Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 izlase uzvar Luksemburgu un turnīrā Beļģijā izcīna otro vietu

Agris Suveizda

Latvijas U17 izlase uzvar Luksemburgu un turnīrā Beļģijā izcīna otro vietu
Latvijas U17 handbola izlase. Foto: Latvijas Handbola federācija.

LETA. Latvijas U17 vīriešu handbola izlase piektdien Beļģijā noslēdzošajā Četru nāciju turnīra spēlē guva uzvaru un sacensības noslēdza otrajā pozīcijā.

Latvijas handbolisti noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 31:22 (18:10) pārspēja vienaudžus no Luksemburgas. Endijs Šnepsts ar astoņiem precīziem metieniem bija rezultatīvākais Latvijas izlases rindās, septiņus vārtus pievienoja Elgars Kušners, bet Arza Brunis Butans izcēlās ar sešiem vārtiem.

Latvijas U17 izlases treneris Ivars Lācis: "Šodien spēli iesākām tāpat kā visas iepriekšējas – ar kaujas sastāvu, bet spēles plāns bija dot iespēju spēlēt visiem atbraukušajiem spēlētājiem un pierādīt sevi, ko arī veiksmīgi realizējām, sākot no spēles 15 minūtes. Kādam sanāca, kādam ne līdz galam, bet tas nekas, vienkārši jāturpina trenēties. Pati spēle īpašas problēmas nesagādāja, jo Luksemburgas komanda bija vājākā komanda turnīrā.

Par turnīru uzskatu, ka tas ir normāla līmeņa turnīrs, kas parādīja mūsu vājās un stiprās puses. Kā jau pirms turnīra prognozēju, mums ir divas vājākas pozīcijas – līnijas spēlētāji un vārtsargi. Vēlos paslavēt Endiju Šnepstu, kurš bija izteikts komandas līderis gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Protams, pietrūka arī laika sagatavoties taktiskām lietām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pozitīvi priecēja spēlētāju fiziskā sagatavotība, jo mēs spēlējām ātru handbolu un visi spēja izturēt tempu. Prieks arī par komandas labo garu un noskaņojumu katrai spēlei. Jāatzīst, ka kopumā ar komandas sniegumu turnīrā neesmu līdz galam apmierināts, jo uzskatu, ka mēs varam un mums vajag spēlēt labāk.”

Jau ziņots, ka pirmajā mačā latvieši ar 37:27 (18:17) pārspēja mājiniekus beļģus, bet otrajā spēlē ar 26:32 (11:12) piekāpās Nīderlandei. Četru nāciju turnīrā, kas no 21. līdz 23.decembrim norisinājās Beļģijas pilsētā Lokerenā, sacentās četras U-17 valstsvienības - Latvija, Beļģija, Nīderlande un Luksemburga.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/u17-izlase...
LETA