Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rasels: "Šobrīd "Mercedes" ir "Alfa Romeo" un "AlphaTauri" komandu līmenī"

Rasels: "Šobrīd "Mercedes" ir "Alfa Romeo" un "AlphaTauri" komandu līmenī"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Pēc piektdien aizvadītajiem Bahreinas F1 posma treniņbraucieniem Lūiss Hamiltons atzinis, ka "Mercedes" komanda saskārusies ar nopietnām problēmā, bet Džordžs Rasels piebilst, ka šī brīža ātrākās mašīnas ir aptuveni sekundi aplī pārākas.

Otrajos treniņbraucienos Sahiras trasē, kad komandas jau gatavojās kvalifikācijai, Hamiltons bija vien devītais ātrākais un Maksam Verstapenam no "Red Bull" vienības zaudēja 1.2 sekundes. Džordžs Rasels bija ātrāks, atpalika 0.6 sekundes un ieņēma ceturto vietu, bet var noprast, ka braucis ar mazāku degvielas daudzumu.

Komanda otrajā sesijā centās risināt problēmas ar jaunā "Mercedes W13" modeļa vadāmību un kratīšanos trases taisnēs, Hamiltonam arī tika iedota mašīnas grīda, ko vēl pirmajā treniņā bija lietojis Džordžs Rasels. Lielu progresu panākt neizdevās.

"Ja salīdzinām ar iepriekšējiem gadiem, tad toreiz problēmas pirms pirmā posma bija daudz, daudz mazākas," spiests secināt Hamiltons. "Šogad esam saskārušies ar daudzkārt lielākām problēmām. Turklāt nekas, ko mēs mēģinām darīt, tās īsti nerisina. Šķiet, ka šīs problēmas drīzāk tiks risinātas ilgtermiņā, bet nekas nenotiks uzreiz."

Komandas jaunpienācējs Rasels secina, ka pašlaik "Mercedes" ir par sekundi aplī lēnāka mašīna nekā ātrākajām komandām.

"Pēc apļu laikiem, domāju, ir skaidri redzams, ka neesam tur, kur gribam būt," saka Rasels. "Šķiet, panācām nelielu progresu problēmu risināšanā, bet ātruma mums aizvien nav. Esam tālu aiz "Red Bull" un "Ferrari". Pat tādas komandas kā "Alfa Romeo" un "AlphaTauri" šobrīd izskatās tikpat ātras vai pat ātrākas nekā mēs. Manuprāt, braukšana ar pilnu bāku vislabāk reprezentē, cik ātri esam, un tādos apstākļos mēs stabili zaudējam vairāk par sekundi aplī."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2022-03-19 10:04, pirms 2 gadiem
Meršu gaumē tā izteikties. Nevis vairāk par sekundi, bet pussekundi. Nevis Alfa Romeo līmenī, bet mazliet virs Alpine un McLaren. Tuvāk reālākajam spēku samēram ir tas, kā analizē F1. Viņiem parasti diezgan precīzi izdodas.
, 2022-03-19 10:06, pirms 2 gadiem
, 2022-03-19 11:08, pirms 2 gadiem
nu to, vai merši runā patiesību, mēs pa īstam redzēsim tikai šodien kvalifikācijā...
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.