Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Otrajā treniņā sausā Imolas trasē ātrākais "Mercedes" pilots Rasels

Otrajā treniņā sausā Imolas trasē ātrākais "Mercedes" pilots Rasels
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Šodien sausā Imolas trasē aizvadīti Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" otrie treniņbraucieni, un tajos ātrāko rezultātu sasniedza "Mercedes" pilots Džordžs Rasels. Šovakar plkst. 17:30 pēc Latvijas laika startēs sprinta sacīkstes, kurās iespējams lietus.

Atšķirībā no vakardienas sesijām, kas notika slapjā trasē, otrais treniņš tika aizvadīts krietni labākos apstākļos un līdz ar to arī starpgadījumu tikpat kā nebija, ja neskaita dažas nelielas kļūdas no pilotu puses.

Neskatoties uz to, ka "Mercedes" pilotiem vakar neizdevās iekļūt trešajā kvalifikācijas kārtā, šajā treniņā tie parādīja labu veikumu, Raselam uzstādot labāko rezultātu 1:19.457, bet Hamiltonam ieņemot ceturto vietu.

Otrais ātrākais, zaudējot 0.081 sekundi Raselam, bija Serhio Peress no "Red Bull", kurš gan, atšķirībā no "Mercedes" pilotiem un trešā rezultāta īpašnieka Šarla Leklēra, izmantoja vidēji cietā sastāva riepas. Vairums savus labāko rezultātus sasniedza ar mīkstajām riepām. Piektais ātrākais bija Fernando Alonso, bet viņam sekoja Karloss Sainss un kvalifikācijas uzvarētājs Makss Verstapens. Alonso brauca ar mīkstajām riepām, bet Sainss un Verstapens - ar vidējo sastāvu.

Tehniskas problēmas bija abām "McLaren" formulām, kā rezultātā Daniels Rikjardo tā arī palika bez rezultāta. Tāpat arī Valteri Botasa "Alfa Romeo" nevarēja doties trasē tehnisku iemeslu dēļ. Lēns bija arī Noriss, kurš šovakar startēs trešais.

Vakarpusē gaidāmajās 21 apli garajās sprinta sacīkstēs tiks noteikts starta izkārtojums svētdien plānotajām "Grand Prix" sacensībām, kā arī tiks izcīnīti papildus punkti čempionāta kopvērtējumā. Sākums plkst. 17:30.

Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" otrais treniņš:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.


, 2022-04-23 15:07, pirms 2 gadiem
Vispār jau 17:30 sāksies sprints
, 2022-04-23 15:55, pirms 2 gadiem
Sprinta sacīkstes būs interesantas. Iespējams, "Merši" ir kaut ko saķīmiķojuši, vismaz uz šo posmu. Bet tad jau redzēs.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.