Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Ogre" pabiedē "Latgolu", tomēr piedzīvo zaudējumu

"Ogre" pabiedē "Latgolu", tomēr piedzīvo zaudējumu
Arvis Laganovskis šodien izcēlās ar 13 vārtu guvumiem
Foto: Ritvars Raits

Šodien Latvijas "SynotTip" Handbola virslīgā sākās cīņa par trešo vietu starp Ludzas SK "Latgols" un HK "Ogre/Miandum". Pirmajā sērijas spēlē, par spīti ogrēnieša Arvja Laganovska 13 gūtajiem vārtiem, ar 31:28 uzvaru svinēja SK "Latgols" komanda, izvirzoties vadībā sērijā līdz trīs uzvarām ar 1-0.

Četrās no piecām savstarpējām spēlēm uzvaras šosezon bija svinējuši ludzānieši, kamēr ogrēniešiem vienīgais panākums LHF kausa finālā.

Šodienas spēles sākums neko labu priekš intrigas saglabāšanas nedeva - jau 12. minūtē "Latgols" bija izvirzījies vadībā ar 8:2. Tomēr, galvenokārt ar brāļu Laganovsku centieniem, ogrēniešiem līdz puslaika beigu daļai izdevās sakārtot savu spēli un ar 5:1 izrāviena palīdzību pietuvoties līdz -3 (10:13). Mājiniekiem līdz puslaika beigām gan atkal izdevās nedaudz palielināt savu pārsvaru - 17:13.

Otrā puslaika sākums lielisks padevās viesiem - Arvis Laganovskis, ar trīs vārtiem pēc kārtas, rezultāta deficītu samazināja līdz minimumam - 17:18. Tālāk, pēc komandu apmaiņas ar vienu precīzu raidījumu pretinieku vārtos, "Latgols" spēja gūt piecus bezatbildes vārtus, kas ļāva mājiniekiem panākt +6 (24:18). Atlikušajās spēles 15 minūtēs viesi no Ogres centās atspēlēties, kas viņiem gandrīz arī izdevās - 143 sekundes līdz spēles beigām Arvis Laganovskis panāca -1 (28:29). Atlikušajā laikā gan veiksmīgāki bija mājinieki, svinot uzvaru ar 31:28.

Rezultatīvākais šajā spēlē ar 13 vārtiem bija ogrēnietis Arvis Laganovskis, kamēr mājiniekiem septiņus vārtus guva Jānis Pavlovičs.

"Sākām labi, taču tad pamainījām sastāvu, vairāk iesaistījām jaunos, un Ogre pievilka. Otrajā puslaikā vēlreiz atrāvāmies, taču par ātru atslābām un pretinieki atkal pietuvojās. Tāpēc arī spēle sanāca sīva. Ja visu spēli būtu koncentrējušies, tad varētu arī +10 uzvarējuši. Tiklīdz nedaudz atslābsti, tā pēc tam grūti savākt komandu," atzina Ludzas komandas rezultatīvākais spēlētājs Jānis Pavlovičs.

"Kurmēns viņiem ir ļoti svarīgs spēlētājs. Spēlētāju ir tik, cik ir, un ja kāds izkrīt no sastāva, tas ir liels robs. Taču tāpat ogrēnieši nocīnījās labi," pretiniekus uzslavēja Pavlovičs. "Domāju, ka Ogrē mums noteikti būs grūtāk. Būs jāspēlē par visiem 100% nevis par 60 vai 70… Ne tikai nākamajā spēlē, bet visās spēlēs par trešo vietu. Jābūt koncentrētiem visu spēli nevis tikai tad, kad ir +1 vai +2. Ogre vienmēr ir bijusi sīksta komanda, pret viņiem nevar attiekties pavirši."

SK Latgols – HK Ogre/Miandum 31:28 (17:13)
SK Latgols: Pavlovičs 7, Tuminskis 6, Gorbunovs 5, Borisenko 4, Seņkāns 3, Strazds 2, Borodkins 2, Gojevs 1, Stepuļenoks-Stukanovs 1.
HK Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 13, Artis Laganovskis 6, Pozņaks 3, Lepers 2, Mancurovs 2, Želna 1, Strazdiņš 1/1.

Sērijā par 3. vietu: 1-0

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


MSĢ komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

MSĢ pieveic ludzāniešus un iekļūst Latvijas kausa finālā

Šodien Latvijas vīriešu kausa izcīņas pusfinālā uzvarēja Murjāņu sporta ģimnāzijas komanda, kura ar 38:21 izbraukumā pieveica Ludzas “Latgols” vienību. Jau pēc nedēļas kausa izcīņas finālā Rīgā spēkosies “MSĢ” pret “HK Ogre/Hydrox”.
Dainis Krištopāns spēlē pret "Wetzlar". Foto: Roland Sippe/Eibner/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns trāpa pusi no metieniem, "Melsungen" vēl japagaida ceļazīmi uz Eirokausiem

Vācijas handbola Bundeslīgas 32. (no 34) kārtā Daiņa Krištopāna komanda "Melsungen" savā laukumā piekāpās (21:23) "Wetzlar" vienībai.
MSĢ komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.

Ar veiksmīgu otro puslaiku Latvijas kausa pusfinālu handbolā sasniedz MSĢ

Latvijas vīriešu kausa izcīņas pusfinālā iekļuvuši Murjāņu sporta ģimnāzijas handbolisti, kuri vakar kvalifikācijas 2. kārtā pārspēja “ASK Zemessardze/LSPA” komandu ar 31:25. Sestdien murjāniešiem paredzēta pusfināla cīņa Ludzā pret “SK Latgols”.