Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vēstule no Telavivas: lietus un apsveikuma dziesma trenerim Zvirgzdiņam

Vēstule no Telavivas: lietus un apsveikuma dziesma trenerim Zvirgzdiņam
Marta Miščenko 2023. gada 25. maijā. Foto: Renārs Koris

Ceturtdien, 15. jūnijā, Telavivā un Ļubļanā sāksies Eiropas 39. meistarsacīkstes basketbolā sievietēm. Valstsvienības spēlētājas Marta Miščenko un Ketija Vihmane pastāstīja par 12 stundas garo ceļojumu, kā arī pirmajiem iespaidiem Izraēlā.

“Pirmdien pusdesmitos no rīta pulcējāmies Rīgas lidostā – lielākā daļa komandas atbrauca ar autobusu no Olimpiskā sporta centra. Reģistrācija lidojumiem un drošības kontroles iziešana noritēja bez kavēšanās, faktiski ar stundas rezervi.

Tāpat kā pirms divām nedēļām, lidojām ar “Turkish Airlines”. Lidmašīnā kavējām laiku, skatoties filmas un nobaudot lidsabiedrības piedāvāto maltīti. Trīs stundu lidojumam sekoja pārsēšanās un trīs stundu gaidīšana Stambulas lidostā. Brīvo laiku katrs varēja pavadīt pēc saviem ieskatiem.

Uz Izraēlu izlidojām pusseptiņos vakarā un 20:17 piezemējāmies Dāvida ben Guriona lidostā Telavivā. Pirms robežas kontroles bija jānoskanē pases. Visas procedūras, bagāžas saņemšanu ieskaitot, aizņēma apmēram stundu.

No lidostas līdz viesnīcai braucām apmēram pusstundu. Desmitos vakarā bijām galamērķī – tātad kopējais ceļošanas laiks aizņēma apmēram 12 stundas.

Satiksmes ātrums Telavivā ir līdzīgs kā Rīgā – centrā sastrēgumi ir ierasta lieta. Atšķirībā no pārbaudes turnīra Turcijā šeit uz treniņiem braucam BEZ policijas eskorta. Desmit kilometrus līdz “Shlomo Group” arēnai parasti veicam 30-40 minūtēs. Pēc vakara treniņa – 15 minūtēs.

Viesnīcas numuri ir ar skatu uz Vidusjūru – ļoti jauki. Otrdienas pēcpusdienā Telavivā pirmo reizi lija lietus. Šajā laikā bijām viesnīcā, bet redzējām cilvēkus, kuri no ārpuses ienāca samirkuši.

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) rīkoja tradicionālo foto sesiju. Tā bija labi noorganizēta – varēja fotografēties ar un bez bumbas, ar driblēšanu un bez. Specefekti – lampas ar lāzeriem un bildes ar “Polaroid” foto aparātu.

Treniņzāle un galvenā zāle – abas ir labā līmenī. Otrdien bija divi treniņi. Trešdien dosimies uz vienu no diviem pieejamajiem basketbola treniņiem – otrajam atvēlēto laiku izmantosim, lai vienkārši izkustētos (basketbola valodā – strečings).

Nav tik karsts, kā gaidījām. Paradokss – viesnīcā un zālē visi pārsvarā staigā jakās un džemperos. Kondicionieri ieslēgti uz pilnu jaudu.

Pagaidām rindu pie fizioterapeitiem nav. Tiklīdz sāksies spēles – viņu rokas būs ļoti aizņemtas.

Otrdien trenerim Zvirgzdiņam bija vārda diena – apsveicām viņu autobusā, nodziedot apsveikuma dziesmu.”


Paula Strautmane. Kolāža: Charnay Basket

Latviešu rokāde "rozā kreklos": Paula Strautmane spēlēs Francijas elitē

Paula Strautmane 2025. gada sezonā pārstāvēs Francijas virslīgas klubu "Charnay Basket", otrdien, 28. maijā, informēja komandas preses dienests. Aizvadītajā sezonā klubā spēlēja Kate Vilka.
Luīze Sila (centrā) 2023. gada 6. augustā Klaipēdā. Foto: FIBA
2

Viena amerikāniete un piecas eiropietes: 20 kandidātes Eiropas U20 čempionātam

Latvijas U20 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips otrdien, 28. maijā, nosauca 20 kandidātes Eiropas čempionātam, kas 6.-14. jūlijā notiks Lietuvas pilsētās Klaipēdā un Viļņā.
Meistarkomandas spēlētājas 2023. gada 22. septembrī. Publicitātes foto
1

Omletes diena ar pērkona negaisu: kā filmēja "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" ārskatus

Maija beigas dāvāja īpašus brīžus Dzintara Dreiberga filmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" tapšanā – brīvdabas spēles filmēšanu. Sportacentrs.com piedāvā ieskatu filmēšanas procesā Mežaparkā.