Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Miočičs sakauj Kormjē un atgūst UFC titulu, Diazs atgriežas ar uzvaru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Miočičs sakauj Kormjē un atgūst UFC titulu, Diazs atgriežas ar uzvaru
Stipe Miočičs atkal čempiona godā. Foto: AFP/Scanpix

Anaheimā aizvadīts UFC cīņu šovs ''UFC 241'', kura galvenajā cīņā Stipe Miočičs (19-3) revanšējās Danielam Kormjē (22-2) par pirms gada piedzīvoto zaudējumu un atguva UFC smagsvaru čempiona jostu. Tikmēr pēc trīs gadu pauzes ar uzvaru astoņstūrī atgriezies skandalozais Neits Diazs (21-11), kurš pārliecinoši pēc punktiem pieveica Entoniju Petisu (22-9).

Diazs ir atpakaļ

Kopš Neita Diaza pēdējās cīņas bija pagājuši trīs gadi, tomēr uz dueli ar Entoniju Petisu Neits bija lieliskā formā, ko apliecināja cīņa. Pirmā raunda sākumu abi cīkstoņi izmantoja pretinieka izlūkošanai, bet iniciatīvu uzņēmās Diazs, kurš, kā ierasts, nevairījās no kārtīgas tuvcīņas un sitienu apmaiņām. Petiss, kurš UFC izcēlies ar ne vienu vien iespaidīgu nokautu, gan visu laiku turēja pretinieku uz grauda, gaidot parādamies kādu robu Diaza aizsardzībā. Taču šādu brīžu nebija daudz, un Diazs turpināja doties uz priekšu, pirmā raunda beigās pirmo reizi pārvedot cīņu parterā, kur Stoktonas cīkstonis jutās daudz ērtāk nekā pretinieks.

Otrajā raundā Diaza pārsvars turpināja pieaugt, kamēr Petisa izturības rezerves pamazām izsīka. Raunda sākumā Entonijs gan ar roku labi trāpīja virs pretinieka labās acs, un brūce nedaudz traucēja Neitam redzamību. Pēc tam Petiss lika lietā savu lielāko ieroci, tomēr akrobātisks spēriens pagriezienā pagāja pavisam nedaudz secen Diaza zodam. Turpinājumā atkal dominēja Diazs, klinčā divreiz spēcīgi iesperot Petisam ar ceļgalu pa galvu, kas nodarīja pretiniekam lielu skādi. Parterā Neits izdarīja vairākus sitienus pa Petisu, taču meklēja iespējas paņemt tvērienā pretinieka kaklu vai roku un izpildīt sāpju vai žņaugšanas paņēmienu, taču nesekmīgi.

Noslēdzošajā raundā Petiss bija vēl vairāk paguris, un arī publika bija Diaza pusē. Neits turpināja uzturēt augstu cīņas tempu un gāja uz priekšu, līdz raunda vidū pēc kārtējās saņemto sitienu gūzmas pie žoga Petiss nedaudz saļima uz zemes. Diazs izpildīja vēl vairākus sitienus pa Entoniju, kurš centās tikvien kā izturēt cīņu līdz galam, tomēr atkal Neits nesekmīgi mēģināja saņemt Petisa kaklu tvērienā. Pretinieks to izmantoja un izglābās no nepatīkamās situācijas, taču Diaza panākumu vairs nespēja apdraudēt.

Visi trīs tiesneši piešķīra Diazam uzvaru pēc punktiem (30-27, 30-27, 29-28), amerikānim tas ir trešais panākums pēdējās četrās cīņās. Uzreiz pēc cīņas beigām Neits meta izaicinājumu citai pusvidējā svara zvaigznei - Horhem Masvidalam, kurš bija arī skatītāju rindās.

Miočičs iztur Kormjē spiedienu, panāk lūzumu un atgūst UFC smagsvaru titulu

Daniela Kormjē un Stipes Miočiča pirmā savstarpējā cīņa noslēdzās jau pirmajā raundā, un arī šoreiz čempionam daudz netrūka, lai atkārtotu to pašu. Kormjē sāka cīņu ar pāris teicamiem spērieniem pa pretinieka kāju, bet vēlāk Kormjē izdevās Miočiču apķert un pacelt gaisā. Kādu brīdi pastāvējis ar pacelto pretinieku astoņstūra vidū, Kormjē nometa Stipi zemē un apstrādāja pretinieku ar sitieniem parterā. Miočičs gan spiedienu izturēja un raundu pārcieta.

Čempions bija ieguvis lielu pārliecību un turpināja iesākto arī otrajā raundā, tomēr arī Miočičs joprojām bija bīstams. MMA cīņa pamazām pārvērtās boksa mačā, kur abi vairākkārt ļoti labi trāpīja viens otram un atrada robus pretinieka aizsardzībā. Cīņai turpinoties, abi smagsvari bija manāmi noguruši. Redzamāki bojājumi tika nodarīti Miočičam, taču arvien paviršāka bija Kormjē aizsardzība, ko Stipe arī izmantoja. Trešā raunda vidū pirmoreiz nogāzt pretinieku un pārvest cīņu parterā izdevās arī Miočičam, tiesa, Kormjē pēc neilga brīža atkal bija kājās.

Iniciatīva pamazām pārgāja Miočiča pusē, un horvātu izcelsmes amerikāņu smagsvars kļuva arvien aktīvāks. Ceturtajā raundā cīņas groži jau atradās Stipes rokās, un augumā garākais cīkstonis tuvcīņā ar labo roku vairākkārt lieliski trāpīja Kormjē ķermenī. Čempiona izredzes izsīka ar katru brīdi, līdz pēc teicamas Miočiča sitienu sērijas Kormjē nonāca uz astoņstūra dēļiem. Stipe izdarīja vēl pāris noslēdzošos sitienus, līdz ringa tiesnesis cīņu apturēja, Miočičam atgūstot UFC smagsvaru čempiona titulu.

UFC 241, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Stipe MiočičsDaniels KormjēTKO (punches)4 (4:09)
2.Neits DiazsEntonijs PetissDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Paulo KostaJoels RomeroDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Sodiks JusufsGabriels BenitezsTKO (punches)1 (4:14)
5.Dereks BransonsĪens HeinišsDecision (unanimous)3 (5:00)

     [+] [-]

, 2019-08-18 08:42, pirms 5 gadiem
Prieks par Staipu kurš ilgi gaidīja revanša cīņu,un atguva savu jostu.
Kormjē jau droši ies pensijā,jo tā jau runāja pirms cīņās.
Petissam nekādu variantu pret Diazu.Kosta pret Romero reāli akmens žoklis pret akmens žokli

     [+] [-]

, 2019-08-18 09:42, pirms 5 gadiem
241 bija labākais šovs ever!!! Visas cīņas lieliskas un Krišjāni - no hailaitiem taisīti raksti ir mēsls! Kā savādāk lai izskaidroju ka neviena vārda par Romero apzagšanu jo eksčempim reāli pienācās uzvara vai vismaz ničs sūrākajā gaļasmašīnā ko pa ilgiem laikiem no viņa esmu redzējis. Par Diaz VS Petis - drusciņ saļima ??? Kas par ×==% paprovē celi galvā un apceri vēlreiz tekstu. Miočič VS DC vispār nesapratu,laikam skatījāmies katrs savu cīņu. DC lieliski aizvadīja 3 raundus visus uzvarot,trāpīja gandrīz 3x sitienu un šķita ka uzvara tuvu,4. nosēdās bača,ko gan jau visvairāk sekmēja Stipes stratēģijas maiņa akcentu liekot uz sitieniem ķermenī. Tieši ar bāzienu aknā faktiski horvāts uzvarēja,ideāli pārnesot kombināciju uz galvu. Nesaprotu kāpēc DC negāja parterā,tikpat nesaprotama Romero stūrgalvība neiet parterā.

     [+] [-]

, 2019-08-18 09:53, pirms 5 gadiem
Tie tak cīņas neskatās, un domā, ka mēs arī neskatamies, tikai klabina kaut ko.
DC bija vadībā pēc punktiem, taču viņam bija jārubī pretinieks nost.
Toties "staips" izdarīja to ko neizdarīja DC .
Par Romero un Kostu vēl daudz diskusijas notiek, bet te par to ne vārda.
Diazs iepriecināja

  -1 [+] [-]

, 2019-08-18 10:08, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Tie tak cīņas neskatās, un domā, ka mēs arī neskatamies, tikai klabina kaut ko.
DC bija vadībā pēc punktiem, taču viņam bija jārubī pretinieks nost.
Toties "staips" izdarīja to ko neizdarīja DC .
Par Romero un Kostu vēl daudz diskusijas notiek, bet te par to ne vārda.
Diazs iepriecināja
Pirmais raunds aiziet Kostam.Principā visi diskutē par otro raundu,un par Yoela takedown.Vai tas deva vismaz ''niču'',vai Yoels ar to tā teikt nozaga raundu.Trešais tīri Yoelam.
Tviterī ielikti score cards.Visi mistiski otro raundu atdod Kostam..

  -1 [+] [-]

, 2019-08-18 10:21, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Tie tak cīņas neskatās, un domā, ka mēs arī neskatamies, tikai klabina kaut ko.
DC bija vadībā pēc punktiem, taču viņam bija jārubī pretinieks nost.
Toties "staips" izdarīja to ko neizdarīja DC .
Par Romero un Kostu vēl daudz diskusijas notiek, bet te par to ne vārda.
Diazs iepriecināja
Ničs un revanšs Kosta VS Romero būtu bijis ideāli pareizs iznākums!
Diazs man arī patika,kaut gan artšķirībā no Pundura kunga redzēju Diazam problēmas ar kardio pirmā raunda beigās,pašlaik viņš pilnīgi noteikti nav top kardio mašīna,Fergusons,Holovejs,tas pats Nurgumamedovs noteikti būs labāki,pat Serone,drusku ierūsējis ir pa gadiem. Bāze un raksturs tomēr ļāva paņemt savu,tas vīrs vnk ir ar slepkavas instinktu! Būs interesanti pret Masvidalu,tas ir diezgan traks vīrs tomēr

     [+] [-]

, 2019-08-18 12:19, pirms 5 gadiem
Nu nav, nav Kriša neko te skatījies tādēļ jāpalīdz puikam. Pirmkārt, ko varu ieteikt - aprakstīt VISUS main card fightus, nu vai vismaz tos, kas izlikti uz plakāta - kur bija arī Romero vs Costa, kas principā bija nakts labākā cīņa. Un tos pašus prelima rezultātus samest tabulā vai kkā tā. Savādāk aptuveni sanāk, ka Anahaimā šonakt notika 2 cīņas. Tas tā.

Par cīņām.

Pettis vs Diaz. ABI bija izpumpējušies otrā raunda beigās. ABI. Un piefiksē vēl tādu lietu, ka Pettis veic ļoti daudz spērienus, taču otrā raunda sākumā veica low-kick, un izskatījās, ka savainoja potīti, pēc kā arī pazuda liela daļa viņa mobilitātes un viņš vairs man liekas pat neizpildīja nevienu spērienu ar kāju. Ļoti vērā ņemams fakts, jo manuprāt pamatīgi ietekmēja cīņu.

Par galveno cīņu.

Un no šī teikuma es patiešām sapratu ka neesi neko skatījies. Miočičš vairākas reizes Danielam sita ar KREISO roku pa labo ķermeņa pusi, jo tur ir kas? Aknas! Kopumā baigi žēl, jo pirmais raunds no Daniela puses bija vienkārši fantastisks.

Savukārt autoram - sāc pats skatīties cīņas, beidz slinkot un taisi garāku rakstu, vai Sportacentram - atrodiet citu cilvēku, kurš tiešām skatās šos pasākumus un tad viss noteikti būs kvalitatīvāk

  +1 [+] [-]

, 2019-08-18 12:47, pirms 5 gadiem
Super, super cīņas. UFC 241 manuprāt labākais šovs šogad.
Es personīgi nesaprotu , kāpēc brīnīties par Romero vs Kosta iznākumu, 2:1 Kosta.
1.raunds Kosta, 3.raunds Romero, 2. raundu 4 minūtes 57 sekundes gan pēc sitieniem, gan pēc agrisivitātes manuprāt vinnēja Kosta. Jā, bija TakeDown Romero izpildījumā, bet nekādu kaitējumu viņš Kostam neizdarīja. Katram savs redzējums, man tīri 2:1Kosta

  +1 [+] [-]

, 2019-08-18 14:18, pirms 5 gadiem
PrinC1t rakstīja: Nu nav, nav Kriša neko te skatījies tādēļ jāpalīdz puikam. Pirmkārt, ko varu ieteikt - aprakstīt VISUS main card fightus, nu vai vismaz tos, kas izlikti uz plakāta - kur bija arī Romero vs Costa, kas principā bija nakts labākā cīņa. Un tos pašus prelima rezultātus samest tabulā vai kkā tā. Savādāk aptuveni sanāk, ka Anahaimā šonakt notika 2 cīņas. Tas tā.

Par cīņām.

Pettis vs Diaz. ABI bija izpumpējušies otrā raunda beigās. ABI. Un piefiksē vēl tādu lietu, ka Pettis veic ļoti daudz spērienus, taču otrā raunda sākumā veica low-kick, un izskatījās, ka savainoja potīti, pēc kā arī pazuda liela daļa viņa mobilitātes un viņš vairs man liekas pat neizpildīja nevienu spērienu ar kāju. Ļoti vērā ņemams fakts, jo manuprāt pamatīgi ietekmēja cīņu.

Par galveno cīņu.

Un no šī teikuma es patiešām sapratu ka neesi neko skatījies. Miočičš vairākas reizes Danielam sita ar KREISO roku pa labo ķermeņa pusi, jo tur ir kas? Aknas! Kopumā baigi žēl, jo pirmais raunds no Daniela puses bija vienkārši fantastisks.

Savukārt autoram - sāc pats skatīties cīņas, beidz slinkot un taisi garāku rakstu, vai Sportacentram - atrodiet citu cilvēku, kurš tiešām skatās šos pasākumus un tad viss noteikti būs kvalitatīvāk
+ 777 visam piekrītu, īpaši par kreiso roku feils episks krišam

  +1 [+] [-]

, 2019-08-18 20:52, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: 241 bija labākais šovs ever!!! Visas cīņas lieliskas un Krišjāni - no hailaitiem taisīti raksti ir mēsls! Kā savādāk lai izskaidroju ka neviena vārda par Romero apzagšanu jo eksčempim reāli pienācās uzvara vai vismaz ničs sūrākajā gaļasmašīnā ko pa ilgiem laikiem no viņa esmu redzējis. Par Diaz VS Petis - drusciņ saļima ??? Kas par ×==% paprovē celi galvā un apceri vēlreiz tekstu. Miočič VS DC vispār nesapratu,laikam skatījāmies katrs savu cīņu. DC lieliski aizvadīja 3 raundus visus uzvarot,trāpīja gandrīz 3x sitienu un šķita ka uzvara tuvu,4. nosēdās bača,ko gan jau visvairāk sekmēja Stipes stratēģijas maiņa akcentu liekot uz sitieniem ķermenī. Tieši ar bāzienu aknā faktiski horvāts uzvarēja,ideāli pārnesot kombināciju uz galvu. Nesaprotu kāpēc DC negāja parterā,tikpat nesaprotama Romero stūrgalvība neiet parterā.
Kāds Romero ničš? Izstāsti, kā UFC var būt ničs, ja katru raundu vērtē 10-9? Pēdējo raundu vinnēja. Bet pārējā mačā viņu smērēja kā mēslu.

     [+] [-]

, 2019-08-18 22:43, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kāds Romero ničš? Izstāsti, kā UFC var būt ničs, ja katru raundu vērtē 10-9? Pēdējo raundu vinnēja. Bet pārējā mačā viņu smērēja kā mē..lu.
Pirms raksti nākamreiz izpēti tēmu. Raundu var vērtēt arī 8-10 un gan jau bijuši precedenti arī pat ar 7-10.
Otrkārt - trāpītie sitieni ar rokām bija par 30% vairāk Romero pusē.
Damage bija par labu Romero,Kostas seja un skatītāju svilpieni bija ļoti daiļrunīgi.
Līdzīgās cīņās es atdotu uzvaru tam kurš paņem pēdējo raundu

     [+] [-]

, 2019-08-21 12:16, pirms 5 gadiem
nu ko, varbut bus ngannu un miocica rematch?