Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Rīgai" sausā uzvara pret "Junostj"

"Rīgai" sausā uzvara pret "Junostj"
Artūrs Ševčenko
Foto: dinamoriga.eu

Kārtējo spēli Krievijas Jaunatnes Hokeja līgā (MHL) aizvadījusi HK "Rīga" vienība, kas savā laukumā uzņēma Minskas "Junostj". Rīdzinieki spēja nosargāt savus vārtus neskartus un uzvarēt ar rezultātu 3:0.

Pirmo reizi abas komandas tikās 5. oktobrī, kad Minskā HK "Rīga" uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 2:1, izšķirošos vārtus gūstot Edgaram Siksnam. Dienu vēlāk mājiniekiem izdevās gūt pārliecinošu revanšu, atstājot rīdziniekus sausā ar 3:0. Rietumu konferences tabulā "Junostj" atrodas 11. vietā ar 55 punktiem, kamēr "Rīga" jau ilgāku laiku balansē starp ceturto un piekto vietu, līdz šim tiekot pie 75 punktiem.

Jau ar pirmajām minūtēm rīdzinieki sāka aktīvi uzbrukt, ļoti labu vārtu gūšanas iespēju neizmantojot Ralfam Grīnbergam. Līdz pirmā perioda vidum brieda vārti, un tad tie arī tika gūti, skaitlisko vairākumu realizējot Oskaram Batņam. "Rīgai" turpināja piederēt liels pārsvars, kas trīs minūtes vēlāk ļāva gūt vēl vienus vārtus, izceļoties Artūram Ševčenko - 2:0. Iegūtais vairākums ļāva atdzīvoties Minskas komandai, bet vienīgo bīstamo viesu uzbrukumu neitralizēja Rihards Cimermanis.

Otrajā periodā spēle bija daudz līdzīgāka nekā pirmajā. Neviena no komandām īsti nespēja iegūt iniciatīvu vai izveidot vārtu gūšanas momentus. Pavērsiens spēlē notika, kad spēlētas bija astoņas minūtes. Edgars Kurmis nopelnīja četru minūšu noraidījumu, atstājot mājiniekus mazākumā. Labākā iespēja gan šo četru minūšu laikā bija "Rīga" hokejistiem, kuri veica ātru pretuzbrukumu, bet pēc metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu. Pēc izturēta mazākuma sekoja vairākums, kuru ātri izmantoja Edgars Siksna - 3:0. Principā pēdējās piecas ar pusi minūtes vairākumā pavadīja mājinieki, bet ripu ceturto reizi vārtos ieraidīt neizdevās.

Trešajā periodā situācija mainījās par labu "Junostj" vienībai. "Rīga" hokejisti regulāri pārkāpa noteikumus, sēžoties uz noraidīto soliņa. Pirms trešā mazākuma pēc kārtas Leonīds Tambijevs pieprasīja pārtraukumu, kas arī šoreiz palīdzēja nezaudēt vārtus. Tiesnesis turpināja būt ļoti sīkumains, dalot noraidījumus abu komandu hokejistiem. Jāuzteic mājinieku lieliskā spēle aizsardzībā, neļaujot viesiem radīt drošas vārtu gūšanas iespējas... arī spēlējot trīs hokejistu sastāvā. Sākoties pēdējām piecām minūtēm, bija skaidrs mača iznākums. "Rīga" kontrolēja cīņas gaitu, noslēdzot maču ar sauso uzvaru - 3:0.

"Junostj" komanda savstarpējo spēļu bilanci varēs izlīdzināt trešdien, kad abas vienības tiksies atkārtoti.

MHL, 14. janvāris

HK "Rīga" - "Junostj" 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Vārti: 09:41 Batņa (Sarkanis, Siksnis) 1:0, 12:41 Ševčenko (Lipsbergs) 2:0, 32:29 Siksna (Kurmis) 3:0
Vārtsargi: Rihards Cimermanis - Sergejs Stepanovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт


, 2014-01-15 09:21, pirms 10 gadiem
Malači.
Nujā, kad uzvar, tad jau nav ko teikt. Pie zaudējumiem gan var paņirgt.
, 2014-01-15 11:11, pirms 10 gadiem
godiigi sakot tautu maz interesee MHL...
Latvijas chempim pat lielaaka interese
, 2014-01-15 16:08, pirms 10 gadiem
backstab rakstīja: godiigi sakot tautu maz interesee MHL...
Latvijas chempim pat lielaaka interese
Labi būtu, ja tā - būtu.
Diemžēl realitāte ir tāda, ka abi šie čempionāti, lielās mērvienībās skatot, tautu neinteresē vienādi...
Jā, vakar uz HK Rīga spēli bija ieradies salīdzinoši mazāks skatītāju skaits nekā caurmērā parasti. Taču Virslīgas spēles, īpaši ja norisinās darba dienā, mēdz būt vēl bēdīgāk apmeklētas.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.