Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Mahrezam hat-trick, ''City'' pirmais FA kausa fināls kopš 2019. gada

Mahrezam hat-trick, ''City'' pirmais FA kausa fināls kopš 2019. gada
Rijads Mahrezs. Foto: Reuters/Scanpix

Kā pirmā Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālā iekļuvusi Mančestras ''City'', kas Vemblija stadionā Londonā ar 3:0 sakāva Čempionāta klubu Šefīldas ''United''. Visus vārtus uzvarētāju labā guva alžīrietis Rijads Mahrezs.

• Uzvaru mančestriešiem ar trīs precīziem sitieniem nokārtoja Rijads Mahrezs. Alžīrietis pirmā puslaika beigās realizēja pendeli, bet piecu minūšu laikā otrajā puslaikā divreiz izcēlās no spēles.

• Mahreza hat-trick kļuva par pirmo trīs vārtu individuālo benefici FA kausa pusfinālos kopš 1958. gada.

• Pirmo maču kopš marta izskaņas un apendicīta operācijas aizvadīja Fils Foudens, kurš 68. minūtē nomainīja Ērlingu Holannu.

• Norvēģijas futbola superzvaigzne pārtauca septiņu maču sēriju ar gūtajiem vārtiem. Holanns šajā posmā iesita 17 golus. Iepriekšējo sauso maču norvēģu uzbrucējs aizvadīja 4. martā Premjerlīgas ietvaros pret Ņūkāslu.

• Pepa Gvardiolas vadītie ''City'' futbolisti iekļuva pirmajā FA kausa finālā kopš 2019. gada. Toreiz pilsētnieki ar 6:0 cīņā par titulu sagrāva ''Watford''.

• Pašreizējā Futbola asociācijas kausa turētāja ''Liverpool'' ceturtajā kārtā ar 1:2 zaudēja ''Brighton''.

• Rīt turpat Londonā otrā pusfinālā Braitona spēkosies pret Mančestras ''United''. Cīņas sākums pulksten 18.30 pēc Latvijas laika. Translācija ''Viaplay'' platformā.

• 2023. gada FA kausa finālspēle Vemblija stadionā tiks aizvadīta 3. jūnijā.

FA kausa pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Man. City – Sheffield3:0 (1:0)Mahrezs 43' (11m) 61' 66'
Brighton – Man. Unitedsvētdien

, 2023-04-22 21:02, pirms gada
Pepam būs ko padomāt par pamatsastāva izvēli pret Arsenal.
Enzo Mareska. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
1

''Chelsea'' jaunajam galvenajam trenerim Mareskam dod piecu gadu līgumu

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas ''Chelsea'' oficiāli izziņojis, ka par tā jauno galveno treneri iecelts itāļu stratēģis Enzo Mareska.
Timo Verners. Foto: AFP/Scanpix

''Tottenham'' arī nākamajā sezonā no ''Leipzig'' turpinās īrēt uzbrucēju Verneru

Anglijas Premjerlīgas klubs ''Tottenham'' vienojies ar Vācijas Bundeslīgas klubu ''Leipzig'' par uzbrucēja Timo Vernera izīrēšanu arī visas nākamās sezonas laikā.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa

Čempionu līgā iekļuvusī ''Aston Villa'' atalgo Emeriju ar piecu gadu līgumu

Anglijas Premjerlīgas klubs ''Aston Villa'' paziņojis, ka tas turpinās sadarbību ar galveno treneri Unaju Emeriju, ar kuru panākta vienošanās par sadarbības turpināšanu uz vēl pieciem gadiem. 2023./2024. gadā ''Aston Villa'' iekļuva labāko četriniekā Premjerlīgā.