Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Rubenes" un "Cēsu alus/Lekrings" liktenis izšķirsies Bauskā

"Rubenes" un "Cēsu alus/Lekrings" liktenis izšķirsies Bauskā
Foto: floorbal.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā paredzētas četras spēles, bet svarīgākā no tām būs starp komandām "Bauska" un "RTU/Inspecta". Ja Bauskā uzvaru jau pamatlaikā svinēs studenti, tad viņi sev būs nodrošinājuši vismaz 2.vietu regulārajā turnīrā, no iespējamo uzvarētāju saraksta svītrojot Kocēnu "Rubenes" un "Cēsu alus/Lekrings" florbolistus.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 "Ķekava " – FK "Madona" (Ulbrokas sporta kompleksā)
"Ķekava" (6.v.) 23 spēlēs tikusi pie 14 uzvarām, starp tām arī panākums viesos pār "Madonu" (9:5). Iepriekšējā mačā ķekavieši ar 14:3 sakāva savus novadniekus - "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Rezultatīvākais starp "Ķekavas" spēlētājiem ir Ēriks Akulovs ar 46 (28+18) punktiem, bet vārtsargs Ivars Dišereits neitralizējis 80.47 % metienu. "Ķekavai" ir visas iespējas pacīnīties par 5.vietu turnīra tabulā.
FK "Madona" (11.v.) 25 spēlēs izcīnījis septiņas uzvaras. Aizvakar madonieši savā laukumā ar 5:11 atzina "Ulbroka/FS Masters" pārākumu. Rezultatīvākais starp Madonas komandas spēlētājiem ar 36 (24+12) punktiem ir Kārlis Krastiņš, bet vārtsargs Valērijs Bodnieks neitralizējis 78.03 % metienu. Virslīgas debitanti sezonas galveno uzdevumu izpildījuši – arī nākamgad viņi varēs spēlēt augstākajā sabiedrībā.

Pulksten 18.00 "Bauska" – "Rīgas RTU/Inspecta" (sporta centrā "Mēmele", Bauskā)
"Bauska" (7.v.) 24 spēlēs uzvarējusi 14 reizes. Savā iepriekšējā mačā baušķenieki viesos ar 9:10 piekāpās "Lielvārdei". Pirmā riņķa mačā, tiekoties ar šīsdienas pretiniekiem viņu laukumā, Bauskas florbolisti zaudēja ar 10:11. Rezultatīvākais Bauskas komandā ar 66 (41+25) punktiem ir Pēteris Zeltiņš. Vārtsargs Elvis Holsts atvairījis 81.56 % metienu. "Bauskai" ir izredzes pakāpties turnīra tabulā kādu vietu augstāk, bet to būs grūti izdarīt, jo atlikušie pretinieki ir gana spēcīgi. "Bauskai" ir iespēja pakāpties kādu vietu uz augšu turnīra tabulā.
Rīgas "RTU/Inspecta" (1.v.) 22 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras. Vakar rīdzinieki savā laukumā ar 6:2 pārspēja Kocēnu "Rubeni". Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 79 (39+40) punktiem ir Atis Blinds, bet vārtsargs Andis Blinds atvairījis 83.68 % metienu. Ja "RTU/Inspecta" grib uzvarēt regulārajā turnīrā, tad nedrīkst zaudēt ne punkta.

Pulksten 18.00 "Talsi/Triobet" – "Lielvārde" (Talsu Valsts ģimnāzijas sporta hallē)
"Talsi/Triobet" (14.v.) 22 spēlēs uzvarējusi trīs reizes. Iepriekšējā mačā talsenieki savā laukumā ar 5:2 pārspēja "Madonu". Pirmajā riņķī, kad Talsu komanda viesojās Lielvārdē, tā piedzīvoja sagrāvi ar 3:17. Rezultatīvākais starp talseniekiem ir Daneks Balodis ar 21 (14+7) punktiem. Vārtsargs Markuss Plūdums atvairījis 78.79 % metienu. Talsenieki zaudējuši tiesības nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā, taču var pacīnīties par 13.vietu.
"Lielvārde" (4.v.) 23 spēlēs izcīnījusi 20 uzvaras, tostarp šobrīd – jau 18 pēc kārtas. Vakar savā laukumā lielvārdieši ar 10:6 uzvarēja Liepājas "Kuršus". Lielvārdes komandā rezultatīvākais ar 63 (29+34) punktiem ir Toms Akmeņlauks, bet vārtsargs Armands Puķītis atvairījis 83.13 % metienu. Lielvārdiešiem jāturpina uzvarēt, reizē cerot, ka kādu vienu punktu divās spēlēs pazaudēs "RTU/Inspecta".

Pulksten 19.00 "Ķekavas Bulldogs" – "Ulbroka/FS Masters" (Ķekavas sporta namā)
"Ķekavas Bulldogs" (13.v.) 23 spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras. Vakar ķekavieši savā laukumā ar 11:15 piekāpās "Rīgas" florbolistiem. Turnīra pirmajā riņķī "Ķekavas Bulldogs" šīsdienas pretiniekiem zaudēja ar 2:7. Rezultatīvākais "Ķekavas Bulldogs" rindās ar 48 (35+13) punktiem ir Klāvs Ozoliņš. Vārtsargs Sandis Venēvics atvairījis 73.95 % metienu. Ķekavieši jau zaudējuši tiesības nākamajā sezonā spēlētā Virslīgā, bet var pierādīt, ka nebija pati vājākā komanda.
"Ulbroka/FS Masters" (9.v.) 24 spēlēs uzvarējusi astoņas reizes. Piektdien ulbrokieši viesos ar 11:5 sakāva "Madonu". "Ulbroka/FS Masters" uzbrukuma līderis ir Pēteris Freimanis, kuram 64 (31+33) punkti. Vārtsargs Edgars Augstkalns atvairījis 79.66 % pretinieku metienu. Ulbrokieši sezonas izskaņu aizvada salīdzinoši labi, krājot sev pieredzi nākotnei.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.