Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Daugaviņš: "Ir svarīgi, lai nostrādā raksturs. Trešajā periodā nobloķējām 15 ripas"

Daugaviņš: "Ir svarīgi, lai nostrādā raksturs. Trešajā periodā nobloķējām 15 ripas"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Šodien otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijas izlase, kas pasaules čempionātā ar 2:1 pārspēja Norvēģiju. Komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš uzsvēra disciplīnas un rakstura nozīmi, slavēja maiņas centru Rodrigo Ābolu un atzina, ka hokejam nav jābūt skaistam, bet gan jaudīgam.

"Sākām ar paviršām kļūdām, kas viņiem iedeva pretuzbrukumus. Ģērbtuvēs izrunājām, ka mums jāspēlē aizvakardienas hokejs – it kā vienkāršs, bet jaudīgs. No tā izveidojām 2:0 pārsvaru. Bet tad atkal palaidāmies. Šādos brīžos ir svarīgi, lai nostrādā raksturs. Trešajā periodā nobloķējām kādas 15 ripas. Trīs punkti ir kabatā," pēc spēles teica Kaspars Daugaviņš.

Viņš izcēla arī disciplīnas lomu. Pirmajā periodā Latvijas valstsvienība trīs reizes palika mazākumā. Daugaviņš norādīja, ka tas komandai traucē atrast ritmu – citi spēlē vairāk, citi laukumā netiek nemaz.

"Nav tā, ka kādam vajadzētu mums bļaut virsū. Mēs paši pret Čehiju pacēlām latiņu līmenī, kādā mēs gribētu spēlēt. Cīnījāmies par katru kvadrātmetru, cits citam palīdzējām. Nebija baigās kombinācijas, nekas skaists, bet – bīdi ripu uz priekšu pa pāris metriem, un zini, ka partneris savāks," par veiktajām izmaiņām starp pirmo un otro trešdaļu teica Daugaviņš. "Tā arī pateicām: atceramies, ko darījām pirms divām dienām, un darām tāpat. Tas strādāja. Tieši tā mēs gribētu spēlēt arī turpinājumā. Ne vienmēr tas sanāks, bet mēs centīsimies."

Tieši pirmā maiņa guva Latvijas pirmos vārtus, vairākuma noslēgumā izceļoties Rodrigo Ābolam, bet turpinājumā virknējums arī ielaida vārtus. Situācijā, no kuras Daugaviņš iepriekš aicināja uzmanīties.

"Var runāt, daudz stāstīt, bet paši iekrītam. Nav hokeja bez kļūdām. Nevar nevienu vainot. Ir 2:0, visiem acis deg, kaut kur iekritīsi," pauda komandas kapteinis. "Jā, ielaidām, bet galvenais, ka mēs nesabrukām. Citreiz ir tā, ka pēkšņi iniciatīva pilnīgi pāriet otrā pusē. Nē, mēs turpinājām uzspiest savu spēli un dabūjām to, ko gribējām."

Latvijas izlases kapteinis pauda uzskatu, ka vairākumā jāpieturas pie iespēlētajām kombinācijām. Kanādas mazākums esot izsitis no ritma un piespiedis veikt izmaiņas. "Jāatgriežas pie tā, ko esam uztrenējuši. Ilgtermiņā tas strādās. Tas ir labāk nekā katru dienu mainīt. Kad katrs grib iemest, tad arī nekas nesanāk. Ir jābūt vēsai galvai un jāpieturas pie tā, kas ir uztrenēts."

Daugaviņš laukumā pavadīja 18:38 minūtes un izdarīja piecus metienus, kas bija dalīts labākais rādītājs ar Rihardu Bukartu. Kapteinis nopelnīja rezultatīvu piespēli Ābola vārtu guvumā.

"Ne par velti viņš ir viens no top spēlētājiem Zviedrijas līgā. Viņš ir savā karjeras pīķī, un viņš to izmanto," par Ābolu teica Daugaviņš. "Protams, man ir patīkami spēlēt ar cilvēku, kurš var no nekā izveidot momentu man. Arī es uzticos viņam – ja uzvaru divcīņu un atdodu ripu viņam, zinu, ka viņš izveidos iespēju. Man jābauda hokejs, cik nu tas vēl ir atlicis."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.