Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Daugaviņš: "Kļūdas sākumā – izskatījās, ka psiholoģiski pārdegām"

Daugaviņš: "Kļūdas sākumā – izskatījās, ka psiholoģiski pārdegām"
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pēc 0:6 zaudējuma pasaules čempionāta atklāšanas spēlē pret Kanādu pauda viedokli, ka komandas problēmas bija meklējamas galvā.

"Drusciņ emocijas nospēlēja pret mums. Iznākt pie pilnām tribīnēm Rīgā – ne visi to ir izbaudījuši. Fani dzen uz priekšu, rodas tik daudz enerģija, un galva mazliet aizpeld. Tās kļūdas sākumā – izskatījās, ka psiholoģiski pārdegām. Un ir grūti pret Kanādu no 0:2 atspēlēties. Sāc ķert, sāc riskēt, un tā nav komanda, pret kuru to var atļauties. Paši redzējāt – pāris pazaudētas ripas, un ripa ir mūsu vārtos," pēc zaudējuma secināja Kaspars Daugaviņš.

Valstsvienības kapteinis spēlēja pirmajā virknējumā kopā ar Rodrigo Ābolu un Tomu Andersonu. Viņš laukumā pavadīja 15 minūtes un piecas sekundes, trešajā periodā izpildīja vienu metienu un maču pabeidza ar -1 lietderību, jo atradās uz ledus, kad Latvija zaudēja ceturtos vārtus.

"Pat pie 0:5 mēs gājām to vienu ripu iemest par prieku faniem. Treneri arī teica, ka jāiebaksta viens gols, un nekad nevari zināt… Labi, pie 0:4 vai 0:6 būtu grūti atspēlēties, bet iepriecināt fanus, kuri bija atnākuši, noteikti gribējām. Kad sākām brīvāk spēlēt, tad bija mazāk kļūdu, vairāk spēlējām ar ripu. Sākumā spēlējām robotīgi – ja pateica tā, tad jādara tā. Priekšā ir brīvs spēlētājs, kuram atdot piespēli, bet mēs darījām tā, kā bija sarunāts," teica Daugaviņš.

Viņš pasaules čempionātā debitēja bēdīgi slavenajā 0:11 zaudējumā pret Kanādu. Daugaviņš ironizēja, ka ir redzami uzlabojumi, un mierināja, ka galvenās spēles vēl tikai priekšā. "Nav ko baigi bēdāties. Mums rīt super svarīga spēle. Slovāki spēlēja šodien, mēs spēlējām šodien. Galvenais ir ātri atgūties, izanalizēt kļūdas un vienkārši iziet ar vēsu galvu, jo tagad visi būs pieraduši pie atmosfēras."

"Vairākumā bija viens vai divi momenti, bet vairāk bija slikta, nevis laba. Nav jau arī tā, ka kļūdas taisām no zila gaisa – kanādieši mūs piespiež kļūdīties. Treneriem ir daudz video, ko apskatīties. Bet galvenais ir sakārtot galvas," teica Daugaviņš.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


, 2023-05-13 09:27, pirms gada
tā gadās, kad komanda pirmo reizi spēlē pč un tai nav trenera un kapteiņa, kas tās galvas sakārto
, 2023-05-13 10:22, pirms gada
Kā var Briedis iziet uz cīņu pret pasaules čempionu un nepārdegt?

Cits jau garderobē pirms cīņas zaudē.

Mācaties, studenti. Citam noskaņojumam jābūt.

Komandai, treneriem, visiem nepārtraukti jātopī un jānoskaņo, zaudējums nav opcija.
, 2023-05-13 10:50, pirms gada
Paldies lentīšniekam, kurš nejēdz vadīt komandu
, 2023-05-13 10:51, pirms gada
Kārtējās atrunas, smagas kājas nebija spēles sākumā?
, 2023-05-13 13:49, pirms gada
Bet tieši tā arī bij kā saka Daugaviņš - nenormāls spiediens, pirmā spēle, fani pieprasa tikai uzvaru, puiši pārdega.
Kanādiešiem nebij nekāda spiediena - viņi spēlē čiloja un ķēra kaifu.
A mūsu čaļi baidījās kļūdīties, rociņas trīcēja, pārliecības par saviem spēkiem nabij, agresija parādījās tikai epizodiski, slidošanā kanādieši arī bij žiglāki un veiklāki
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.