Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Ābols: "Labi, ka pirmajā periodā atsitām mazākumus un neiekritām aizā"

Ābols: "Labi, ka pirmajā periodā atsitām mazākumus un neiekritām aizā"
Rodrigo Ābols. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Savus otros vārtus 2023. gada pasaules čempionātā Latvijas izlases uzvarā pār Norvēģiju (2:1) guva Rodrigo Ābols, kurš divu vārtu guvumu slieksni savā septītajā turnīrā pārkāpis pirmo reizi. Komandas kapteiņa asistents izteicās, ka jācenšas parādītais sniegums mača otrajā trešdaļā pārnest arī uz nākamajām spēlēm.

“Mazliet neordināri, bet izmantojām situāciju, kad pretinieks nospēlēja pārāk agresīvi. Uvis labi paņēma sitienu uz sevi, nogrieza vienu pretinieku, un izspēlējām četri uz trīs. Pa visu spēli arī kopumā bija gana daudz momentu, kuros varējām gūt vārtus, bet mums tas nesanāca. Varbūt arī pietrūkst tie vieni vārti no standarta izspēles vairākumā, kas varētu dot to pārliecību,” sprieda Ābols. “Pie vairākuma strādājam katru dienu – runājam, skatāmies video, meklējam variantus. Nebija tā, ka mums bija maz momentu. Vienkārši pietrūkst tas noslēguma metiens – kaut kur ir garām, kaut kur ir štanga, kaut kur – nobloķē. Varbūt jāatrod aukstasinība, un tad aizies.”

Uzbrucējs atzina, ka tieši otrajā trešdaļā, izmantojot vairākas vairākuma izdevības un lielo metienu pārsvaru, bijis iespējams novērst nervozo galotni: “Arī es vārtu zaudējumā neprecīzi pozicionāli nospēlēju, un pasaules čempionātā līmenis ir tāds, ka pretinieki, vienalga no kuras valsts, tās kļūdas izmantos. Bet prieks, ka vinnējām, prieks par trīs punktiem, un ejam tālāk.”

“Norvēģi īsti ne ar ko nepārsteidza. Tā, kā redzējām video, tā viņi arī spēlēja. Jauna komanda, spēlē salīdzinoši vienkāršu hokeju, met ripas uz priekšu un skrien divatā. Otrajā periodā mums to izdevās labāk neitralizēt. Trešajā – skaidrs, ka komanda, kas ir iedzinējos, mēģina gūt vārtus, un iegūst pārsvaru, bet, manuprāt, mēs diezgan ok spēlējām arī trešajā periodā,” vērtēja Ābols.

Izlases kapteiņa asistents nenoliedza, ka pēc ne visai veiksmīga perioda ģērbtuvē sarunas gājušas nedaudz augstākos toņos: “Pirmais periods nebija tik labs. Labi, ka atsitām tos mazākumus, un neiekritām aizā, kad uzreiz jāatspēlējas no liela deficīta. Prieks par to. Otrajā jau sākām spēlēt pārliecinošāk.” Uzbrucējs pavadīja laukumā lielāko spēles laiku no visiem Latvijas hokejistiem – 21 minūti un astoņas sekundes, dodoties uz ledus gan vairākumā, gan mazākumā.

Ābols pauda, ka spēle otrajā trešdaļā tiks paņemta ceļamaizei uz nākamo maču pret Slovēniju piektdien: “Tā šodien bija pozitīvākā lieta – spēlējām tuvu viens otram, ar ripu. Lai arī viens gols ar vienu metienu, tajā trešdaļā viņiem praktiski nekā cita nebija. Pretinieki, protams, arī nav muļķi, un kaut ko noteikti mainīs, bet jāmēģina arī turpmāk nospēlēt tādā veidā.” Pirmo vārtu autors noliedza, ka norvēģu gūtie vārti vienīgajā metienā būtu ietekmējuši psiholoģiski: “Īsti nē, periodu tomēr uzvarējām un gājām tālāk. Nav laika sēdēt un pārdzīvot par to, kas iepriekšējā periodā noticis.”

Spēlē kopumā komandas sapelnīja 30 soda minūtes (Latvija – 14, Norvēģija – 16). “Neteiktu, ka pati spēle bija agresīvāka. Manuprāt, šoreiz varbūt tiesneši bija nedaudz izvēlīgāki šajos noraidījumos, bija arī vairāki strīdīgi – gan mums, gan arī viņiem. Bet tā dažreiz šajos turnīros gadās, tāpēc ir ļoti svarīgi, ka atrisinām vairākumu.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


Slēpts komentārs: Cobra2
, 2023-05-17 21:50, pirms gada
Cobra2 rakstīja: Labāk zaudēt, jo tāda spēle mums nav vajadzīga. Tāpat ceturtdaļfināls nespīd ar šādu spēli.
3 punkti paņemti - tieši tas bija vajaadzīgs šajā spēlē. Parējais jau ir lirika
, 2023-05-17 22:50, pirms gada
Cobra2 rakstīja: Labāk zaudēt, jo tāda spēle mums nav vajadzīga. Tāpat ceturtdaļfināls nespīd ar šādu spēli.
Zobus uzmani uz ielas
, 2023-05-18 09:58, pirms gada
3 punkti ir 3 punkti.
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.