēju kāpt uz pjedestāla. Karloss Sainss izstājās jau pēc starta.

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" sacensības sākās slapjā trasē, jo pirms kāda laika Imolā atkal bija lijis. Lai gan nokrišņu vairs nebija, sinoptiķi solīja to atgriešanos tuvākajā laikā. Tam gan nebija lemts īstenoties.

Abiem "Ferrari" pilotiem starts padevās lēnāks nekā sāncenšiem, kā rezultātā Verstapens pārliecinoši saglabāja vadību, uz otro pozīciju pacēlās viņa komandas biedrs Serhio Peress, un Leklēram garām pirms pirmā līkuma tika arī Lando Noriss. Tikmēr aiz viņiem līkumā notika sadursme starp Danielu Rikjardo un Karlosu Sainsu, kā rezultātā abi izslīdēja grants joslā. Sainsa mašīna tika nogādāta drošā vietā, bet Rikjardo spēja turpināt ceļu un devās boksos. Rikjardo negadījuma brīdī viegli uztriecās Valteri Botass, taču priekšējais antispārns nebija bojāts tik ļoti, lai somu pilotam vajadzētu izlemt par braukšanu pitstopā.

Trasē devās drošības mašīna, bet piloti secināja, ka asfalts strauji žūst. Pēc starta notikumiem līdz piektajai vietai bija pacēlies Kevins Magnusens, Džordžs Rasels bija jau sestais, bet viņiem sekoja Botass un Fernando Alonso, kamēr pirmo desmitnieku tobrīd noslēdza Sebastians Fetels un Juki Cunoda. Daudzas pozīcijas bija pazaudējis Miks Šūmahers, kurš pēc starta saslīdēja un ar aizmuguri aizķēra Alonso mašīnu.

Cīņas atsākās jau pēc dažiem apļiem. "Red Bull" piloti pārliecinoši noturēja vadību, kamēr Leklērs meklēja iespēju apdzīt Norisu, taču pagaidām bez panākumiem. Alonso "Alpine" bolīdam, pēc sadursmes ar Šūmaheru, no sāniem atdalījās virsbūves daļa, un viņš iebraucot boksos, kur nācās izstāties.

Leklērs astotā apļa sākumā beidzot nokļuva blakus Norisam un pirmajā līkumā viņu apdzina, paceļoties uz trešo pozīciju. Peress tobrīd bija atrāvies jau par trim sekundēm, bet Verstapens bija sešas sekundes priekšā "Ferrari" braucējam.

Fantastiska divkauja notika cīņā par piekto vietu. Magnusens ilgi prata aizstāvēties no Rasela, kurš pēc vairākkārtīgiem centieniem 12. aplī tomēr nokļuva priekšā. Pa to laiku viņiem bija pietuvojies Botass. 14. aplī arī "Alfa Romeo" pilots nokļuva priekšā, pakāpjoties uz sesto vietu.

Trasei turpinot žūt arvien vairāk, Leklērs bija nokļuvis tuvu Peresam, bet Verstapens pa to laiku bija palielinājis savu pārsvaru. Gaidot lietu, piloti nesteidzās ar riepu maiņu, bet Rikjardo, kurš daudz bija zaudējis pirmajā aplī, bija pirmais, kurš 17. aplī uzmontēja slikus. Pāris apļus vēlāk arī Peress no otrās pozīcijas devās pēc sausā laika riepām, sekoja Rasels, Botass, Magnusens un citi. Nākamā apļa beigās pitstopu veica arī līderis Verstapens, Leklērs un Noriss.

Verstapens saglabāja pārliecinošu vadību, bet Leklēram uzbruka Peress, kurš bija nokļuvis aizmugurē, bet savas riepas jau bija uzsildījis un tobrīd bija daudz ātrāks, atgūstot otro pozīciju. Aiz pirmā trijnieka bija Noriss, Rasels un Botass, bet Sebastians Fetels bija nonācis priekšā Magnusenam.

Tuvojoties sacīkšu vidum, Verstapens attālinājās arvien vairāk, bet Leklērs bija atguvis ātrumu un vajāja Peresu. Čempionāta līderis meklēja iespējas, kā apdzīt sāncensi, taču nesekmīgi. Pēc tam Peress atrāvās, bet tad pieļāva rupju kļūdu, pārbrauca pāri zālienam un Lelērs atkal bija cieši klāt. Arī šajā reizē "Ferrari" pilots nespēja atgūt otro vietu. Tikmēr solītais lietus tā arī nesākās.

41. aplī sacensību līderis Verstapens par apli apdzina Lūisu Hamiltonu, kurš pagājušajā gadā bija viņa galvenais sāncensis cīņā par titulu. Imolas trasē "Mercedes" pilotam klājās smagi, viņš bija daudz lēnāks arī par savu komandas biedru Raselu, cīnoties otrajā desmitniekā.

13 apļus pirms finiša, tobrīd Peresam zaudējot ap trim sekundēm, otro reizi boksos devās Leklērs. Viņam nepaveicās, jo, atgriežoties trasē, priekšā nokļuva Noriss. Apli vēlāk boksos tika iesaukts arī Peress, vēl pēc apļa riepu maiņu veica arī Verstapens. Leklēram vajadzēja apli, lai apdzītu Norisu un atgūtu trešo vietu. Līderu trijotne uz pēdējiem apļiem bija tikusi pie ātrajām mīkstākā sastāva riepām.

54. aplī, dzenoties pakaļ turpat priekšā esošajam Peresam, vienā no līkumiem Leklērs saslīdēja pēc uzbraukšanas apmalei, un viņa mašīna viegli ar sāniem ieslīdēja bortā. Lai gan ceļu varēja turpināt, Leklēram nācās braukt boksos pēc jauna priekšējā antispārna, un viņš atkrita uz devīto pozīciju.

Verstapens drošā manierē aizbrauca pretī uzvarai, kas viņam ir otrā šajā sezonā, Peress finišēja otrajā vietā, bet Noriss guva trešo vietu. Rasels finišēja priekšā Botasam, kurš viņu vēl pēdējā aplī centās apdzīt. Tikmēr Leklērs apdzina Magnusenu, Fetelu un Cunodu, aizcīnoties līdz sestajai vietai.

Emīlijas-Romanjas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums pēc 4. posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Šarls LeklērsFerrari86
2.Makss VerstapensRed Bull59
3.Serhio PeressRed Bull54
4.Džordžs RaselsMercedes49
5.Karloss SainssFerrari38
6.Lando NorissMcLaren35
7.Lūiss HamiltonsMercedes28
8.Valteri BotassAlfa Romeo24
9.Estebans OkonsAlpine20
10.Kevins MagnusensHaas15
11.Daniels RikjardoMcLaren11
12.Juki CunodaAlphaTauri10
13.Pjērs GaslīAlphaTauri6
14.Sebastians FetelsAstons Martin4
15.Fernando AlonsoAlpine2
16.Guanju ŽouAlfa Romeo1
17.Alekss AlbonsWilliams1
18.Lānss StrolsAston Martin1
VietaKonstruktorsPunkti
1.Ferrari124
2.Red Bull-RBPT113
3.Mercedes77
4.McLaren-Mercedes46
5.Alfa Romeo-Ferrari25
6.Alpine-Renault22
7.AlphaTauri-RBPT16
8.Haas-Ferrari15
9.Aston Martin-Mercedes5
10.Williams-Mercedes1

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-04-24 17:52, pirms 2 gadiem
40 apļus skatīties kā Hmiltons it kā mēģina cīnīties par 14. vietu, wow.
Leklērs vismaz kādu asumu izveidoja, bet kopumā Red Bull malači, prieks, ka kopvērtējumā pievilks.
, 2022-04-24 17:52, pirms 2 gadiem
Ļoti seksīgas sacīkstes Izsaku līdzjūtību "Ferrari" līdzjutējiem, bet RBR šoreiz pilnīgi objektīvi bija pārāki un dominēja visu nedēļas nogali. Sausais atlikums no šī GP, protams, ir intrigas atgriešanās. Tas šajā sezonā noteikti ir pats galvenais. Sekmes visām komandām! Un Lendonam visu cieņu!
, 2022-04-24 17:52, pirms 2 gadiem
Otra garlaicīgākā lietus gonka, kādu esmu redzējis. Garlaicīgāka bija tikai pērn, kad visiem ieskaitīja pus punktus un sacensību tā arī neaizvadīja.
Slēpts komentārs: VienTiesis
, 2022-04-24 17:57, pirms 2 gadiem
FIA, Liberty, daudzu TV, un noteikti holandiešu sapnis par ideālām sacensībām.
Par lielākie F1 fani īsti negrib redzēt, kā 12., 13. un 14. vieta 40 apļus brauc viens aiz otra. Tāds ir F1 virziens.
Vai nu arī drošība pirmā vietā, viss pārējais nav svarīgs!
Jau ceturtā gonka, un un nekas nemainās, pirms sezonas un pēc pirmā posma man joprojām ir 99% taisnība par to, ka F1 ir šrots. Es pat īsti nesaprotu, ko 2025.gadā VW tur darīs, ja nu vienīgi iesist pēdējo naglu F1 zārkā, jo VW jau pierādīja, ka var sačakarēt ralliju un krosu.
pievienoju papildus manus iepriekšējos komentārus.
-1 [+] [-]
archdevil , 2022-04-10 12:09, pirms 2 nedēļām
petravicus rakstīja: Zinu, ka vēl 20 posmi priekšā, tāpēc izteikt kaut kādas prognozes šobrīd varbūt arī nebūtu pareizi, tomēr, ja šādi turpināsies, tad Leklērs un Ferrari pārliecinoši paņems abus kausus (bš kaut kas līdzīgs Hamiltona/meršu dominancei iepriekšējos gados)... It īpaši, ja Red Bull turpinās piemeklēt šādas problēmas...

Ja par pašu sacīksti - RB šodien uz uzvaru varēja cerēt tikai ar lielu veiksmes palīdzību... komentētāji arī ātri aprāvās - sākumā teica, ka RB ir šajā posmā ātrākā mašīna sacīkšu režīmā, bet pēc dažiem apļiem, kuros Leklērs katru apli bija par pussekundi ātrāks (un kopumā dominēja visu sacīksti), ātri vien mainīja savas domas...

Katrā gadījumā, jāapsveic Leklērs - pārliecinošs sniegums un pelnīta uzvara.

P.S. Nezinu, vai man daudzi piekritīs, bet, manuprāt, šī bija garlaicīgākā sacīkste šajā sezonā (līdz šim). Bet nu Austrālijā tās sacīkstes nekad pārāk aizraujošas nav bijušas...
.
archdevil , 2022-03-20 19:07, pirms 3 nedēļām
Pirmajā posmā ar jauniem autiņiem ir tikai normāli, ka kāds noklājas. Ne velti pirmajos posmos tādas komandas kā Minardi izcēla visu sezonas punktu ražu.
Citādi rezultāts ir skaidrs - formulas ir tik krutas, ka pabraukt aizmugurē viens otram šobrīd ir faktiski neiespējami. Manā ieskatā visi ntie miljoni atkal ir vējā, jo ražotāji un konstruktori cīnās par ko - kuram būs krutāka aero pakete. Nekāds sakars ar tehnikas attīstību, jo motoru attīstība iesaldēta, viss tikai un vienīgi par to, kurš krutākas šķipeles uztaisīs, vai kā Mercedes, sānu pontonus.
Par RedBull - es domāju, ka paši nodedzināja formulas, jo pārāk daudz pārāk tuvu aizmugurē sēdēja, kā rezultātā formulas uzvārījās. Vislabāk bija redzams Hamiltonam, kad esot Sainsam aizmugurē ar DRS un nākošajā aplī atkrita, jo uzvārīja visu - riepas, motoru, kārbu, utt.
.
Mans komentārs pēc pirmās gonkas un pēc trešās gonkas man ir 99% taisnība, ka šobrīd tehnikai nav nozīmes, ir svarīgi krāsas svars, un šķipeles, kuru dēļ dažiem autiņos ir amerikāņu kalniņi. Motori visiem ir daudz man vienādi, arī pārējie tehnikas mezgli faktiski ir unificēti. Šobrīd F1 ir taisnā ceļā sportisko norietu, apmeklētāji šobrīd ir tikai tāpēc, ka pēc covid skatās visu, kas ir.
Gonkās nav normālas apdzīšanas, nebūt drošības mašīnu periodi, apdzīšanu vispār nebūtu.
, 2022-04-24 17:57, pirms 2 gadiem
Meksikas azsardzības ministra vakardienas vēlamā prognoze par 1-2 piepildījās, pie tam vēl konkurentu mājās.
Botas vēl varēja "nokost" Raselu.
, 2022-04-24 17:57, pirms 2 gadiem
Man kā Hamiltona atbalstītājam jāsaka, ka šodien bija patiešām kauns skatīties. Nožēlojams sniegums. Jau pērnās sezonas beigās teicu, ka Luisam būtu jāliek punkts, jo būs grūti atrast motivāciju.
Šonedēļ tas spilgti tika apliecināts. Kamēr citi piloti ir trasē un ar komandu strādā gaidāmās sacīkstes sakarā, Hamiltons dienu pirms kvalifikācijas ir Londonā, lai kārtotu futbola komandas Chelsea pirkšanas jautājumus.
Ja F1 ir apnicis un viss cits (filantropija, mode, mūzika u.c.) šķiet interesantāks, tad tā arī ir jāpasaka un jāmet miers sacīkstēm.
, 2022-04-24 17:57, pirms 2 gadiem
RB malači izdarīja visu jau startā, Sainz.......lai aiziet uz baznīcu svecīti nolikt, reāli puikam neiet, mclaren un Lando malači, sumaheru jaunāko ar steigu jāmaina, pirmais līkums un sānos Alonso kaut vietas bij daudz, ne apdzīt ne pozīciju noturēt, labi ka vēl formulu neaizsutija uz tolmetu-daudz netrūka
, 2022-04-24 17:58, pirms 2 gadiem
VienTiesis rakstīja: Ar nepacietību gaidu apvainojumus no inteliģences!

Ps. Diemzēl sacīkstei redzēju tikai beigas. Šobrīd daudz jautājumu par to, kas notika.
Buļļi sāk un uzvar. Sainsu izsit no trases jau startā, Leklērs otrajā daļā, dzenoties pakaļ sombrero, uzbrauc uz apmales, saslīd un knapi atgriežas trasē, pēcāk iebraucot boksos. Vegāns pēc nespējas uzlabot savu pozīciju apsver atgriešanos pie dzīvnieku izcelsmes produktiem. Kopsavilkums
, 2022-04-24 17:59, pirms 2 gadiem
diemžēl Šumim jaunākajam nav ilgtermiņa vietas f1
, 2022-04-24 17:59, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Meksikas azsardzības ministra vakardienas vēlamā prognoze par 1-2 piepildījās, pie tam vēl konkurentu mājās.
Botas vēl varēja "nokost" Raselu.
Sveicieni Latvijas F1 fanu Pirmajai lēdijai Domāju, ka grūti iztēloties labāku scenāriju, vai ne?
, 2022-04-24 18:00, pirms 2 gadiem
kols00 rakstīja: diemžēl Šumim jaunākajam nav ilgtermiņa vietas f1
Vispār jau formulu sacīkstēs ir divi Šūmji jaunākie
, 2022-04-24 18:01, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vispār jau formulu sacīkstēs ir divi Šūmji jaunākie
f1
, 2022-04-24 18:03, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Man kā Hamiltona atbalstītājam jāsaka, ka šodien bija patiešām kauns skatīties. Nožēlojams sniegums. Jau pērnās sezonas beigās teicu, ka Luisam būtu jāliek punkts, jo būs grūti atrast motivāciju.
Šonedēļ tas spilgti tika apliecināts. Kamēr citi piloti ir trasē un ar komandu strādā gaidāmās sacīkstes sakarā, Hamiltons dienu pirms kvalifikācijas ir Londonā, lai kārtotu futbola komandas Chelsea pirkšanas jautājumus.
Ja F1 ir apnicis un viss cits (filantropija, mode, mūzika u.c.) šķiet interesantāks, tad tā arī ir jāpasaka un jāmet miers sacīkstēm.
Pie visa ir vainīgs tas, ka Hamiltons kļuva par vegānu - kopš tā brīža visa pasaule sagriezās kājām gaisā. Būtu Lauda dzīvs, viņš būtu atštaukājis un izsitis visas tās glupības Luisam no galvas, un viss būtu kārtībā. Rasels, kuram ar motivāciju nav problēmas, šodien parādīja, ka tomēr var kaut izspiest no merša.
, 2022-04-24 18:04, pirms 2 gadiem
kols00 rakstīja: 40 apļus skatīties kā Hmiltons it kā mēģina cīnīties par 14. vietu, wow.
Gan jau rotaslietas par maz bija virsū
, 2022-04-24 18:04, pirms 2 gadiem
kols00 rakstīja: f1
To, vai Šūmaheriem jaunākajiem neatradīsies vieta F1, mēs uzzināsim salīdzinoši tuvā nākotnē
, 2022-04-24 18:08, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Pie visa ir vainīgs tas, ka Hamiltons kļuva par vegānu - kopš tā brīža visa pasaule sagriezās kājām gaisā. Būtu Lauda dzīvs, viņš būtu atštaukājis un izsitis visas tās glupības Luisam no galvas, un viss būtu kārtībā. Rasels, kuram ar motivāciju nav problēmas, šodien parādīja, ka tomēr var kaut izspiest no merša.
Āmen! Tā tam būs būt!
, 2022-04-24 18:09, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Man kā Hamiltona atbalstītājam jāsaka, ka šodien bija patiešām kauns skatīties. Nožēlojams sniegums. Jau pērnās sezonas beigās teicu, ka Luisam būtu jāliek punkts, jo būs grūti atrast motivāciju.
Šonedēļ tas spilgti tika apliecināts. Kamēr citi piloti ir trasē un ar komandu strādā gaidāmās sacīkstes sakarā, Hamiltons dienu pirms kvalifikācijas ir Londonā, lai kārtotu futbola komandas Chelsea pirkšanas jautājumus.
Ja F1 ir apnicis un viss cits (filantropija, mode, mūzika u.c.) šķiet interesantāks, tad tā arī ir jāpasaka un jāmet miers sacīkstēm.
Ir taču skaidrs, kādas ir Hamja ambīcijas - dzīvot savu daudzu interešu dzīvi, tad ielekt ātrā formulā un principiāli kļūt par statistikas bagātāko pilotu. Tā ka nekāds F1 viņam nav apnicis, viņam vienkārši nepatīk grauzt zemi, lai par kaut ko cīnītos.
, 2022-04-24 18:18, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Sveicieni Latvijas F1 fanu Pirmajai lēdijai Domāju, ka grūti iztēloties labāku scenāriju, vai ne?
Nu, nu, tādus augstus godus es nepiesavinos
Rezultāts izcils, protams, taču sezona tomēr ir gara. No pārlieku sapriecāšanās mani izārstēja pag.sezonas Makša 32 punktu pārsvara zaudējums. Tā ka ceru, ka buļļiem arī nesakāps galvā.
Kas mani iepriecina, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu - Peresa stabilitāte un prasmes.
, 2022-04-24 18:19, pirms 2 gadiem
Ko, lai te saka, kopumā garlaicīga sacīkste.

RBR - pārliecinoši ātrākā mašīna, Perez gudri bremzēja un sedza maksimu, visu apli ladēja bateriju un pēdējā sektorā un taisnē nedeva cerības Lekleram.

Ferrari - ar steigu jāatvinē ~10zs pretējā gadījumā var aizmirst par titulu, Leklērs jau tā brauc uz 110%, Sainza žēl, ja neiet tad neiet, līdzīgi, tikai apgriezti kkā Kvjatam, kad abi brauca TR .
Ferrari - kauns par stratēģiju, pitstopos atstāt salīdzinot ar konkurentiem stabili 1,5-2 sek ir jāprot.
Leklers protams, kļūdījās, bet palielam ferrari dumju lēmumu sekas un "super veikli" pitstopi. Ok, bija cerība divreiz būt priekšā Perezam, jā diez vai noturētos, jo taisnē RBR kā stāvošus dzina, taču nereiz neuztaisīja teicamu pitstopu.

McLaren - priecē progress un žēl, ka Rikijs kļūdījās (taču komanda šim likta atstrādāt šodien testējoties .)

Mersedes - turpina eksperimentus ar divu tipu regulējumiem, progress tāds, ka mašīna regulējas gandrīz līdz zemei. Rusells, fantastiska sacīkste cīnījās kā lauva, taču trūkst zirgu, totāli vājākais dzinējs un bača uz līnijias. Hamis, pats vainīgs , ka nepiekrita braukt pitos 1-2apļus ātrāk, būtu ticis laukā no tā bariņa. Skumji skatīties, kā mašīna pievelkas, bet ielecot blakus aero paka kā pret sienu atdūrās.

Alfa - ko, lai saka malači un prieks par Botasu, laba gonka.

Cunodam, laba sacīkste.

Par cīņas sparu Astoniem tiešam liels + malači, abi braucēji, taču tāpat kā meršiem...bēdu ieleja ar jaudu.

Alpine - Alonso žēl, paldies Mikam un tam, ka šosezon jācenšās taupīt svars, kā papīrs tie borti bet ok ok, sitiens bij.

Bet par PITIEM Alpine, nu labi ka tā vel beidzās, varēja tur pat ar Hami palikt.

Williams, mjā Albons malacis tāpat.

Sacīkšu organizētāji, man protams prieks par gonku bez DRS (ja tā vispār nebūtu), redzams bija cik efektīgi (vai labojami) jaunie noteikumi, taču wtf trase entos apļus sausa DRS neaktivizē, totāls murgs.
, 2022-04-24 18:26, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Nu, nu, tādus augstus godus es nepiesavinos
Rezultāts izcils, protams, taču sezona tomēr ir gara. No pārlieku sapriecāšanās mani izārstēja pag.sezonas Makša 32 punktu pārsvara zaudējums. Tā ka ceru, ka buļļiem arī nesakāps galvā.
Kas mani iepriecina, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu - Peresa stabilitāte un prasmes.
Peress tiešām ir lielas malacis uz vismaz divu zemeslodi turošu vaļu vērts materiāls. Ar šādu aizsardzības ministru jebkurš gringo droši varētu doties izlūkos
Galvenais, lai sezonas gaitā tas punktu deficīts daudz maz izlīdzinātos, tad jau varētu arī cerēt uz tik pat aizraujošu galotni kā pērn.
Šīs sezonas sarežģītajos apstākļos maz ticams, ka kādam kaut kas kāps galvā. Domāju, ka katrs ņems to, ko var pacelt un panest un grauzīs asfaltu līdz pat pēdējās sacīkstes pēdējiem metriem.
, 2022-04-24 18:28, pirms 2 gadiem
Sinoptiķi nevar solīt kāds būs laiks, viņi tikai var prognozēt!!!
, 2022-04-24 18:29, pirms 2 gadiem
Tie, kas te tā runā par Hamiltonu, laikam sacīksti vispār neskatījās.

Pitos Okonam unsafe release bija (dabūja 5 sekunžu sodu) - tā rezultātā Hamiltons ne tikai Okonam zaudēja, bet arī Albonam un Gaslī, jo Merši sliktāk silda riepas, kamēr tiem jau bija siltas, jo viņi apli ātrāk iebrauca. Vēl tas, ka Hamiltonam 3 sekunžu pitstopa vietā bija gandrīz 5 sekunžu pitstops, nozīmē ļoti daudz šajā situācijā.

Terminu DRS train arī laikam nezina. Problēma bija Gaslī nevarība tikt garām Albonam pat ar visu DRS un it kā jaudīgāku dzinēju (RBPT ir jaudīgāki par Mercedes šogad).

Raselam ļoti nospīdēja startā, tādēļ arī tik augstu finišēja. Protams, ir jāspēj izmantot dotās iespējas, taču Hamiltonam tādu praktiski nebija. Vakar sprintā Rasels tomēr neko īpašu neparādīja, salīdzinot ar Hamiltonu.

Runāt kaut ko par motivācijas neesamību ir ļoti muļķīgi brīdī, kad ir problēmas ar mašīnu.
, 2022-04-24 18:30, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Ferrari - ar steigu jāatvinē ~10zs pretējā gadījumā var aizmirst par titulu, Leklērs jau tā brauc uz 110%, Sainza žēl, ja neiet tad neiet, līdzīgi, tikai apgriezti kkā Kvjatam, kad abi brauca TR .
Ferrari - kauns par stratēģiju, pitstopos atstāt salīdzinot ar konkurentiem stabili 1,5-2 sek ir jāprot.
Leklers protams, kļūdījās, bet palielam ferrari dumju lēmumu sekas un "super veikli" pitstopi. Ok, bija cerība divreiz būt priekšā Perezam, jā diez vai noturētos, jo taisnē RBR kā stāvošus dzina, taču nereiz neuztaisīja teicamu pitstopu.
"Ferrari" darbs boksos ir ne vairāk, ne mazāk kā kauns un negods, tā nu tas ir. Šajā ziņā RBR cepuri nost. Lai "Ferrari" turpināt kā iepriekš, ir jāraujas visās frontē, tai skaitā pitstopos, kur RBR viņus apspēlē kā mazo bērnus.
, 2022-04-24 18:34, pirms 2 gadiem
esprets rakstīja: Runāt kaut ko par motivācijas neesamību ir ļoti muļķīgi brīdī, kad ir problēmas ar mašīnu.
Raudāt jau arī nevajag. Visi skatījās sacīkstes un visi redzēja, ko kurš spēj un ko kurš nespēj. Bet "Meršu" vadāmība, protams, bija zem katras kritikas, tas tiesa. Ar tādu sūdu pat Anglijas karalieni uz divriteņa būtu grūti apdzīt.
, 2022-04-24 18:44, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Peress tiešām ir lielas malacis uz vismaz divu zemeslodi turošu vaļu vērts materiāls. Ar šādu aizsardzības ministru jebkurš gringo droši varētu doties izlūkos
Galvenais, lai sezonas gaitā tas punktu deficīts daudz maz izlīdzinātos, tad jau varētu arī cerēt uz tik pat aizraujošu galotni kā pērn.
Šīs sezonas sarežģītajos apstākļos maz ticams, ka kādam kaut kas kāps galvā. Domāju, ka katrs ņems to, ko var pacelt un panest un grauzīs asfaltu līdz pat pēdējās sacīkstes pēdējiem metriem.
Protams, Peress pelna jauno līgumu, jo uz viņa vietu potenciāli rindā stāv. Atskatoties atpakaļ, ļoti labs otrais pilots ne tikai uzlabo komandas pozīciju, bet arī ņem konkurentiem punktus nost, kas ir superbūtiski, lai sezonas beigas tomēr nebūtu kā uz naža asmens, jo abiem Red Bull pilotiem ir daudz soda punktu.
Kā jau esmu teikusi - buļļi pašlaik ir iedzinējos un var tikai iegūt, kamēr spiediens ir uz Ferrari, kuriem savukārt ir daudz vairāk, ko zaudēt. Skatīsimies.
, 2022-04-24 18:50, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: "Ferrari" darbs boksos ir ne vairāk, ne mazāk kā kauns un negods, tā nu tas ir. Šajā ziņā RBR cepuri nost. Lai "Ferrari" turpināt kā iepriekš, ir jāraujas visās frontē, tai skaitā pitstopos, kur RBR viņus apspēlē kā mazo bērnus.
Tas viņus iegāž, jo viņi varēja tikt garām Perezam, Leklērs pirms pitiem paveica labu darbu, visas reiz komanda nolēja. Jā, bez šaubām, Perez droši viņu apdzītu, taču Leklēram būtu morāli vieglāk.

Tāpat, zinot, ka viņiem nav ātruma, iesauc uz softiem, noluņo pitos, Noris tiek palaists...priekšā. Šajā situācijā vajadzēja braukt līdz galam, jo matemātiski bija skaidrs, ka RBR arī iebrauks pitos. Priekš cīņas par titulu jau nākošajā posmā jāspēj pitus veikt2-2,2 sekundēs, jāstrādā pie atjaunojumiem, jo ar šādu situāciju par titulu viņi necīnīsies.
un Sainzam jāpārbaudās vai nav noburts vai uz banzīcu jāaiziet .
, 2022-04-24 18:52, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Protams, Peress pelna jauno līgumu, jo uz viņa vietu potenciāli rindā stāv. Atskatoties atpakaļ, ļoti labs otrais pilots ne tikai uzlabo komandas pozīciju, bet arī ņem konkurentiem punktus nost, kas ir superbūtiski, lai sezonas beigas tomēr nebūtu kā uz naža asmens, jo abiem Red Bull pilotiem ir daudz soda punktu.
Kā jau esmu teikusi - buļļi pašlaik ir iedzinējos un var tikai iegūt, kamēr spiediens ir uz Ferrari, kuriem savukārt ir daudz vairāk, ko zaudēt. Skatīsimies.
Interesants novērojums - iedzinējos ar ātrāko mašīnu hehe. Viņi pagaidām labo savas kļūdas, kuras pieļāva iepriekš, ja kļūdīsies tālāk mazāk, Ferrari nav cerību.
, 2022-04-24 18:55, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Ko, lai te saka, kopumā garlaicīga sacīkste.

RBR - pārliecinoši ātrākā mašīna, Perez gudri bremzēja un sedza maksimu, visu apli ladēja bateriju un pēdējā sektorā un taisnē nedeva cerības Lekleram.

Ferrari - ar steigu jāatvinē ~10zs pretējā gadījumā var aizmirst par titulu, Leklērs jau tā brauc uz 110%, Sainza žēl, ja neiet tad neiet, līdzīgi, tikai apgriezti kkā Kvjatam, kad abi brauca TR .
Ferrari - kauns par stratēģiju, pitstopos atstāt salīdzinot ar konkurentiem stabili 1,5-2 sek ir jāprot.
Leklers protams, kļūdījās, bet palielam ferrari dumju lēmumu sekas un "super veikli" pitstopi. Ok, bija cerība divreiz būt priekšā Perezam, jā diez vai noturētos, jo taisnē RBR kā stāvošus dzina, taču nereiz neuztaisīja teicamu pitstopu.

McLaren - priecē progress un žēl, ka Rikijs kļūdījās (taču komanda šim likta atstrādāt šodien testējoties .)

Mersedes - turpina eksperimentus ar divu tipu regulējumiem, progress tāds, ka mašīna regulējas gandrīz līdz zemei. Rusells, fantastiska sacīkste cīnījās kā lauva, taču trūkst zirgu, totāli vājākais dzinējs un bača uz līnijias. Hamis, pats vainīgs , ka nepiekrita braukt pitos 1-2apļus ātrāk, būtu ticis laukā no tā bariņa. Skumji skatīties, kā mašīna pievelkas, bet ielecot blakus aero paka kā pret sienu atdūrās.

Alfa - ko, lai saka malači un prieks par Botasu, laba gonka.

Cunodam, laba sacīkste.

Par cīņas sparu Astoniem tiešam liels + malači, abi braucēji, taču tāpat kā meršiem...bēdu ieleja ar jaudu.

Alpine - Alonso žēl, paldies Mikam un tam, ka šosezon jācenšās taupīt svars, kā papīrs tie borti bet ok ok, sitiens bij.

Bet par PITIEM Alpine, nu labi ka tā vel beidzās, varēja tur pat ar Hami palikt.

Williams, mjā Albons malacis tāpat.

Sacīkšu organizētāji, man protams prieks par gonku bez DRS (ja tā vispār nebūtu), redzams bija cik efektīgi (vai labojami) jaunie noteikumi, taču wtf trase entos apļus sausa DRS neaktivizē, totāls murgs.
Lai ko arī saka visi eksperti, bet RB bij ātrākā formula pagājušo gadu un ir arī šogad (ar visu lieko svaru, kā viņi to deklarē). Es domāju, ka RB arī bez DRS visus apdzītu. Grūti saprast, kur viņiem taisnēs tāds jaudas pārsvars!
Ferrari stratēģija / pitstopi - bez komentāriem. Izskatās, ka pieredzes trūkums priekš tādiem momentiem, kad cīnās par titulu.
Mercedess - gan mazliet žēl, gan arī kauns par šo mašīnu. Nevienā elementā nav ar ko palepoties. Piekrītu komentāram, ka Rasels neko īpašu neparādīja. Tik vien kā nospīdēja startā un nevajadzēja nevienu apdzīt. Hamiltonam ar šādu formulu - bez variantiem. Šī formula ar atvērtu DRS nav diez ko ātrāka, kā ar citu kurai DRS nav ieslēgts!
McLaren cepuri nost, pēc pirmās gonkas saņēmušies un izskatās, ka ir trešā ātrākā formula.
Pārējās komandas ar nekur tālu neatpaliek. Vienīgais,kas no visa atlikušā bara izceļas ir Šūmahers jaunākais. Salīdzinot ar Magnusenu, kurš ieleca formulā pirms čempja sākuma un neliek vilties komandai, Šūmis stabils 20.vietas braucējs.
, 2022-04-24 19:06, pirms 2 gadiem
role rakstīja: Lai ko arī saka visi eksperti, bet RB bij ātrākā formula pagājušo gadu un ir arī šogad (ar visu lieko svaru, kā viņi to deklarē). Es domāju, ka RB arī bez DRS visus apdzītu. Grūti saprast, kur viņiem taisnēs tāds jaudas pārsvars!
Ferrari stratēģija / pitstopi - bez komentāriem. Izskatās, ka pieredzes trūkums priekš tādiem momentiem, kad cīnās par titulu.
Mercedess - gan mazliet žēl, gan arī kauns par šo mašīnu. Nevienā elementā nav ar ko palepoties. Piekrītu komentāram, ka Rasels neko īpašu neparādīja. Tik vien kā nospīdēja startā un nevajadzēja nevienu apdzīt. Hamiltonam ar šādu formulu - bez variantiem. Šī formula ar atvērtu DRS nav diez ko ātrāka, kā ar citu kurai DRS nav ieslēgts!
McLaren cepuri nost, pēc pirmās gonkas saņēmušies un izskatās, ka ir trešā ātrākā formula.
Pārējās komandas ar nekur tālu neatpaliek. Vienīgais,kas no visa atlikušā bara izceļas ir Šūmahers jaunākais. Salīdzinot ar Magnusenu, kurš ieleca formulā pirms čempja sākuma un neliek vilties komandai, Šūmis stabils 20.vietas braucējs.
Reālie eksperti, kuri no tehnikas, arī F1 kko saprot, nesaka, ka Meršiem bija ātrākā mašīna, RBR jau vēl sezonu atpakaļ, 2020 otrajā pusē bijā ātrākie, starpsezona merši neizmantoja uzlabojumu punktus, kā rezultātā 2021 bija ātrāka atkal RBR, stipri ātrāka, tikai pēc Botasa, Hamja lūgšanām uz Silverstonu sagatavoja uzlabojumus, ar ko izdevās pietuvoties ne apsteigt ātrumā, tālāk startēģija, meistarība, un noslēdzošā fāze risks ar motoru (kurš nebija jauns, bet sezonas sākumā ražots, taču noregulēts 3/4 sacīkstēm neviss 6-7 + jauna degviela no petronas, ļāva mazliet būt priekšā. Tālāk Hamja meistarība. Pirms tam šo triku notestestēja uz Botasa.

Problēma, tā ka vēja pretestība liela un pat pietuvojoties (kabatā/aizvējā) ielecot blakus mašīnai zūd ātrums.

Par Miku jau teicu, tas pats, kas ar Mazepinu, nav viņš F1 produkts, jā visu dzīvi viņam dod labākos tehnikus, inženierus, jā, ja Ferrari uzbūvēs kā Tētim 1,5s un uzaugšu 2.5sek ātrāku mašīnu, tad viņu bīdīs reklāmas dēļ uz F1 virsotni, citādi pat nav Strola līmenī.
, 2022-04-24 19:11, pirms 2 gadiem
Red Bull un Ferrari izmanto atšķirīgu pieeju regulējumiem šogad - RB vairāk spiež uz zemāku piespiedējspēku (low downforce), Ferrari high downforce. Rezultātā RB ātrāki taisnēs, Ferrari līkumos. Atšķirības ir starp trasēm, kurā nu kāds regulējums dod labākus rezultātus.
, 2022-04-24 19:18, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Interesants novērojums - iedzinējos ar ātrāko mašīnu hehe. Viņi pagaidām labo savas kļūdas, kuras pieļāva iepriekš, ja kļūdīsies tālāk mazāk, Ferrari nav cerību.
Jā, tā arī bija domāts - iedzinējos kopvērtējumā. Un par pirmo/otro vietu dod nemainīgu punktu skaitu, vienalga, vai otrais zaudē sekundi vai minūti.
Es gan domāju, ka kādā brīdī cīņās iesaistīsies arī merši, un tad punkti atsevišķos posmos vēl vairāk sadalīsies starp visiem.
, 2022-04-24 20:07, pirms 2 gadiem
Russell spēj jedzigi pabraukt izcīna labus punktus bet Lewis ir bezspēcīgs
, 2022-04-24 20:55, pirms 2 gadiem
optimuss rakstīja: Red Bull un Ferrari izmanto atšķirīgu pieeju regulējumiem šogad - RB vairāk spiež uz zemāku piespiedējspēku (low downforce), Ferrari high downforce. Rezultātā RB ātrāki taisnēs, Ferrari līkumos. Atšķirības ir starp trasēm, kurā nu kāds regulējums dod labākus rezultātus.
Ja vien, tas tā būtu . Nu, bet tā nav. Pieeja viņiem atšķirās, taču līkumos RBR ir gana ātri un taisnēs mega ātri un nejau dēļ regulējumiem.

1. RBR nav problēmu ar peldēšanu (to praktiski nav)
2. Dzinēja + baterijas daļa ir jaudīgāka par Ferrari, ja taisnes beigās joprojām ferrari jauda nekāpj, tad RBR tā tikai pieaug un tas nav dēļ regulējumiem.
Tas kopā veido pārsvaru, ja vērojam Leklēra darbu pie stūres, tad katrā taisnē, katrā līkumā tāpat kā Sainzs izliek maksimumu, redzams, ka rezerves nav. Turpretīm RBR redzams, ka rezerve ir, ko teicami nodemonstrēja sprints un sacīkste. Ok, sprintā Ferrari vēl izbeidzās riepas, dēļ kā Leklērs pastiprināti slīdēja.
RBR ir vnk ātrāki.
, 2022-04-25 00:44, pirms 2 gadiem
RTL šogad rādīs 4 gonkas. Viena no tām bija Imola. Haiko Vasers (tiešā tulkojumā Ūdens), gonkas beigās teica, ka nav iemesla sūdzēties par sacensībām, jo bija interesanti dueļi. Bet pats labākais bija tas, ka abi ap 40 apli runāja par to, ka viens komentēs tādu UEFA ČL spēli, otrs savukārt komentēs GT3 gonkas, un tad kaut kādā aplī bija Leklerks, un Dana teica, ka viņš pakomentēs arī šo gonku.
Liberty un FIA bija šokā par to, ka RTL atteicās pirk licenci par F1 transācijām, jo RTL bija Eiropā vienīgais brīvi bez maksas pieejamais TV kanāls, kurš F1 bija 30 gadus. Šobrīd es pilnībā piekrītu RTL lēmumam, jo viņi noteikti par 200% izlasīja noteikumus par 2021.formulu, kuras ieviešanu pārcēla uz 2022.gadu. 100% pieeja UEFA ČL bija par 50% lētāk nekā F1. Vācijā futbols ir daudz lielākā cieņā nekā F1, par to nav šaubu, bet Liberty un FIA šokēja fakts, ka Hokenhaima un Nirburgringa, un arī Anglija ar Silverston priekšā atteicās maksāt jebkādu maksu par F1 posma rīkošanu. Ar tekstu - gribiet F1, piemaksājiet mums par to, lai mēs rīkotu gonku (aka Monaco).
.
Šobrīd F1 trases kā Katara, Bahreina, Imola, Barselona, un to sarakstu var turpināt, bet neskaitam Monaco, jo tā ir parāde, F1 biznesam nav nekāda sakara ar sportu, ne velti braucēji saka, ka šī brīža trases ir money trases nevis sacensības.
Imolā sprints? Pat mitrā gonka parādijā, ka apdzīšanas ir nereālas. Senna ir ir gandrīz visu braucēju elks, bet Tamborello un Villinēva līkums ir jāatjauno 1994.gada versijā, un 180 pagriezienam Tosa ir jāpagarina drošības zona, jo tur var avarēt ar 350kmh.
Drošība kopš 1994.gadu un 2022.gadu ir uzlabojusies par 3500-4000%. F1 fabi grib gladiatoru cīņas nevis kafijas pauzes un desiņu cepšanu.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.