Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklērs: "Pirms kvalifikācijas bijām droši, ka "Red Bull" komanda ir ātrāka"

Leklērs: "Pirms kvalifikācijas bijām droši, ka "Red Bull" komanda ir ātrāka"
Foto: Motorsport.com

"Formula 1" sezonas pirmā posma kvalifikācijas uzvarētājs Šarls Leklērs atzinis, ka ir pārsteigts par Maksa Verstapena uzveikšanu, jo pirms tam domājis, ka "Red Bull" komanda būs ātrāka par "Ferrari".

Kā ziņots, Bahreinas posma kvalifikācijā Leklērs ar nelielu pārsvaru uzveica Verstapenu, bet trešajā vietā atstāja savu komandas biedru Karlosu Sainsu.

"Mēs bijām droši, ka "Red Bull" mašīnas kvalifikācijā būs mazliet ātrākas par mūsējām, tomēr lielisks pārsteigums, ka tā nebija," atzīst Leklērs. "Tagad jāizdara viss nepieciešamais pirms rītdienas, jo tas nebūs viegli. Ļoti svarīgs būs darbs ar riepām, sevišķi tāpēc, ka šogad mašīnas ir smagākas. Cerēsim uz labām sacīkstēm. No braukšanas viedokļa, šogad ir pavisam savādāk. Testi šajā ziņā bija noderīgi. Tajos izmēģināju daudzus atšķirīgus braukšanas stilus un joprojām esmu perfektā stila meklējumos. Vēl no mums, cerams, daudz ko varēsiet sagaidīt."

Leklēram šī ir desmitā pole position karjerā. Zīmīgi, ka tieši Sahiras trasē 2019. gadā viņš kvalifikācijā uzvarēja pirmo reizi karjerā. Sacensībās Monako pārstāvošais pilots toreiz finišēja trešajā vietā.

2021. gada F1 čempions Verstapens bija ātrākais otrajā un trešajā treniņā, tāpat sasniedza ātrāko laiku otrajā kvalifikācijas kārtā, bet izšķirošajā cīņā piekāpās Leklēram par 0.123 sekundēm.

"Manuprāt daži apļi šodien izdevās labi, citi ne tik labi," secina Verstapens. "Otrā kvalifikācija bija visai laba, trešajā mazliet neizdevās atrast balansu, bet, neskatoties uz to, domāju, ka ir labi. Mašīna bija laba, un galu galā tas ir pats svarīgākais. Šis ir labs sākums - ne fantastisks, taču arī ne pārāk slikts, jo citādi tu nevari būt tik augstā vietā. Bija jauka cīņa ar Karlosu un Šarlu, kuri ziemā ir paveikuši labu darbu. Ceru uz aizraujošām sacīkstēm."

Savukārt Verstapena pērnās sezonas galvenais sāncensis Lūiss Hamiltons kvalificējās tikai piektajā vietā. Šķiet, tas bija viss, ko no "Mercedes" mašīnas varēja izspiest.

"Ņemot vērā grūtības un problēmas ar mašīnu, kas mums bijušas pēdējās pāris nedēļas, kopumā esmu apmierināts ar šodienas rezultātu," teica Hamiltons. "Bija diezgan liels murgs braukt ar šādu mašīnu, bet mēs strādājām galvu nepaceldami, tāpēc esmu lepns par visiem mums. Tie, kas atrodas mums priekšā, ir citā līmenī, tāpēc ar piekto vietu kvalifikācijā esmu apmierināts. Nestartēsim no pirmās rindas, bet mēģināsim veikt uzlabojumus un visu izdarīt iespējami labāk."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Kurš uzvarēs Bahreinas posmā?

  • 56

  • 75

  • 10

  • 24



Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.
Ginters Steiners. Foto: Haas F1 Team
1

Bijušais komandas vadītājs Steiners iesūdz tiesā "Haas"

Iepriekšējais "Haas" vadītājs Ginters Steiners iesūdzējis tiesā savu bijušo komandu par viņam neizmaksāto komisijas naudu un viņa tēla pretlikumīgu izmantošanu mārketinga nolūkos.
Foto: f1.com

Peress: "Maiami posmā "McLaren" komanda bija ātrāka par mums"

Serhio Peress skaidro, ka iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās Maiami GP izcīņas startā pieļāva rupju kļūdu sliktās saķeres dēļ, bet, lai izvairītos no sadursmes ar Maksu Verstapenu, nācies atlaist bremzes, kas rezultējās ar vairāku pozīciju zaudēšanu. Tomēr meksikānis atzīst, ka "McLaren" komanda jebkurā gadījumā bija ātrāka.