Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Dzierkals: “Atkal ielaidām pirmajās minūtēs, un tas ļoti daudz ko maina”

Dzierkals: “Atkal ielaidām pirmajās minūtēs, un tas ļoti daudz ko maina”
Mārtiņš Dzierkals. Foto: EPA/Scanpix

Pēc piedzīvotā zaudējuma pret Slovākiju (1:2) otrajā pasaules čempionāta spēlē Latvijas valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals izteicās, ka komandas atklātais gūto vārtu rēķins nedaudz noņēmis smagumu no pleciem. Pirmie punkti turnīra tabulā gan vēl jāgaida.

“Labāk nekā vakar. Slikts sākums – tāpat kā vakar,” pirmajos iespaidos pēc mača dalījās Dzierkals. “Atkal ielaidām pirmajās minūtēs, un tas ļoti daudz ko maina. Grūti pēc tādas spēles kaut ko pateikt, jo bija iespējas arī izlīdzināt.”

Uzbrucējs bija uz ledus arī noslēdzošajās divās spēles minūtēs, kad Artūrs Šilovs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Izdevās izspēlēt līdz vairākiem metieniem pa vārtiem, tomēr ne Dzierkala, ne Riharda Bukarta raidītā ripa cerēto rezultātu latviešiem neatnesa. “Vispirms jāieiet zonā un jānoturas tur. Protams, ka vārtsargs bija jāmaina, jo bija jāgūst vārti. Centāmies iemest – visu, ko mācējām, to arī darījām.”

Salīdzinot ar pirmo turnīra spēli pret Kanādu, turnīra saimniekiem izdevies uzlabot spēli uzbrukumā, vērtēja Dzierkals: “Šodien uzbrukuma zonā vairāk spēlējām ar ripu. Sanāca arī otrajā trešdaļā viņus labi uzspiest, un tad arī pašiem tā pārliecība rodas. Labi saspēlējāmies, un to mums arī vajadzēja – tas ir tas, ko būtu jāpaņem arī uz nākamo spēli.”

“Pirmajā spēlē vārtus neguvām, arī šeit pirmajā periodā neiemetām. Tas [vārtu guvums] mazliet noveļ to smagumu no pleciem. Bija daudz izdevību, lai gūtu vēl vārtus,” atzina uzbrucējs, komentējot visas komandas emocijas pēc Rodrigo Ābola vārtu guvuma, kas pēc diviem mačiem ir vienīgais Latvijas izlases izpildījumā.

Spēle pret Slovākiju pirms turnīra tika uzskatīta par, iespējams, izšķirošo cīņā par ceturtdaļfinālu. Tajā piedzīvots zaudējums, bet nākamajā spēlē pirmdien nāksies atminēt Čehijas mīklu. Dzierkals šajā valstī aizvadījis jau otro sezonu klubā, un pauda apņēmību nepadoties, un cīnīties par izlasei ļoti nepieciešamiem punktiem: “Katra komanda ir uzvarama – neuzvaramu šeit nav. Visas komandas māk spēlēt ar hokeju, un katrā spēlē ir jāiet ar domu uzvarēt. Nav starpība – Kanāda, Slovākija, Čehija – vienalga. Ar tādu domu ir jāiet un jācīnās par punktiem, jo visi punkti ir svarīgi.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.