Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rikjardo uzņemas atbildību par sadursmi ar Sainsu

Rikjardo uzņemas atbildību par sadursmi ar Sainsu
Rikjardo un Sainsa sadursme Imolas trasē. Foto: Motorsport.com

Emīlijas-Romanjas F1 posmā pēc starta sadūrās Daniels Rikjardo un Karloss Sainss. Sākotnēji Rikjardo domājis, kā kāds viņam uztriecās un tādēļ mašīna saslīdēja, bet vēlāk sapratis, ka vainīgs bijis pats, to arī atzīst un gatavojas atvainoties Sainsam par sadursmes izraisīšanu.

"Sākumā es domāju, ka mani kāds uzgrūda Karlosa mašīnai, bet patiesībā tas biju es, un tikai pēc tam man nedaudz palīdzēja," atzīst Rikjardo. "Tiklīdz uzbraucu uz apmales, sāku slīdēt, slīdēju un slīdēju, bet tad vienā brīdī Karlosam bija jāgriež pa kreisi, un mēs sadūrāmies, jo es aizķēru viņa mašīnas aizmugurējo daļu. Tiklīdz tas notika, viņš saslīdēja, un es nodomāju, ka nav labi. Sabojāju sacīkstes gan sev, gan viņam. Man noteikti jāuzņemas par to atbildība."

Negadījums notika, kad abi cīnījās par piekto vietu. Pirmajā un otrajā līkumā, trasei esot slapjai, "McLaren" pilots Rikjardo iebrauca iekšmalā, bet aizķēra Sainsa "Ferrari" formulu, līdz ar to abi nokļuva grants joslā. Sainss jau otrās sacīkstes pēc kārtas izstājās pēc ieslīdēšanas grantī. Rikjardo spēja turpināt sacīkstes pēc iebraukšanas boksos, bet punktus neguva.

"Es tagad skatīšos onboard kameru ierakstus, lai saprastu, vai varēju darīt kaut ko savādāk, vai vienkārši bija pārāk slidens, lai kaut ko mainītu," saka Rikjardo. "Jūs teiksiet, ka man vajadzēja būt piesardzīgākam, braukt nedaudz lēnāk, taču tiklīdz es tā sāktu darīt, kāds cits manā vietā būtu iekšmalā un mēģinātu šādi pārspēt mani. Esot piesardzīgāks, reizēm tu sevi vari pakļaut vēl lielākām briesmām, jo nokļūsti starp vairākām citām mašīnām vai tamlīdzīgā situācijā. Es noteikti aiziešu pie Karlosa un atvainošos. Atvainošanās neko nemainīs, bet tas ir vienīgais, ko šobrīd varu darīt."

Sainss atzīst, ka pašlaik piedzīvo grūtu periodu. Sezonas sākumā viņš divos posmos bija lēnāks par komandas biedru Šarlu Leklēru, bet Austrālijā un tagad Itālijā piedzīvojis izstāšanos.

"Kaut kāda iemesla dēļ Daniels uzbrauca apmalei, es atstāju viņam daudz vietas, bet, šķiet, viņam izslīdēja mašīnas priekša, un viņš uztriecās man," saprotoši saka Sainss. "Neveiksmīga situācija, kurā atkal paliku grants joslā. Smags moments, jo gribēju komanda fanu priekšā parādīt labu sniegumu. Priekšā bija vēl 63 apļi, tāpēc izstāties pēc tam, ka kāds tevi ir izstūmis no trases jau otrajā līkumā, ir slikts variants. Bet sportistu dzīvē ir šādi sarežģīti periodi, un šobrīd man jāiet caur tādu. Ja vien turpināšu smagi strādāt, esmu drošs, ka labie brīži atkal pienāks."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2022-04-24 22:23, pirms 2 gadiem
Ozijs ir viens no retajiem pilotiem, kuru ciena visi, jo ar vēsu prātu pieiet situācijām, prot atzīt vainu, vienmēr smaida, līdz ar to, citi pret viņu arī ar smaidu.
Vienīgo reizi, kad dzirdēju sūdzības, bija Monaco GP, kad Hamiltons pēc tuneļa nokoda līkumu un līkumoja pirms baseina, tad gan čalis neizturēja.
, 2022-04-25 10:15, pirms 2 gadiem
Protams, ka bija vainīgs, un visu cieņu, ka atzīst kļūdu. Protams, arī laikapstākļi sacīkšu sākumā īsti nepalīdzēja noorientēties. Kā ir, tā ir.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.