Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Bļugeram piespēle, "Penguins" 10 vārtu spēlē uzvar "Senators"

Bļugeram piespēle, "Penguins" 10 vārtu spēlē uzvar "Senators"
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uzvaru pret vienu no vājākajām komandā izcīnījusi Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kas ar 6:4 pārspēja Otavas "Senators". Bļugers trešo vārtu guvumā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.

Teodors Bļugers nospēlēja 13:22 minūtes (2:10 mazākumā). Sev atvēlētajā laikā latvietis tika pie rezultatīvas piespēles, izdarīja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 67% iemetienu.

VIDEO: Bļugers rezultatīvs ceturtajā spēlē pēc kārtas

• Šosezon latvietis iekrājis 17 rezultativitātes (8+9) punktus, kas ir labākais rādītājs starp visiem NHL latviešiem. Aizvadītajā sezonā Bļugeram bija 15 piespēles, kas ir labākais rezultāts spēlētāja karjerā.

• "Penguins" pirmajā periodā prata iekrāt divu vārtu pārsvaru (3:1). Dominiks Simons atklāja mača rezultātu, Dreiks Batersons to prata izlīdzināt, bet pēc tam sekoja divi "Penguins" vārtu guvumi.

• Sākumā trešos vārtus šosezon guva Jevgeņijs Malkins, bet vēlāk Maiks Matesons panāca 3:1. Šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izvēlās Teodors Bļugers, kuram tā bija devītā piespēle šajā sezonā.

• Otrajā periodā "Penguins" izmantoja vairākumu, ar vārtiem atzīmējoties komandas kapteinim Sidnijam Krosbijam, bet nedaudz vairāk kā minūti pirms trešdaļas noslēguma 5:1 panāca Matesons.

• "Senators" padoties negrasījās. Noslēdzošā perioda sākumā viesiem četrās minūtēs izdevās atspēlēt divus vārtus, bet astotajā minūtē Aleksam Formentonam bija iespēja izpildīt bullīti, tomēr tas nebija rezultatīvs.

• Tomēr 12. minūtē, kad komandas spēlēja četri pret četri, Otavas hokejisti nonāca viena gola attālumā no neizšķirta (4:5).

• "Senators" gāja uz visu banku, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas neatmaksājās, jo Džeiks Gencels prata raidīt ripu Otavas vārtos, panākot spēles beigu rezultātu (6:4).

• Savā divīzijā "Penguins" ar 53 punktiem ieņem trešo vietu. Pirmajā vietā esošajai Ņujorkas "Rangers" ir 56 punkti. Jau naktī uz sestdienu "Penguins" tiksies ar Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".


, 2022-01-21 10:04, pirms 2 gadiem
Vašingtona apsteigta.Tā turpināt.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

"Canucks" mazākuma treneris devies prom, jo piedāvāts līgums tikai uz vienu sezonu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, otrdien pameta galvenā trenera Rika Toketa asistents Maiks Jeo, kurš bija atbildīgs par mazākumu. Kā iemesls aiziešanai tiek norādīts piedāvājums pagarināt līgumu tikai uz vienu sezonu.
Artūrs Šilovs un Jans Kols. Foto. AFP. Scanpix
35

Šilovs fantastiski glābj, tomēr "Canucks" ceļš pretī Stenlija kausam noslēdzies

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas septītā spēle starp Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" un Edmontonas "Oilers", kuras rindās spēlē Konors Makdeivids. Pateicoties trīs gūtajiem vārtiem otrajā periodā, "Oilers" svinēja panākumu ar 3:2, bet "Canucks" sezona noslēdzās.
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.